Scudo Sports

30'unda tayt giyip bisiklete binecek kadar sıyırmak

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Tayt sevmiyorsanız short giyersiniz,hem rahat olur hem de görünüş kötü olmaz.Ama ne diye bu hakaretler,erkek adam giymez lafları...

Scudo
Ah şu önyargılar.. Aklı yok fikri çok insanlar.. :hasta:

• Beğen
Tepkiler: clk
Genelde bana pek bir şey diyemiyorlar,gülüyorum ve el sallıyorum.

olympic bilinç : çok spor, az yağ, fit ol ,çok yaşa :D
bazen fotoğrafçıların objektiflerine takılıyorum ? özellikle taytımı çekiyorlar! iki büklüm oluyorum :))

giyilir efendim niye giyilmesin. haa bulunduğunuz yerde yadırganabilir mi evet yadırganabilir. siz tayt giydiğiniz için utanabilir misiniz evet utanabilrsiniz. ama taytın ne kadar faydalı olduğunu bana göre 30 km üzeri sürüşler için şart olduğunu düşündüğümden ve de yasadığım yerde taytın yadırganacağını düşündüğümden gittim bi tayt aldım taytla birlikte bi şort işlem tamam.

• Beğen
Tepkiler: Cako92
Uzun süredir bisiklet kullanan ancak kısa süredir ekipman alet edevat edinme işine giren biri olarak tespitlerimi de aktarayım bu arada.

- Genellikle MTB kullananlar (tabi amacı dahilinde kullananlar) şortu tercih ediyorlar, biraz daha hız amaçlı kullananlar taytı. Mesela şöyle (link) var bunların da arka kısmı pedli yine. Pedli iç bölge bisiklet şortu-bisiklet taytı ikilisinin ortak noktası.

- MTB kullananlara hızdan çok rahatlık ve koruma lazım. O yüzden şort daha rahat ettiriyor arazide. Islandı diyelim mesela, üzerinize yapışan bir şeyden daha iyi.

- Şehir bisikleti-tur bisikleti-yol bisikleti kullanırken amacı bir noktadan bir noktaya ulaşım değil de, çıkıp spor yapıp gelmek olanlar genellikle taytı tercih ediyor. Bütün bisiklet ürünlerinde olduğu gibi tayt vücuda yapışıyor. Teri emiyor. Sentetik bir malzemeden yapıldığından da havayla temas ettikçe buharlaştırıyor. Eskiden pamuklu tişört falan giyer, sırılsıklam eve gelirdim mesela. Sonra bisiklet forması edindim, altına atlet giyeyim dedim, bu kez atlet ıslak kaldı terden. Ama şimdi bisiklet içliği+bisiklet forması var, giyiyorsun, sırılsıklam olsa 10 dakika bekleyince hemen kuruyor zaten.

- Bir de işin utanma boyutu var, tabi utananın da kendi tercihi. Ben öğretmenim, bu bölgede kısa tur amaçlı çıkıyorsam giyiyorum taytımı çıkıyorum. Bunu insanlar görecek ki "demek ki bu işin de giyimi böyle" diyecekler. Zamanla alakalı bir olay hep.

Mesela biz büyürken 40 yaş üstü insanların çoğu önce bilgisayara, sonra internete, sonra akıllı telefona karşıydılar. Şu an bakıyorum en çok zaman geçiren onlar olmuş. Biz çocukluğumuzda mahallede ne derler diye amerikan tıraşı olamıyorduk, şu an gençler saçını düz kestirene uzaylı gibi bakıyorlar.

Yani demem o ki tayt-şort herkesin kendi tercihidir aslen ama sırf "başkası ne diyecek" diye düşünüp de asıl istediğiniz şeyden de ödün vermemenizi isterim ben şahsen.

iğne batmasından bile dahada acı veren sele acısını bilseler tayta laf atmazlardı aldığı bisiklet ile kendi semtinde dışarı çıkmayan kişilere taytı anlatamazsınız

Şalvarla da güzel biniliyor aslında ama onu da beğendiremeyiz bunlara :)

Hepinize toptan karşıyım. Ben tayt giymiyorum, tayt giymemde. Ancak bir hususu es geçip görmezden geliyorsunuz ki çok yazık. Nasıl tayt giyene yapılan yakıştırmalar hoş ve doğru değilse, tayt giymeyenide bisiklet kültürü olmayan insan olarak lanse etmek bir o kadar cahilliktir. Bu kültürün anahtarı kimin elinde arkadaşlar ? Kim bu kıstasları belirleyen insanlar ? Ben sporcu değilim, yol bisikleti sürüyorum ve tayt giymiyorum şimdi ben kültürsüz müyüm ? Benim için tayt nasıl kötü bir görüntü oluşturuyorsa, başkası için öyle olmayabilir. Fakat bu benim tayt giymememden ötürü bisiklet kültürsüzü yapmaz. İnsanları, hayatları kalıplara sokmayın. Ne kadar çok seviyoruz bir zümreye dahil olduktan sonra başkalarını dışlamayı.

