Scudo Sports

2000 TL'ye alınabilecek yol bisikletleri detaylı inceleme ve anket (2018)

Sizin tercihiniz/öneriniz hangileri olurdu?

• Toplam katılım
    610
Corelliye konu hakkında DM attım konu linkini de atıp o kadar açıkladım umarım zamda iyileştirmeye giderler kadrolarını kendileri kendi ürünlerinden üretiyorlar birde:acpsnr:

• Beğen
Tepkiler: FARGO
Scudo
@ahmet1905
Diğer modellerde zamlanmış.Yüzde 50
(link)
(link)

@Serkan Mıstınoğlu

Hocam son bişey daha sorsam, sadece ruble değişimi yeterli olacak mı yoksa zincir veya başka aksamları da değiştirmem gerekir mi

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@sLck arka vitesi 11’li dişliye aldığınızda arka aktarıcının taşıdığı boş bakla sayısı 3 daha artacak (14-11=3)
Eğer firma zinciri tamı tamına 14-28 rubleye göre ayarlamışsa zincirden birkaç bakla almanız gerekebilir. Ama böyle birşey yaptıklarını sanmıyorum, büyük ihtimalle gerek kalmaz.

Zincirin uzun gelip gelmediğini de basitçe anlayabilirsiniz, vitesi rubledeki 11-13 dişliler arasındayken ön vites de küçük aynakoldaykrn en bol durumda olacak zincir, yoldaki en ufak bir engebede bile zinciriniz kadroya (chainstay) çarpıyorsa zincir uzun demektir. Sadece gerçekten derin çukurlarda veya hızlı girdiğiniz kasislerde çarpmalı, yani çok nadir çarpmalı zincir kadroya.
Eğer bu konuda kesin çözüm istiyordanız Shimano kılavuzda optimum zincir ayarı bölümü de var, sitelerinden türkçe olarak indirilebiliyor :harika:

Corelli dışında 2000 TL'ye bisiklet kaldı mı acaba???:acpsnr::acpsnr:

@sLck Bence hiç o işlerle uğraşmayın, en kötü senaryoda hem zincir hem ruble değiştireceksiniz. Bunun yerine Carraro 022 alın, 11-30 ruble, 50x34 aynakol oranları ile çok rahat edersiniz ve de hiçbir değişiklik yapmanıza gerek kalmaz. Fiyat olarak küçük çaplı bir araştırma yaptım, internetten mi yoksa bayiden mi alacaksınız bilmiyorum fakat ben pek bir fiyat farkı göremedim. Hatta şu zamanlar Claris setli böyle bir bisiklet için gayet uygun sayılır. Yalnız sitelerini incelediğimde iki adet Carraro 022 gördüm, mavi-siyah-sarı renge sahip olanda bir eski versiyon Claris grupset varken beyaz-kırmızı kombinasyonuna sahip olanda yeni nesil Claris grupset bulunmakta. Buna dikkat edin. Ayriyeten 012 ve 022 arasında fren farkı da var. 012'de sitesinde gördüğüm kadarıyla no-name bir fren tercih edilmişken, 022'de Claris fren kullanılmış. Bu da önemli bir detay.

• Beğen
Tepkiler: sLck
@BugAdam teşekkür ederim tavsiyeleriniz için, fakat 012'yi yaklaşık 2 hafta önce aldım, yeni olduğum için yol bisiketinde bazı şeyleri okudukça anlıyorum, @Serkan Mıstınoğlu hocamın yaptığı değerlendirme de daha iyi anladım hız konusunda eksiği olduğunu, belki bikaç değişiklikle biraz daha iyi olabilir diye düşündüm

• Beğen
Tepkiler: BugAdam
Dün SLR 400 sormaya gittim Bursa`da. 2500 TL fiyat verdi. İnsanımız çok fırsat düşkünü ve ahlaksız olmuş.:mad:

@slckats

Slr200 e şans verin, ayni kasa 1600 tl. 1000 tl fark var. torney claris arasindaki fark icin degmez.

@slckats İnternette 1900 lira hala arayın internetten alacağınız yeri oradan pazarlık yapın daha da ucuza alın

• Beğen
Tepkiler: slckats
Başlangıç olarak SLR200 ideal ancak yokuş aşağı giderken pedallar son viteste boşa dönüyor. Muhtemelen 50km/s hızı aşmak pek mümkün değil. Yükseltme yapmak için tekerlek göbeğinin de 11-28 kaset dişliye göre değişmesi gerekiyor. Tabi birbirine uyum tablosunu yanlış anlamadıysam.

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
Teşekkür ettik, yararlı bir rehber olmuş.

@tresca Bende seninle aynı dertten muzdaripim bende de SLR 200 var ve düz yolda 43 km yokuşda 52 km ne yaparsam yapayım geçemiyorum ve malsef göbek değişmeden ruble değişim şansıda yok :(

Hiç düşünmeden Corelli Sprint KR 200 diyorum :)

maxresdefault.jpg

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
@chuck_schuldiner yeni fiyatının 3000 tl olduğunu söyleyeyim ben bir daha düşün

@Desert Fox

Kendi resmi sitesinde herhangi bir bilgilendirme ve fiyat listesinde değişiklik yok :)

KR 200 modeli 3000 TL olduysa bile yukarıda ki diğer modellerden gene ucuzdur diye tahmin ediyorum :) Her ne olursa olsun yerli sanayiye destek olarak gene KR 200 derdim ;)

@chuck_schuldiner
Ne kadar kullandınız ? Yorum yapabilir misiniz? Özellikle su borusu profilli maşa hakkında?

• Beğen
Tepkiler: Veto8
@chuck_schuldiner (link) buyur hocam senin gozlerin bozulmuş ehehe bence 3000 tl ye şansını kaybeti bile

• Beğen
Tepkiler: Harun.
Geri