Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

30'unda tayt giyip bisiklete binecek kadar sıyırmak

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.857
Bisiklet
Cervélo
Türk milletinin kanayan yarası :snzdglsn: Bisiklete ve bisiklete binenlere bu ülkede böyle bakan ciddi bir kitle var(dı) malesef...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"çok şaşıyorum bunlara. bisiklet lan bu! bi de tayt, dizlik, kask vs..takıp iyice kamil'e döner. üstelik yapan da 30 yaş üstü tiplemeler. sonra neden kimse bize saygı göstermiyir. o tiple dayak yemediğine şükret sevimsiz."

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"tribi bununla bitmez, bitse yine iyi. bisiklet yolu yok bahanesiyle işlek caddeleri yayalar ve sürücüler için kabusa donustururler. burada insan yuruyormus, burası araç yoluymus umurlarında olmaz. beyimiz "sağlıklı yaşıyorum" tribiyle terör estirir, karşı çıkanı da gericilikle suçlar,

yalnızlıktan kafayı sıyırmış bu tiplerden mümkün olduğunca uzak durun."

Başlıkta 13 sayfa yorum var, geri kalan yorumların hemen hepsi bu iki yoruma karşı çıkmış, ciddi tepkiler verilmiş. Bu iki homo sapiens(öküz), aradığı desteği bulamamış yani :)

"birisi arkadaşın ağzına kask ile vurabilir mi, kalıcı bir beyin hasarı yoksa düzelir belki."

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"bisiklet yolunda piknik yapan, çekirdek çitleyen, bisikletlinin geldiğini gördüğü halde çekilmeyi akıl edemeyen insan beyanı."

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Okunası 13 sayfanın linki:
(link)

Bir noktaya dikkat çekeyim:
Başlık 2014'te açılmış ve ilgi görmemiş. Ne tepki, ne destek. İkinci sığır 2016'da mesaj yazmış. Ardından gelen tüm yorumlar 2017'ye ait ve hepsi başlığa tepki göstermiş.

Yani demek istediğim, son yıllarda artan bisiklet kültürü sayesinde bisikletliye bakış açısı ciddi şekilde değişmiş, az-çok bizi seven ve destekleyen, halimizden anlayan bir kitle oluşmuş.

Bilirsiniz, yaşamışsınızdır, artık insanlar bizi gördüğünde uzaylı muamelesi yapmıyor. Ne zaman snickers molası verip bakkala girsem "Ne taraftan geliyorsun yeğenim?" diye ilgiyle soruyor bakkal amcalar :D (Hemen ardından gelen soru tabi ki "bunun lastikler dolma mı?" ahahhaha :D)

Bu başlığa rastladığıma sevindim! Gelişme var, güzel şeyler yapıyoruz arkadaşlar!

Scudo
ekşi troll yuvası oldu iyice. kimi ortalığı karıştırma amacı gütse de kimi gerçekten kafasındaki hastalıklı düşünceleri ortaya koyuyor. yazar sayısı geçmiş yıllara göre aşırı derece arttığı için ortalama türk gencinin kafa yapısını oradan okumak gayet mümkün.

ekleme: bu zihniyet genelde başlıklarda daha çok gösteriyor kendini. fikirlerini destekleyecek ya da tartışmayı sürdürecek entelektüel kapasiteleri olmadığından ağızlarının payını alıyorlar. en azından şimdilik. ileriye doğru ne olur orası meçhul.

Ben de şimdi aynı konu için başlık açacaktım. Yazılan mesajlar çok güzel. Bundan 5-10 sene önce olsaydı görüşler çok faklı olabilirdi. Demek ki bisiklet kültürü yavaş yavaş Türkiye'de de yerleşiyor.

Geçen haftasonu Büyükçekmece Bisiklet Kulübü ile birlikte iki günde 330 km pedallayarak Çanakkale' ye gittik. Yaşım 37 bırakın tek taytı, altıma iki tane pedli tayt giydim. Bu başlığı açan arkadaşı yol bisikletine bindirip bir 30 km yol yaptırdıktan sonra aman abi ben yaptım sen yapma ver taytımı demesini bekleyeceksiniz :)

Çok güzel paylaşım geçen haftalarda evden 60 km uzakta bulunan Fatsa'ya tur düzenledik şahinin içinden biri - oynamayın lan ortalıkta - diye laf attı durmadık durmaya gerek göstermedik . Bende 30 yaşındayım göbek ve popomu eritirsem biraz daha giyeceğim tayt . Bu işler büyükşehir de bir nebze olsun iyi de bizim buralar taşra :(

