Scudo Sports

''28 ağustos -4 eylüle hazırlık -tam ring polinez''

@Ozan Güner

bostancı adalar iskele önü saat 08.00 hareket iç lastik ayarla ozan valla yolda kalırsın ,,,

Scudo
@Kudret Kurtcebe
İç lastik ayarlarım sorun olmaz da ,olurda patlarsa dış lastiği sökecek aparattan yok bende.Alyan anahtar seti var, aparatın görevini görür mü ?Bide daha önce de hiç kendim değiştirmedim şimdi dış lastik tam oturtamazsam falan pompayla bi daha şişir bi daha indir çok zaman kaybı olmaz mı ?

@Ozan Güner

aparat benim işim o işleri bana bırak 30 ekimde yapacağız kartepe otel turunda yardımlaşma yok benim antremanlarımda yardımlaşma olur ama iş esas olaya gelince herkez tek olmasını öğrenecek bu iş öyle kolay değil ,,,,,,,,,,,,
antremanlarda yüksek tempo bisiklet nasıl sürülür bunları öğreneceğiz herşey sahada antreman ile anlaşılır şimdi lay lom lom turda yaparım ama ayda bi kere her zaman bu lay lom lom olmaz o vakitte gelişemeyiz,,,,,hep aynı kalırız,,,,,,,

Ozan, şöyle cebe giren küçük ayakkabı çekecekleri vardır. Onlardan bir tane temin et yeter. İç lastik, bekleme yapmamak için önemli. Tekerleğin kilidi mandallı değilse bir tane de anahtarın mutlaka olsun. Aksi taktirde lastiği enlemesine kesmen gerekebilir. Bu da lastiğe yazık etmek demektir. Eski lastiklerinizi boylamasına bir iki parça kesip iç lastiğe jant teli somununa muhafaza yapabilirsiniz. Gerçi bu somunların başları güzel yuvarlatılmış ama bizim bisikletçiden gördüm güzel yönteme benziyor...:)

@Salih Dinçer
2 tekerde mandallı o konuda sıkıntı yok, anahtar takımıda var dediğim gibi.Şu ayakkabı çekeceğinden de evde olacaktı, sıkıntı olmayacaktır o zaman :) Ben 26" Scott Ozon 2.0 dış lastik var.Alacağım iç lastiğin tam ebatı ne olacak ?

bu tura katılacak dostlarım dediğim gibi üsküdardan kafileyi aldıktan tam 45 dakika sonra kavacık rampasını roket gibi çıkacağım ona göre akabinde duracağım toplanma olacak tekrar basacağım ve tabi arkama bakacağım o kadar egoist değiliz ......gelişmek için kendinize acımayacaksınız ,yüksek tempo bisiklet sürerken son derece dikkat olacak araçlara tabi gerçi sabah vakti sahilden çıktıktan sonra riva yolu üzerinden polinezde pek fazla araç olmaz henüz ramazan ,,,,kavşaklarda durmak şart ,,,ve arkaya bakılacak ,,,,,,,,,,
özellikle inişlerde kontrolü kaybedip aşka gelip hurra diye dalmayın ,,,en pro bile kaza yapmaktadır keskin virajlarda bunları bilin ona göre iniş kontrollü ama süratli olsun 70 km hızla son derece keskin viraja girmek çılgınlıktır ,,,,,,,,,,yorulduğunuz zaman bana söyleyeceksiniz ve ben size turun sonuna doğru soracağım ...önemli olan son 100 metreye basacak kuvvetinizin kalmasıdır ..............

@Kudret Kurtcebe
Abi katılmamın sebebi çıtayı yükseltmek istemem zaten,birde hergün sahil hergün sahil nereye kadar sıkılıyor insan bir süre sonra amaçsız gidip gelmek sıkıyor değişik rotalara ihtiyaç duyuyor.Ayrıca forma girmek içinde bu antrenman turları çok faydalı 1.77 Boy 89 Kilo var artık bi şekle girmem lazım biraz alıştıktan sonra ne kadar zorlu olursa turlar o kadar iyi benim için.

Ha, Kudret Ağabey aparat konusunda yardımcı olacakmış zaten. Tabi turun ruhu yardımlaşma ama ferdi çözümlere sahip olmak en azından eve dönüş sırasında elzem olabilir.

Bu arada jantın çapı neyse ona göre iç lastik almalı. Bir de bu 28 inçlerde sanırım kalınlık faktörü devreye giriyor. Zaten bisikletinle bisikletçiye gidersen uygun bir şey verecektir. Zannedersem sende MTB var öyle mi? Full süspansiyon mu?

