Scudo Sports

2000 TL'ye alınabilecek yol bisikletleri detaylı inceleme ve anket (2018)

Sizin tercihiniz/öneriniz hangileri olurdu?

• Toplam katılım
    610
@Adnan1963 Teşekkürler Adnan bey :)

Canyon'un ingilizce sitesini açmama rağmen özellikler hala almanca olarak yazıyor :D Bu sebepten %100 anlayamadım malzeme farkını, fakat kırmızı olan (AL SL 7.0) kadın selesi ile geliyor :eek: Sanıyorum bir kadın modeli kendisi

Scudo
Bu corellinin yol bisikletine yiç binmedim veya görmedim ama yakın zamanda bir dağ bisikletini inceleme şansım oldu ve gerçektende kaynak kalitesi çok kötü yanı markayı kötülemek istemiyorum ama sanki 5 yaşındaki çocuk kaynak yapmış gibi boşluklu ve pürüzlü yani fabrikada yapılmamışta garajda yapılmış gibi vites setleri iyi olabilir ama kadroları benim gözümde berbat yani o gün o kadroyu göresiye kadar ne kadar kötü olabilir diyordum ama gerçekten böylesini beklemiyordum yani yol bisikletlerini bilmiyorum ama dağ bisikletleri gözümde sıfır kaliteye sahip

bianchi mi aldığıma mutluyum

@Serkan Mıstınoğlu

(link)

(link)

burada ingilizce olarak gözüküyor bende. Aynı modelin kadın versiyonunda (link) wmn kodu kullanıyor hem bisiklet isminde hem de selenin isminde. Acaba görselde mi bir yanlışlık var :D

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@Adnan1963 süpersiniz ben bulamamıştım ingilizcesini :D Evet ben WMN modeline bakıyormuşum zaten. Bir bakayım özelliklerine, bu yorumu güncelleyerek cevap yazacağım :harika:

Aradaki duruş farkına bakalım önce:

Webp.net-gifmaker2.gif

Mavi olan, yani AL 6.0 modelinde kesinlikle daha dik duracak, ve öne daha az uzanacaksınız çünkü üst boru daha kısa. Kısaca bisikletin gidonu yukarıda. Oldukça rahat duracaksınız üzerinde.
Diğer ufak ayrıntılar:
AL 6.0 modelinde selenin olduğu boru komple ileri geliyor, yani aynakol da ileri ve biraz da yukarı geliyor. Aynakolun yukarı çıkması CycloCross bisikletlerde daha çok tercih edilen bir durum, ağırlık merkeziniz daha yukarıya çıkmış oluyor, bu da bisiklete çeviklik katıyor. Aynı zamanda engebelerde pedalın yere değme ihtimali düşüyor çünkü aynakol daha yüksekte. Fakat aynakolun bu kadar ileride oluşu, yani chainstay denen borunun normalden epey uzun oluşu performansı düşüren bir hamle.
Al 6.0 modelinde arka fren kablosunun kadronun dışından geçtiğini ve pek de güzel görünmediğini düşünüyorum o_O

Buraya kadar baktığımda AL 6.0 modeli daha konforlu bir model,AL 7.0 ise daha performans modeli.

yeah.png

Umarım yazdıklarım okunabilir :) Çok sayıda MTB terimi karşıma çıktığından emin olamıyorum bazı yerlerde. Alivio hakkında hiçbir fikrim yok örneğin. 105 dengi midir değil midir bilemiyorum. AL 7.0'ın jantı daha iyi görünüyor, Alexrims çemberleri hakkında çok kötü yorumlar var. AL 7.0'ın zinciri de daha iyi, quicklink temizlik yaparken çok işe yarıyor, quicklink zinciri elle sökebilmenize yarayan bir bakladır. AL 6.0'ın zincirini sökebilmeniz için zincir sökme aparatına ihtiyacınız olacak.
Arada 1.0 kg fark var, bunun temel sebebi kadro ve maşa. Her ikisi de AL 7.0'da daha hafif. Zaten AL 6.0'ın maşası alü, 7.0 maşası karbon, burada da ciddi fark var. :harika:

7.0 bence daha cazip görünüyor, tercih sizin
Fakat şunu da bilin ki, AL 6.0 çok daha rahat bir bisiklet