Ekşi yinede candır.. En azından aynı düşüncede insanlar var olduğunu görüyorum yanlız değilim diyorum...
Ama malesef şu da bir gerçek ki örümcek kafalı insanyuslar çok fazla bu ülkede bu saatten sonrada bunları düzeleceğine inanmıyorum...
Teşekkürler ekşide vs de görüşlerini hala korkmadan çekinmeden paylaşabilen insanlara

Bizim insanimiz laf atmaya yer ariyor, hani makara yapicaklar ya kendilerince gülüp eğlenicekler" aa baksana oğlum suna adam tayt giymis ahaha ... " diye
ama bilmiyolarki o bisikletin uzerindeki ozgurlugu bilmiyolarki o ruzgara karşi kendini serbest birakmaiyi onlari bindirin demisti bi arkadasimiz yol bisikletine 30 km ye kalmadan abi beni birak tovbe binmem bidaha diye
ki bu tarz insanlar spor namina birsey bilmiyolar buna eminim ben uzun yillar sonra ilk defa bisiklet aldim full karbon yol bisikleti 105 setli orbea marka gelmesini bekliyorum
bizim millet diyo oğlum sen bi malsin bi bisiklete o kadar para verilirmi o paraya şahin aliriz diyo motor alinir o paraya senin aklina tukureyim diyenler oldu
benim ise onlara cevabim spor amacli ise gidis gelis icin bana verilen cevap
git bi 1000 tl ye kalin tekerli bi bisiklet al
aylik 100 tl yede spora git tamamdir bukadar diye
bu insanlara ne kadar laf anlatsan bos.

bu toplumda hiçbir şeyin değişeceğine inanmıyorum. kaldı ki taytı kabullenmek. bu ülke insanca yaşamayı, özgürlüğü, eşitliği, adaleti, müslümanlığı, cumhuriyeti, türkiyeyi... bu ülke neyi kabullendi bunu kabullensin. Neye saygısı var bu ülkenin?

hepimizin dediği gibi ülkemiz insanları oturduğu yerden o öyle bu böyle demeyi bilir anca. boşverin. yol olsun(bazılarımıza o da lazım değil), bisiklet olsun yeter.

Tayt başka bir kültür. KAbul etmek ise ayrı bir erdem belkide. Ben o bahsedilen 30 üstü hatta 35+ olan biriyim. taytla görüp aralarına alıp özellikle resim çektirenlere bile şahit oldum. ekşi de bi mesajda "hatta sola yatırdım" diyen hesabı ne tarafa yatırdın diye soranlar dahi oluyor :D:D sonrasında helal olsun tam ekipman ile yapıyorsunuz bu işi saygı duymak lazım diyorlar.

@Serkan Mıstınoğlu Serkan abi ben hala burdayım ve tayta hayır diyorum iğrenç 1 şey ya diğer yandan "ne yaparsan yap ne giyersen giy umurumda olmaz"da diyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ruhullah.Grbz
eskiden (sene 97-98) trafikte kask takarak bisiklet sürmek kasksız sürmekten daha güvenliydi. çünkü kaskı gören araba sürücüleri ve ocağı yanasıca mavi magirus eşkıyaları olayı oyun sanıp üzerinize araçlarıyla pike yapar, dibinize gelip korna çalar, güvenliğinizi ciddi şekilde tehlikeye atarlardı. en azından artık böyle şeylerle daha az karşılaşıyoruz. ha gün gelir tamamen düzelir mi bu durum? bence toplum yapımızın ve insan niteliğimizin ulaşabileceği en ileri noktadayız. eldeki malzemeyle fazlasını beklemek hayalperestlik olur buna şükür diyelim.

Konuyu görünce ekşiden olduğunu anladım hemen ^^ ... Böyle cibiliyetsiz yaratık türleri her alanda her sektörde her işin içinde var, Arada bir çıkıp rezil olup ... alıp otura kalıyorlar ... Eziklikte sınır yok ...

atletizm yapanlarin nerdeyse %90, guresciler, jimnastikciler,yuzuculer...vs bunlarda tayt giyiyor kimse sorun etmiyor, konusmuyor. bisikletci giyince neden sorun? sorun insanlarin kafasinin icinde. kaporta ustasi takim elbiseyle mi calisiyor? bankaci terlikle mi geziyor subede...vs her isin kendi kiyafeti oldugu gibi her sporcunun da yaptigi spora gore kiyafeti var.

@MtbHastası01 topuklu ayakkabıyı giyen insanlar erkeklerde en başında :D

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri