Scudo Sports

''28 ağustos -4 eylüle hazırlık -tam ring polinez''

Usta, pedal yüzünden tura ara vermek olmaz. olmadı eskisini takar yine gelirim. bu sorun olmasın. selamlar.

@Kudret Kurtcebe

Scudo
@Ozan Güner

ozan önce bisikleti sağa doğru yan yatır sonra sol ayağın kilidini tak akabinde bisiklet ile ilerle sağ tarafı takmak için bekle zati çabuk olur alışman ,,,dururken önemli ,,sakın vücudunun ağırlığını sola verme o vakit düşersin çıkaramazsın sola ağırlığını verme dururken ,,,,ayrıca durmadan önce bisiklet giderken, sağ ayağı kilitten kurtar sonra durunca sağ ayağı yere koy solu sonra çıkar bunu tekrarla sürekli,,,

@Kudret Kurtcebe

Abi takma olayı çok acayip kolay zaten, fakat daha yay ayarlarınıda yapmadım sağ ayak biraz zor çıkıyor, hatta bazen durduruyorum bisikleti bisiklet ayağımda takılı kalıyor resmen ayağımı değil kendimi çeviriyorum anca çıkıyor :D Takmada hiç bi problem yok yay ayarlarını yapınca çıkarmada da sıkıntı kalmaz kendime en verimli yay ayarını deneye deneye bulunca bi sürede kullanınca alışırım.Bugün sahilyolu nda vites sisteminde sıkıntı varken işte 1 e attım zincir attı ayaklarda pedalda toplayamadım zinciri düştüm haliyle yere düştüm 2 ayağımda hala takılı ben sola düştüm bisiklet sağa düştü sol ayağımı çıkardım sağ ayağım çıkmıyo yetişemiyorumda bisiklete çeviriyorum çeviriyorum çıkmıyor 3 dakka bisiklet ayağımda takılı kaldı zor çıkardım valla allahtan öğlen saati kimse yoktu gören gül gül ölürdü valla :D

@Ozan Güner

onun ayarlarını iyi yap yapamazsan gideceğin yer kamildir velespit unutma kızıltoprakta yada yeşil bisiklet hakan bu işin piri hakandır yeşil bisiklet selami çeşmede ,,,

@Bahadır Gürel

bahadır bey eski pedalla devam alışana kadar spd beklesin bence, çünki polinez ağır olacak ,,,

@Kudret Kurtcebe
2 sininde yerini biliyorum, hatta biz senle velespitte karşılaştık galiba, sen ruble için gelmiştin ben tabi o zaman senin olduğunu bilmiyordumda şimdi resimlerde formayı falan görünce çıkarabildim rublede bi sıkıntı vardı senin bende şamyel i değişmeye getirmiştim.

antremana talip yok olanlar ile yaparız,,,

bostancı ekibi saat 08.00 hareket

1- kudret
2- bahadır
3- ozan

iç lastik pompa kask,,,,,,,,,,,

üsküdar ekibi saat 09.00 da üsküdar iskele önünde olacak ,,,,,,,

4- rıdvan
5- salih
6- utku,,,

Kudret Abi, Cumartesi günkü turda bir rampa çıktım inanmazsın. YEDPA'nın yanındaki sokaktan (Sibel Sokak) Kayışdağı'ndan Ferhatpaşa'ya giden yola çıktım. Çıkış kısa ama eğim en az % 10. Herhalde bu rampayı çıkarken sol diz eklemlerini biraz zorladım ki şimdi geçen 2 günlük bir ağrı yaşadım. Eğer erken kalkabilirsem Polonez turuna gelmeyi düşünüyorum. 11 Ağustos'taki yağmurlu havada Göçbeyli rampalarını aştıysam bunu da yaparım diye düşünüyorum.

@Cem Şentin

bak şimdi ben sana demiştim cem kendini zorlama diye ,,zorlama olmazki ondan sonra isyan eder metabolizma,,cem bu tur seni aşar seninle biliyorsun dragosta çalışacağız söz sana ,seninle bostancıda buluşacağız burdan mesajlaşalım cem önümüzdeki hafta çarşambaya müsait olursan saat 09.00 da bostancıya gel adalar iskele önü,,

@Cem Şentin
Ağrıdan konu açılmışken, benim sol dizimde ne zaman bisiklete binsem, bi süre kullandıktan sonra ağrı başlıyor, özellike ağır viteste kullanınca.Şimdi diyeceksinizki ağır viteste kullanmaktan oluyor ama normal kullanınca da ağrı orda hissediyorum yani kalıcı bişey gibi zorlayınca hissedebiliyorum.Çok rahatsız edici bir ağrı değil ama anlam veremediğim için soruyorum

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Gürel
@Ozan Güner

lasonil ağrılara iyi gelir ozan,,,,,

antremana talip yok olanlar ile yaparız,,,

bostancı ekibi saat 08.00 hareket

1- kudret
2- bahadır
3- ozan

iç lastik pompa kask,,,,,,,,,,,

üsküdar ekibi saat 09.00 da üsküdar iskele önünde olacak ,,,,,,,

4- rıdvan
5- salih
6- utku,,,

Bugün hazırlık olsun diye İçerenköy'den başlayıp Fındıklı-Kayışdağı-Küçükyalı-Maltepe-Cevizli-Kartal istikametine gittim. Giderken İçerenköyden Küçükyalıya gelene kadar güzel rampalar var özellikle dönüşte kayışdağına tırmanırken çok fena yokuşlar vardı kendimi bir denemek iyi olur dedim. Küçükyalıdan sonra sahilyolu olduğu için fena rüzgar vardı neyse dedim dönüşte arkamdan eser. Kartal'a kadar hiç mola vermeden 50 dakkada vardım[Varınca 5 dakka su molası verip dönüş yoluna geçtim] Dönüşte rüzgarın arkamdan esmesini beklerken yine karşımdan esiyordu biraz moralim bozuldu ama devam ettik.Küçükyalı'dan başıbüyük-kayışdağı sapağına girdim, ordan fındıklı içerenköy tabelasına kadar durmadan devam ettim, sonra tırmanacağım yer gözüktü gözüm otobüs aramaya başladı :D Neyse dedim çıkmadan bi su içeyim artık çıkıcaz yapacak birşey yok amaçta oydu zaten 2 dakkada hemen su içtikten sonra başladık çıkmaya başıbüyük tarafından çıktım fındıklıya kadar sonra inişe geçtim ve dönüşüde yaklaşık 1 10 dakkada tamamladım.Toplamda 40km sürdü. Yani giderken 24km hız ile dönüşte 17km hız ile gelmişim 2 sinin toplamıda 20km ortalama.Anadolu yakasında rampa çalışmak isteyen arkadaşlar bu güzergahı kullanabilirler.

@Kudret Kurtcebe

Lasonil yoksa ağrıyan yere sıcak su tut. Ağrıya neden olan kasılmayı gevşetir. Ayrıca Vicks de çok iyi gevşetiyor kasılan bölgeyi.