toplumun alışmayacağı şey yoktur. bundan 20 yıl önce uzun saçlı, sakallı, küpeli erkek gördüğü zaman sürü haline gelip saldıran delikanlı neslin çocukları ve küçük kardeşleri geçtiğimiz yıllarda yavruağzı dekolte bluzlar, düşük belli pantolonlar giymeye, kadın kuaföründen çıkmışçasına bol fönlü abiye saçlar yaptırmaya, takı takmaya filan başladılar. eskinin delikanlı ağabeyleri bu sefer "genç çocuklar hevesini alsın" moduna girdiler. nitekim tespih=delikanlılık terk edilmemişti ve bu konularda en tahammülsüz illerde bile çağa bir şekilde ayak uydurulmuştu. nihayetinde delikanlılığın kitabını onlar yazar, onlar silerdi.

bende tayt giymiyorum. tayt giyenlere de aşağıdan yukarıdan bakmıyorum. insanların dünya görüşü kültürü yaşam tarzı hep farklı farklı. insanlara hakaret etmek kadar kültürsüzlük kişiliksizlik ahlaksızlık olamaz. sonuçta bindiğimiz bir bisiklet yada araç yada kumaş parçası.bunların hiç biri insanlardan değerli olamaz.bu nedenle bu bisiklet binmek kimsenin tekeli altında değildir diye düşünüyorum.

Ekşide ki yorumları okuyup onu Türk insanının düşünce biçimine uyarlamak çok yanlış. Yıllardır ekşide takılırım oradaki insanlar çoğu konuda Türk insanından %90 zıt bir düşünceye sahip. Yani onlar bu tayt olayını savunuyorsa bilki Türk milletinin en az %60-70'i bu tayt olayına karşı demektir. Ekşi sözlük öyle bir ortam. Orada ki en beğenilen yorumlardan Türk insanı böyleymiş dersek o zaman Türk isanı şöyle bir profile sahip olur : chp li, atatürkçü ,dinsiz(ateist-agnostik),bilim sevdalısı,hayırcı, türk dizisi veya televizyon izlemeyen vb vb. Gördüğün gibi burada ki çoğu şeyin insanımız ile alakası yok. Bu tayt olayı da buna benziyor. O yüzden orada ki bu tarz güzel yorumları okuyup sevinmem ülkem adına biliyorum ki azınlık kısmın savunduğu şeyler genelde.

Ek: Yanlış anlaşılmasın şu yazdığım özellikler doğru diye bir şey yok. Sadece o ortamın bizimle çok alakası olmadığını yazdım. Tabi yeni ekşi sözlük artık Türkiye'yi yansıtır cinsten oluyor gibi, iyice kalabalıklaşması, neredeyse herkesin yazar olup yorum yapması gibi sebeplerden galiba. Benim gördüklerim bunlar.

Özgürlük,sağlık,spor binlerce sebeb sayılabilir bence aksinin düşünenler ile muhatap bile olmamak lazım.Yalnız ben dikkatinizi başka yöne çekmek isterim.Önceki yorumlarda bizden büyük abilerimiz yazmışlar.Bundan 10-15 yıl öncesi böyleydi şuan gene baya gelişti gibisinden.Olaya bu yönüyle bakmakta fayda var kesinlikle.Bir de bundan 10-15 yıl sonrasını düşünelim.Kesin olan bir şey varsa oda şudur ki her geçen gün bisiklet kültürü öyle ya da böyle, hızlı veya yavaş doğru veya yanlış artıyor ve bu çok güzel bir olay.Ben şahsen 20-30 sene sonra avrupadakiler gibi bisiklet kültürünün temeli diye ifade ettiğim kültür ülkemizde oluşur.Ve sonra çok hızlı bi şekilde devamı gelir.Ama öncelikli önemli olan temelinin atılması.Oda dediğim gibi 20-30 yıl içinde tamamlanır.Gerisi ışık hızı olur...
Bu düşüncemin nedeni ise ben şehirler arası yolculuk yapıyorum ve köy kasaba birsürü yer gezdim.Ne yaşlı başlı köylü amcalarımız var ve öyle güzel tepki veriyolar ki onları görünce dedim ya bu adamlar bile böyleyse ben ilerde dede olduğumda düşünemiyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
Bisiklet sporunu icra etsinler de isterlerse çıplak binsinler, kim nasıl rahat ediyorsa öyle binsin

• Beğen
Tepkiler: Kadir KARADEMİR
Ben hala tayt giyiyorum, kim ne derse desin, onun bunun sözüne bakarsanız mutlu olamazsınız...

@Atilla G. Şucu-bucu ayrımcılığından vazgeçemiyoruz. Yani memleketi kapat aç, reset at, hard reset at yine olmuyor. Demekki sorun yazılımsal değil donanımsal.

Şehir bisikleti ile günde 150 km üstüne çıktığım zamanlar taytımı giyer, keyfime bakarım. İnsan kendi sağlığını onun bunun lafına bağlar mı?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri