@Adnan1963 süpersiniz ben bulamamıştım ingilizcesini

Evet ben WMN modeline bakıyormuşum zaten. Bir bakayım özelliklerine, bu yorumu güncelleyerek cevap yazacağım
Aradaki duruş farkına bakalım önce:
Mavi olan, yani AL 6.0 modelinde kesinlikle daha dik duracak, ve öne daha az uzanacaksınız çünkü üst boru daha kısa. Kısaca bisikletin gidonu yukarıda. Oldukça rahat duracaksınız üzerinde.
Diğer ufak ayrıntılar:
AL 6.0 modelinde selenin olduğu boru komple ileri geliyor, yani aynakol da ileri ve biraz da yukarı geliyor. Aynakolun yukarı çıkması CycloCross bisikletlerde daha çok tercih edilen bir durum, ağırlık merkeziniz daha yukarıya çıkmış oluyor, bu da bisiklete çeviklik katıyor. Aynı zamanda engebelerde pedalın yere değme ihtimali düşüyor çünkü aynakol daha yüksekte. Fakat aynakolun bu kadar ileride oluşu, yani chainstay denen borunun normalden epey uzun oluşu performansı düşüren bir hamle.
Al 6.0 modelinde arka fren kablosunun kadronun dışından geçtiğini ve pek de güzel görünmediğini düşünüyorum
Buraya kadar baktığımda AL 6.0 modeli daha konforlu bir model,AL 7.0 ise daha performans modeli.
Umarım yazdıklarım okunabilir

Çok sayıda MTB terimi karşıma çıktığından emin olamıyorum bazı yerlerde. Alivio hakkında hiçbir fikrim yok örneğin. 105 dengi midir değil midir bilemiyorum. AL 7.0'ın jantı daha iyi görünüyor, Alexrims çemberleri hakkında çok kötü yorumlar var. AL 7.0'ın zinciri de daha iyi, quicklink temizlik yaparken çok işe yarıyor, quicklink zinciri elle sökebilmenize yarayan bir bakladır. AL 6.0'ın zincirini sökebilmeniz için zincir sökme aparatına ihtiyacınız olacak.
Arada 1.0 kg fark var, bunun temel sebebi kadro ve maşa. Her ikisi de AL 7.0'da daha hafif. Zaten AL 6.0'ın maşası alü, 7.0 maşası karbon, burada da ciddi fark var.
7.0 bence daha cazip görünüyor, tercih sizin
Fakat şunu da bilin ki, AL 6.0 çok daha rahat bir bisiklet