Scudo Sports

18 Mart Çanakkale Zaferi Şehitlere Saygı Turu (Tur tarihi 6-7 Nisan 2013)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
sen toz yiyicek biri değilsin kudret baba.senin yaşında olup da kahvelerden çıkmayan zor yürüyen adamlar var.sende de 28 jant var artık.düz yolda biz seni rampalarda sen bizi geçersin dengeleriz ;)

Scudo
Eskişehirden Liste oluşmaya başladı
1-Ferhat Köse
2-Eser Sevinç
3-Abdullah Uluşerbet
4-Burak Durukan

Tura bir günlüğüne mi iki günlüğüne mi katılacağımızı anket oluşturdum çıkan sonuca göre tur tarihine iki hafta kala kesinleştirip ona göre araç ve yer planlamamızı yapacağız.....

dostum ferhat
burda artık niyadım son kartepe ile bitecek 19 mayıstan sonra topik açmayacağım enver üstat açarsa severek katılırım senin performans turların olursa gelibolu gibi severek katılırım, sadece tur açmanın verdiği yorgunluk var organizasyonlardan artık emekli olmaya karar verdim...

@Kudret Kurtcebe

Kudret abi özelden yazdım diğer konuda da yazdım buradan da yazayım istediğin zaman kilitlediğin konuları tekrar açabiliriz sorun olmaz.Ayrıca bu yaz kesinlikle İstanbul Anadolu yakası turu yapacağım yaklaşık 320 -350 km muhtemelen akşam saatlerinde hava kararmadan 2-3 saat öncesinde orada olacağım bu turun tarihi belli olunca senden karşılama isterim İstanbul tabelasında beraber fotoğraf almadan bırakmam :)

Bende 6 ayı geçkindir gurup turu yapmıyorum ve seni çok iyi anlıyorum.Arada bir insanın kendini dinlendirmesi gerekiyor gurup turu düzenlemek cidden çok zor biraz dinlen nasılsa arkadaşlardan gelen taleplerden dolayı yeniden başlarsın.Bende mecburen bu yaz tekrar başlayacağım gurup turlarına.

İki gün önce eski milli bisikletçimiz Eskişehir şeker spordan Osman Ertan abimiz ile Kütahya yolunda karşılaştım.Kendisi şu an 67 yaşında yaklaşık 30-40 km beraber pedalladık maşallah 25 in altına hiç düşmedi, eski anılarını dinlemek cidden çok keyifliydi.benim gençlere sürekli söylediğim bir şey var dikkat ettim oda bana aynı şeyi söyledi "bu sevgidir ,aşktır bu sevgi içinde olduğu sürece her daim çevirmeye devam ederiz" Allah hepimize sağlıklı uzun ömür versin pedal çevirmeyi hiç bırakmayalım......

• Beğen
Tepkiler: İslam Gölge
@ferhat köse
kesinlikle geleceğim ferhat dostum ,topik açarsan organize oluruz ya da özelden, 30 uncu km de seni beklerim erkan dostumla bende cep yok senin cebi özelden yazarsın not alırım dostum geliboluda beraber olacağız enver dost ile senin topiklerini ve enver hocamın topiklerini takip edeceğim 19 mayısta emekli olmak istiyorum sadece topik açmayacağım...ama iki dostumun izinden gideceğim.

@Kudret Kurtcebe

Abi bu yaz kesin geleceğim ama gün ışığından faydalanmak ve o kadar yol geldikten sonra boğaz manzarasında oturabilmek adına güneşin en çok olduğu Mayıs -Haziran aylarında düşünüyorum.Tarih kesinleştiği zaman kesinlikle özelden haber veririm, yaklaşık İstanbula giriş saatimi de söylerim sizde duruma göre müsait vaktiniz olursa gelirsiniz çok mutlu olurum.Zaten geçen ay otobüs ile geldiğimde Çevre yolu beni çok düşündürdü muhtemelen siz olursanız çevre yolu yerine deniz tarafında gözüken başka bir yol var oradan gideriz muhtemelen daha sakin ve boştur diye düşünüyorum çevre yolunda araçlar insanı yiyecek gibi gidiyor.