@Ozan Güner

yav ozan düz yolda kim gelişmiş gelişen varmı sabihaya kadar yüksek tempo basarsın yol bisikleti ile peki anladık akabinde bas bakalım o vakit şileye değilmi ne kadar çok şile yapan varsa yol ile o kadar gelişir tabi süre önemli mola önemli bizim bu turda mola süreleri fazla olabilir çünki tempolar hızlı olacak yer yer, şöyle düşün bi adam 500 volt gücünde sen bu adama bi anda 10000 volt verirsen ne olur adam ampül gibi patlar ,,,herşey aşama aşama olur birden bisiklette kimse gelişemez bu polinez antremanında yorulacaksınız ama sonra bi daha polinezde acaip olacaksınız ,,,ayrıca çok önemli bi durum ise kendi limidini bilmek asla kendi gücünü aşmamak aştığın an kendini sakatlama riski vardır ,,,,

28 ağustos --polinez tam ring,,,

1- kudret--bostancı,
2- salih----üsküdar,,,,,,,
3- rıdvan ??????????????
4- bahadır,,-bostancı,,,,,,,
5- utku üsküdar,,,,,,,,
6- ozan- bostancı,,,,

saat 08.00 bostancı çıkış ,,,
bostancı-üsküdar kavacıktan polinez ,,,,çavuşbaşından dönerek dudullu ,,,,,,ve bostancı

polineze gelirken beykoz caddeden sonra çavuşbaşı sapağında durularak biraz sonra gelecek olan son derece tehlikeli viraja yavaş girilecektir buraya dikkat edeceğiz...

avrupa yaka saat 09.00 da üsküdarda vapur iskele önünde bekleme yapacak biz bostancıdan geleceğiz,,

@Salih Dinçer
Evet MTB var , Scott Aspect 55 2010 Modeli.Full değil sadece ön süspansiyonlu.26" var bende 28 değil, Jantta'da Ace-24 yazıyor ama boyumu artık 24 başka bişeymi bilmiyorum.

Bu arada spd pedalları ayarladım, Shimano PD-M520 Pedal Siyah olanından dün sipariş ettim erdoganlar'dan bugün geldi,bugünde ayakkabı arıyorum diye konu açtım ama 50 mesajım olmadığı için altına mesaj yazamıyorum bugün Nurettin Boran isimli bi üye bir ayakkabı satıyormuş ilgileniyorsan resimlerini koyayım diye özel mesaj atmış ama post sayısından ne konu altına nede özel mesaj olarak cevap verebiliyorum.
Arkadaşın Profil linkini atsam biriniz özel mesaj atıp durumu açıklayıp iletişime geçebileceğim bi msn adresi alabilir misiniz, eğer halledebilirsek tura kadar takarım spd pedalları.
Profil Linki : https://www.bisikletforum.com/member.php?u=22518

kilitli pedal olayına geçtim sonunda, ancak henüz bisikletim geçti :) benim daha sürme fırsatım bile olmadı. bu hafta izinli olduğum için hafta içi alışma turları yapacağım. bakalım anlatıldığı kadar var mı, benim için bir milat olacak mı çok merak ediyorum doğrusu...

Ayakkabıyıda hallettim, yarın spd pedalları taktırıp bende kilitli pedal olayına geçiyorum, yedek iç lastiğide hallettim ekipman tamam bugünde bi 60km yol yaptım hazırlık olsun diye her açıdan hazırım artık tura :D

@Ozan Güner

Ozan sorması ayıp nekadara mal oldu sana pedallar ve ayakkabılar toplamda
ikinci elmi aldın yoksa sıfır mı?
hangi marka aldın?

@Rıdvan UĞUR

55 TL pedallara verdim, 90 TL de ayakkabıya gitti, bekleseydim aslında 2 sinide daha ucuza alabilirdim ama tura yetişsin istedim. Ayakkabıyı Decathlon'dan aldım Forum İstanbul'dan , pedallarda erdoğanlar bisiklet.
Pedallar Shimano PD M520 Siyah
Ayakkabı RockRider
2 side sıfır

28 ağustos --polinez tam ring,,,

1- kudret--bostancı,
2- salih----üsküdar,,,,,,,
3- rıdvan -üsküdar,,,
4- bahadır,,-bostancı,,,,,,,
5- utku üsküdar,,,,,,,,
6- ozan- bostancı,,,,

saat 08.00 bostancı çıkış ,,,
bostancı-üsküdar kavacıktan polinez ,,,,çavuşbaşından dönerek dudullu ,,,,,,ve bostancı

polineze gelirken beykoz caddeden sonra çavuşbaşı sapağında durularak biraz sonra gelecek olan son derece tehlikeli viraja yavaş girilecektir buraya dikkat edeceğiz...

avrupa yaka saat 09.00 da üsküdarda vapur iskele önünde bekleme yapacak biz bostancıdan geleceğiz,,

Kudret Ağabey, erkencisin?

Ben öğleyi geçer, yatar diyordum. Maşaallah...

Ama olmaz ki sen çok hazırlıklı oldun, bu pazar bizi yer bitirirsin...:)

Geri