@Serkan Mıstınoğlu :D:D biran çok korktum. o kadar kaptırdım ki bisiklete kendimi "ben şimdi kadın selesi mi kullanacağım :kötü:" oldum birden.
@Serkan Mıstınoğlu
Çok teşekkür ediyorum, sabırsızlıkla bekliyorum.:)

@Serkan Mıstınoğlu

Vallahi harika olmuş çok teşekkür ederim. Şimdiye kadar okuduğum kadro yorumlarının en anlaşılır olanıydı. 2 gündür bu bisikletlere bakıyorum farklı geometrilere sahip olduklarını şimdi öğrenmiş oldum :D:D Ayrıca diğer yorumlarda bana çok bir şey ifade etmeyen kavramlar şimdi yerine oturdu.:harika::harika: Anladığım kadarıyla ikisi de bana uygun bisikletler ancak ileride yol bisikleti kullanmayı düşünüyorum o yüzden sanki Al 7.0 beni daha iyi hazırlayacak gibi duruyor:)

Tekrar çok teşekkür ediyorum benim için çok faydalı bir karşılaştırma oldu.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@Adnan1963
;)Bir yol bisikleti kullanıcısı olarak söylüyorum:cool:
Gideceginiz yol 15 km nin ustundeyse ve kullanacaginiz rota uygunsa:)compact gidon tavsiye ederim bütçeniz varsa karbon almanızı oneririm ancak alu gidon da işinizi çok rahatlikla karsilayacaktir. Tabiki ben bu yorumlarımı Türkiye fiyatları üzerinden yapıyorum.Belki suan kullandığıniz city bike Türkiyedeki karbon fiber bisiklet fiyatina esittir.:kedicik:

(link)

BU link de herseyi acikliyor.Size tavsiyem canyon un daha agrasif bisikletlerini tercih etmeniz.Karbon tekıntınız yoksa alu kadro daha iyi olur baslangıç için(Eğerde oturma pozisyonlarını vs. Sevmesseniz)Ve büyük ihtimalle jant setinden dolayi fiyatlari daha pahali

• Beğen
Tepkiler: Adnan1963
Carraro Race 012 bisikletimin rublesini ve tekerlek göbeğini değiştirdim (mevcut ruble vidalı olduğu için mecbur değişti tekerlek göbeği de),hız performansını arttırabilmek adına, değişimden sonra 10km civarı sürdüm hemen fark etti hızı ve akıcılığı, daha uzun sürüşlerde daha iyi bir fikir edinebilirim belki ama ilk izlenim gayet olumlu.

Bu şekilde hız performansı olarak bir nebze diğerlerine yaklaşmış olabilir belki :)

Fatih de Dadaş bisiklet de yaptırdım değişimi, Murat abi sağolsun her sorduğuma, merak ettiğime cevap verdi, gönül rahatlığı ile bisikletinizi emanet edebilirsiniz bence.
Kaset+7li ruble+işçilik= 200tl tuttu.

@eSEOZdee

2000 liraya daha iyileri alınabildiği için mi bu bisikletlere “çöp” diyorsunuz yoksa “2000 bin lira da neymiş işe yarar bisiklet 5000 binden başlamalı” gibi mi düşünüyorsunuz tam anlamadım ancak iki türlü de saygısızlık etmişsiniz. Ayrıca “Kusra bakmayın” yazmış olmanız, bu yaptığınız saygısızlığı hafifletmiyor.

Birincisi ciddi vakit harcanarak ve ciddi tecrübe/bilgi birikimi ile hazırlanmış bu karşılaştırmayı yapan kişiye, ikincisi bu bisikletleri alabilmek için para biriktirmek zorunda olan insanlara saygısızlık!

@eSEOZdee

bisikletinizi çok merak ettim doğrusu ??

Sizce yıllık 5 -6 bin kilometreye dayanabilecek ve performanslı bir bisiklet hangisi

@İsa eskiocak 5 bin pek de fazla değil bence hibrit-trekking türü bir bisiklete de bakabilirsiniz

@Desert Fox ben profosyonel olorak başlamak istedigim için yol bisikletine geçecem ama cevabın için teşekkür ederim

@İsa eskiocakBisiklet de aynı araba gibidir. Ya bir kere alır, ömrün boyunca kullanırsın. Ya da artan ihtiyacına yönelik, paran oldukça eskisini satar, daha iyisini alırsın.

Geri