• Beğen
Tepkiler: Kemal Caner
@enver avcı

Enver arkadaş merhaba,

Ben de İstanbul'dan gidenler arasında olacağım. Ancak Cumartesi mi Pazar sabahı mı gideceğime karar veremedim. 3 Şubat'ta Kudret abiyle Polonez'de turlarken bana söylediği konu aklımda kaldı; geceden gidersen uykusuzluk ve yorgunlukla Pazar zorlanırsın dedi. Bu konuda haklı; gençler gibi bir günde herşeyi yaparım demesi kolay yapması zor. Büyük ihtimal Cumartesi kendi aracımla yola çıkarım; aynı gün kısa tur yapıp Eceabat'ta otelde kalmayı düşünüyorum. Aynı düşüncede olan varsa beraber de gidebiliriz. Araçta 3 bisiklet taşıyacak aparat var.

@ferhat köse
ferhat dostum hiç çevre yolu ile işin yok pamukovada yıllar önce pedallamıştım yalnız o gün otobanın yapıldığı yerden gitmiştik tek araç yoktu şimdi arifiye ve sapanca gölün güneyinden devamla izmite varıyorsun izmitten sonrası kolay gebzede kesin seni karşılayacağım gebze e-5 yolu üzerinde,,,oradan 17 km var emniyetli sahil yoluna özelden haberleşiriz...

@Bahadır Gürel

üstad kendi aracınla çıkmak istersen kendi rahatın için iyi olur elbette.. bu durumda sayımıza göre aracında yer varsa 2 kişiyi senin aracına transfer ederiz böylece bizde büyük araç yerine benim aracımla yola çıkarız senin yol masrafında düşer böylece...
son katılım durumu:
enver avcı
uyaroğlu özkan baba
kudret baba
korsan hasan
jet yetkin
eren tublek
kenan çırak
bahadır gürel (kendi aracı ile katılacak)

Saygıdeğer Arkadaşlar hepinizi selamlıyorum. Öncelikle bu forumda yazılanlardan parkurun yol bisikletine uygunluğunu öğrendiğim için yol bisikleti ile ben de gelmek istiyorum. Hatta ben de gecede pedallayarak gitmek istiyorum ama diğer taraftan biraz düşününce gece, havanında soğumasıyla sürüş ne derece verimli olur bilemiyorum. Gerçi biz bir keresinde Bodrum diye yola çıkmıştık ama Akhisar'a 20 km kala Gelembe diye bir beldemizde geceyi geçirmek zorunda kalmıştık. Bunun deneyimiyle sıkı giyinerek makara kukara ile gidilebilir de. Tabi ertesi gün büyük tur yapılır mı? Belki de yapılır. Diğer taraftan hem Saygıdeğer Enver Avcı bir de Saygıdeğer Bahadır bey var sanırım. Bu iki arkadaşın araçlarında bana ve bisikletime yer varsa gerekli paylaşımları yaparak Çanakkale Fethi'ni gerçekleştirebiliriz. Bir sağlık problemi var. Bu problem bana ait değil. İlerleyen zamanlarda bu problemi çözeceğimi düşünüyorum. Zaten biraz daha zamanımız var sanırım. Buradan sürekli konuyu takipte olacağım. Görüşmek dileğiyle.

@Kemal Caner
Kemal abi öncelikle sağlık problemi için geçmiş olsun biran önce şifa bulması dileğiyle diyorum.geceden o kadar yol yapıp ertesi gün tur çıkartmak sıkıntı verecektir.istanbuldan katılacakların Cumartesi sabah erkenden hareket ederek akşamına Çanakkalede olması gece sıkı bir dinlenme ile ertesi gün turu çıkarması olabilecek bir planlamadır.fakat bu planlamada sıkıştırılan bir günlük rota dolayısıyla ada ve Çanakkale merkez ziyaret edilemeyecek eksik kalacaktır.Araç problemi bahadır beyin kendi aracı ile gelmesiyle sanırım rahatladı o yüzden cumartesi araç ile gelip Çanakkale merkezi ve adayı gezerek pazar günü hep beraber büyük turu çıkarmak akla yatan en güzel ve verimli plan gözüküyor tabi ki tercih sizlere kalmış.

@Kemal Caner

Kemal Bey, tabii ki bana uyar kapım her zaman açık. Benim düşüncem de Cumartesiden gitmek, kısa tur yapıp otelde kalmak. Geceden yola çıkmak sabah yorgunluk yapacağı için Çanakkale gezisini eziyete dönüştürebilir. Çünkü yıllardır gittiğim bu yerin havasını, denizini çok seviyorum, bir de bisikletle gezi hep hayalimde var. Araçla üç kişi, üç bisiklet gidebilecek durumdayız.

• Beğen
Saygıdeğer Ferhat ilgine teşekkürler. Bahadır Bey Yorumunuza teşekkür ederim. Yalnız ben büyük tur yapmak istiyorum. Bu konuda ayrılıyoruz. Eğer gelebilirsem nerede konaklama yapılır ve kalınacak yer büyük turun başlangıç noktasına yakın olacak mıdır? Bu ayrıntıları buradan konuşuruz.

@Kemal Caner

Kemal abi büyük tur derken tam olarak nasıl bir tur açıklarsanız yardımcı olmaya çalışırım.ben iki çeşit rota çıkardım ayrıca 2 günlük ayrı planlar yaptım.Bir tanesi tek günlük 110 km lik büyük rota Pazar günü yapılacak 25 km ortalama hızın altına inilmeyecek tüm yarımada gezilecek.Diğeri ise ilk gün yarımadanın üst tarafı gezilecek Pazar gün güney tarafı gezilecek ve ortalama hız yavaş olacak .benim yapmak istediğim ise cumartesi günü adayı ve çanakkale merkezi gezip Pazar günü 110 km lik hızlı tur ile tüm yarımadayı dolaşmak .Sizin bahsettiğiniz bunlardan farklı bir rota ise onuda konuşabiliriz.İstanbul tarafından pedallayarak gelecek arkadaşlar var onlarla da iletişim kurabilirsiniz.

• Beğen
Saygıdeğer Ferhat Köse ben ayrı bir şeyden bahsetmiyorum. 2. sayfadaydı galiba güzel bir harita koymuşsunuz. O haritada 110 km'lik bir turdan bahsediyorsunuz. Ben de onu yapmak istiyorum ama asıl niyetim hepsini yapmak. Yani hem Çanakkale'ye pedallamak hem Cumartesi pedallamak hem pazar pedallamak. Sen Derya abi'den bahsetmiştin. O'da buraya bir yorum yazmıştı. Ama galiba kendisi Esentepe mi Esenyurt mu neydi oraya otobüsle gelip oradan pedallayacak ki Ankara'dan buraya gelip te köprüyü geçtikten sonra pedallaması daha verimli olur. Onunla iletişime geçmedim ama Geçmek niyetindeyim. işte 3 gün arka arkaya uzun metrajlı pedal basabilir miyim diye tereddüt ediyorum. Şu sıralar havalar da yağmurlu ki ben yazın kurak geçmemesi için yağmur yağsın diyorum onun için pek antrenman yapmadım sadece MTB ile zaman zaman ulaşımımı sağlıyorum.

Ben seni Cumartasi'den geleceksin gibi anladım ama sen de galiba yukarıdaki açıklamaya göre Cuma'dan geliyorsun.

Sonuç itibari ile herşey yolunda giderde oraya gelirsem en iyi pazar günkü 25 hız ortalamalı 110km'lik turu yapmak istiyorum. Bahadır bey cumartesi'den çıkmak niyetinde. Ama bu turun hakkı Cuma'dan çıkıp Cumartasi pazarı dolu dolu pedalayıp öyle dönmek.

Neyse buradan iletişime devam.......