• Beğen
Tepkiler: Ozan Güner
@Ozan Güner

ozan pazar günki etabın istatistiği şudur ,,
bostancıdan ta üsküdara kadar pek etkileyici rampa yok yalnız kadıköy üzerinden değil ,,,,,hasan paşadan devam edeceğiz acıbademe doğru ama dört yol ağzından direk üsküdar istikametine ,,orda hala metro çalışması var ,,,
evet üsküdara gelmeden hafif bi tırmanış var,,,akabinde ışıklardan bi adet kısa bi tırmanış var ama bunlar polineze doğru olan rampalarda hiç bi olay değil,,,
tempo üsküdardan start başladığı zaman 45 dakika sonra artacak ,,,
kavacıkta başlıyor rampa ve akabinde devam edecek çavuşbaşı sapağına beykoz caddeden geleceğimiz için o sapakta mola olacak çünki hemen akabinde gelen son derece keskin virajlı bi yol işin kötü tarafı çok bisikletli dost orda kaza yaptı orda dikkat edeceğiz hızlı inen 70 ile inen aynen karşıya toslar ,,,hemen iki adet etkili rampa üst üste gelecek ve rampa bitimi bekleme olacak ,,,ondan sonra polineze geldik zati burdada inişlerde hız yok,,
dönüş çetin olacak çünki çavuşbaşı sapağına döneceğiz ordan dudulludan devam edeceğimiz için 2 km lik tırmanış var ,,yalnız inişte var oraya çok dikkat ,,,dudulludan sonra etkili rampa yok ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,kısa süren eğimler söz konusu yalnız kayışdağı caddesine gelmeden 100 mertelik bi rampa var o kadar ondan sonra iç erenköyden bostancı ,,,,,,,,,,,

@Kudret Kurtcebe

Abi 2km tırmanış var dediğin yerde eğim nedir ? 2km tırmanış çok fazla değil mi yav

@Ozan Güner

evet tam 2 km,,,,, eğim başta 10 sonra azalma yapıyor 8 e düşüyor ,,,,ilk giriş çok dik resmen duvar 10 eğim ora ,,,,,,,,,,,,,,dönüş her bakımdan çetindir tam ring yapacağımız için aynı yoldan dönme motivasyonu bozar ,,,

@Cem Şentin
Antrenman yaptığına sevindim. Ben de bugün yeni Sedonam ile ilk antrenmanımı yaptım. YEDPA'nın oraları iyi bilirim; çalışmışlığım vardır. Hatta inanmazsın bugün oradan geçtim. Başıbüyük'den Kayışdağı güzel oluyor. En çok da Yeditepe Üniversitesi'nin alt kapısından yukarıya giden Fevzi Çakmak caddesini denemek istiyordum. Yine ancak 3 aşamada çıkabildim. Sokak aralarında dinlenmeden o yokuş çıkılmıyormuş...:)

Bak istersen Polonezköy'ü kafaya koyduysan şu son bir kaç gün (ama sabahları olmalı, niyetliyim!) konuştuğumuz çevrelerde antrenman yapalım. Hoşuna gidecek güzel yerler biliyorum. Örneğin Nato Yolu veya Hat Boyu caddelerinin inişli çıkışlı özelliği tatlı/sert yokuşları (dinlen/yorul olayı) hoşuna gidebilir.

Başarılar...

@Kudret Kurtcebe
Bu 2 km.'lik tırmanıştan kastın Cumhuriyet caddesinin ikinci bölümüyse arkadaşlara güveniyorum, halledeceklerdir. Zayıf zamanlarımda 18'lik ile denemiştim (-ki herkesin bisikleti daha hafif değil mi?) başlangıçtaki kesilmemi saymazsak çıkabilmiştim. Caddenin başlangıcı (daha doğrusu 2. bölümünün) gerçekten sıkı bir eğim ile başlıyor.

Bu konuda bir ara fotoğraflı analiz yapmıştım belki fikir edinmek için done olabilir:

Cumhuriyet Cd. - Edabalı Cd. Bitimi
-79+89 = 10 m. / 1 = %10 eğim
-89+139 = 50 m. / 5 = %10 eğim
-139+172 = 33 m. / 5 = %6,6 eğim
-172+189 = 17 m. / 5 = %3,4 eğim
-189+193 = 4 m. / 5 = %0,8 eğim
-193+209 = 16 m. / 5 = %3,2 eğim
-209+236 = 27 m. / 5 = %5,4 eğim
-236+250 = 14 m. / 5 = %2,8 eğim
-250+249 = -1 m. / 1,4 = %-0,7 eğim

Dip Not: Bölümdeki ifadeler (örn. 1-5-1,4) x100 metre cinsindendir. Pratik hesap yapmak amaçlı gösterilmiştir.

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Gürel
Geri