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
@Kemal Caner

Kemal abi biz Eskişehirden şimdilik 5 kişi olduk bu sayı 7-8 olur ise ve benim mesai durumum müsait olursa araba kiralayarak planımız şu şekilde : Eskişehirden Cumartesi sabah erken saatlerde çıkacağız öğlen saatlerinde Çanakkalede olacağız.Ya direk merkezi gezip akşam saatlerine adayı yada direk adaya geçip akşam saatlerine merkezi gezerek Pazar günü büyük turu yapacağız.Benim ekipte herkes zaten yol bisikletçisi o yüzden kısa tur yapacak arkadaş yok.

Bizim planımızın son hali bir hafta kala kesinleşir.Bu noktadan sonra Cumartesi günü beraber gezelim derseniz bir şekilde buluşuruz. Nasılsa son hafta hepimiz birbirimize telefonlarımızı veririz.25 ortalamadan da çekinme düzenli olarak haftada bir gün bile bisiklet kullanan birisi çok rahat çıkarır zaten bir şekilde birbirimizi destekleriz.

Bu turun dolu dolu kısmını Allah izin verirse günlerin en uzun olduğu dönemlerde ilk önce İstanbula pedallayacağım gün doğumu gün batımı 350 km olacak.Eğer bu turu planladığım gibi gerçekleştirirsem hemen akabinde direk Eskişehirden Çanakkaleye pedallayacağım gün doğumu gün batımı olacak şekilde 425 km işte o zaman hakkını tam vereceğime inanıyorum.

Evet doğru ancak benim tur planım Cuma sabahı başlamak üzerine kurulu.Hatta,esenlerden B.Çekmece ye servis falan varsa,hiç şehir trafiğinde sürünmeden sabah B.Çekmece taraflarından yola çıkmak.

Planladığım gibi giderse Şarköy'e kadar giderim.Bu da sanırım 160-170 km demek.Cumartesi sabahı da Şarköyden çıkar,Eceabat'a kadar basarım.Bir yüzlük de burada var,eder 260-270 km.Öğleden sonra,grup nerede olursa-ki bu plan yakında şekillenir-orada grupla buluşur,akşam dinlenir,pazar da tamamen grupla hareket ederim.Bu benim A planım.B planım ne? Cumayı boşaltamam,o zaman atlar otobüse,direk sabah çanakkalede olacak şekilde gider,buluşma noktasında beklerim.A ya da B planının neresine,kim katılmak isterse,başımın üstünde yeri var.Elbette yolda izde üç beş kişi olmak her anlamda insana güç verir.

@Kemal Caner

Selam, mesajları yeni gördüm. Aksilik olmadığı sürece benim plan şu şekilde: Cumartesi sabahtan araçla Çanakkale Eceabat'a gitmek. Cumartesi tek turlamak (benimle gelen olmazsa), buna kısa tur demiştim (bu kısa tur daha önce çok gezdiğim ve iyi bildiğim yerler - Kabatepe, Seddülbahir vb.). Akşam Eceabat'ta otelde kalmak ve Pazar 110 km'lik tura katılmak. Eceabat'ta dalış için gelen turistlerin kaldığı bir otel var, daha önce de orada gecelik kalmıştım ama adını hatırlayamadım. Cumartesi gelenlerle buluşabilirsem yani saatler tutarsa gruba da katılmak isterim. Esas hedefim Pazar büyük tur yapmak.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
@Bahadır Gürel
Bahadır abi büyük turu yapacaksanız Cumartesi günü Kabatepeye filan gitmenize gerek yok aynı yerleri 2 defa gezmiş olursunuz .Eğer biz de Cumartesi öğlen orada olursak bizim ile adayı ve çanakkale merkezi gezebilirsiniz.

Derya abi senin planın çok güzel. Eğer Cuma'yı boşaltabilirsen ben Silivri'den itibaren sana eşlik edebilirim. Yalnız Şarköy'de nerede kalacaksın? Oralarda kalacak yer bulunur mu? Tabi ben de gelme işini kesinleştirirsem bu rota üzerinde yazışabiliriz. Diğer taraftan dönüşü düşündün mü?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri