Scudo Sports

18 Mart Çanakkale Zaferi Şehitlere Saygı Turu (Tur tarihi 6-7 Nisan 2013)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Su sıralar bagaj ve heybe arayısı ıcerısındeydım.Bakalım bursa ekıbının kararına gore hızlandırabılırım alısverısı.2gunluk kamplı tur olursa matlı cadırlı tulumlu tadından yenmez.Genıs genıs gezılır heryer.Hızlı tur denırse de uymaya calısırım :)

Scudo
Geçen sene gidipte, yolların durumu hakkında bilgi verebilecek arkadaş var mı ? Yolların zemini çok kötü değilse yol bisikleti ile gelmeyi düşünüyorum.Yoksa dağ bisikleti ile geleceğim.

matlı çadırlı tur olsa keşke ama insanlar hız tutkunu maalesef. o kadar hızda nasıl fotoğraf çekilecek nasıl gezi programı olacak ve bu gezi-kültür turu nasıl amacına ulaşacak? bu pamukkale turuna benzer bir şehitlere saygı turu. en azından o çevreyi ve her yeri gezmek için geniş bir zaman dilimi olması lazım yoksa bu hız konusu ve kısıtlı zamanınız ve dolayısıyla bu kısıtlı zamanda rampaların da olması birçok insan açısından sıkıntı yaratır. performans ve hız için gelecekler dışında...

• Beğen
Tepkiler: N.ÖZKAN
Yollar yol bısıkletıne oldukca musaıt,hele bır 57. Alay Sehıtlıgı rampası ve inisi! Varkııı :).

• Beğen
Tepkiler: Aydın Diricanlı
@bahadır76

Bahadır bey ya konuyu en başından okumamışsınız yada ben yanlış izah etmişim.
Öncelikle yüzde 4 lük rampadan büyük rampa yok ki bu değer rampa sayılacak bir şey değildir.Sadece anayol dışı şehitlik yada anıtlara çıkılan kısa dik yokuşlar var zaten yürüyerek çıkılıyor bu kısımlara.
Diğer mevzu 110 km lik parkuru 15 ortalama ile bir günde nasıl bitireceksiniz .İş yerlerinden sadece 1 gün izin alıp katılacak arkadaşların sayısı oldukça fazla.
25 ortalama bisiklette performans değildir çok büyük marifet de istemez düzenli olarak bisiklet kullanıcısı olmak yeterlidir.
Kimse performans ve hız için gelmiyor performnas turları tamamen ayrıdır ve 25 km ortalama ile yapılmaz.
Bütün bu planlamalar bisiklet üzerinde geçirilecek zamanı azaltıp sizin bahsettiğiniz çevreyi ve her yeri gezip ziyaret etmek maksatlı yapılmıştır.Zaten hız konusunda 25 i tutturamam diyenler için 2 günlük ekstra plan ve rota da çıkartıldı.
İnsanlar hız tutkunu derken kimleri kasdediyorsunuz anlayamadım ama kendi adıma cevap vereyim bu turun hız ile alaksı yok tüm amaç en fazla şehitliği ve ziyaret noktasını doya doya gezebilmek adına asfalt yolda geçirilecek zamanı azaltmak adınadır.Merak etmeyin yüzlerce fotoğraf çekilecek,her nokta ziyaret edilecek gayet de güzel proğram olacak.Hiçbir firmanın yada organizatörün reklam turu değil tamamen kendi fikirlerimiz ile ortaya attığımız kendi arkadaş guruplarımız ile katıldığımız kimseye de birşey ispatlamak zorunda olmadığımız, beleş yelek dağıtılmayan, zorunlu toplu fotoğraf çekilmeyen, garip gazete ve yerel televizyonlarda reklamı dönmeyen sade bir tur.Herkese kapımız açık sizde katılabilirsiniz.......

@AYDIN DİRİCANLI
Aydın bey geçen sene bir kaç arkadaşım yol bisikleti ile katıldı bende bu sene yol bisikletim ile geliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Aydın Diricanlı
öncelikle yol bisikleti ile gelmek isteyenler dert etmesin yollar iyi...kesinlikle yol ile gelebilirsiniz.. ben 23 yol lastikli hibrite bisiklet ile geleceğim... bu arada sanırım benim de istanbul ekibini organize etme zamanım geldi.şimdi işe gidiyorum gelince gece ayrıntıları ve fikirlerimi belirtirim.araç ile mi yoksa istanbul dan çanakkaleye pedal basarakmı gidicez konuşuruz.ben pedal basma niyetindeyim.300 km gibi bir rakam yazar bize.konaklamalı düşünürsek pedal basmak istiyorum.yok günübirlik gideceksek istanbul ekibi olarak araç temin edeceğiz ...geçen sene 8buçuk saatde edirneye gitmiştim mtb ile.23 lastikler ile de daha kısa sürede çanakkaleye inebiliriz diye düşünüyorum ama herkes yol ile gelmeyeceğinden bu süreyi tutturmak mümkün olmayabilir... ama katılım az olur da performansçı dostlarım gelirse araç ile gelmek istemiyorum..bu durumda cuma gecesi yola çıkarak sabahın ilk ışıklarıyla çanakkalede olmayı düşünüyorum...

• Beğen
Tepkiler: İslam Gölge
@enver avcı

Enver Bey selamlar; Cuma akşamı 18:00 de yola çıkılsa...Cumartesi ilk ışıklarla yani 06:00 civarı...Yani 12 saat ve 300 km ??!! 300 / 12 = 25 km/s ortalama !!!?? 12 saat boyunca minimum 25 ile gidebilecekmisiniz ? sanki bir hesap hatası var.Yok 12 saat boyunca durmadan 25 km/s gidebiliyorsanız gerçekten tebrik ederim.

Sözlerimi sakın yanlış anlamayın kesinlikle kinaye yoktur.Son derece samimi soruyorum.

@ferhat köse

Bilgi için ayrıca teşekkür ederim.Bir sorum daha var.Acaba esas tur , yani tüm şehitlikleri kapsayan 100 km'lik tur pazar günümü yapılacak ???

aydın bey geçen sene mtb ile 240 km yi 8 saat 30 dakika da aldık özkan abi ile beraber..istanbul edirne arası.şimdi 28 hibrite ile ve 23 lastikler ile daha hızlı olduğumdan şüphe etmiyorum.ve o mesafeyi havaların deli sıcak zamanlarında yaptık.şimdi havalar serinken çok daha rahat giderim.ayrıca yol 12 saat sürmez.daha kısa zamanda ulaşırız edirneye ama yanımızda gelecek diğer arkadaşlar sebebiyle 12 saatde varamayacağımız da kesin. ama dersenizki size eşlik ederim beraber pedal basalım ben varım...dayanılıklılığımı turlarıma gelen arkadaşlarım bilir.ben performansçı değil uzun yol bisikletçisiyim.daha öncelerde 300 km ler yaptım endişe etmeyin..umarım sizide görürüz aramızda pedal basarak gitme durumumuz olursa ...

(link)
http://img138.imageshack.us/img138/4456/edirne5.jpg

http://img15.imageshack.us/img15/8085/edirne7.jpg

http://img838.imageshack.us/img838/5599/edirne10.jpg

http://img856.imageshack.us/img856/9826/edirne32.jpg

http://img341.imageshack.us/img341/4725/edirne43.jpg

http://img707.imageshack.us/img707/7110/edirne58.jpg

bunlar da mtb ile gittiğim edirne turu...

• Beğen
Tepkiler: İslam Gölge
@enver avcı

Bu durumda ancak şapka çıkarıyorum.Benim 26-27 km/s ortalama tutturduğum 100 km lik turlarım oldu.Hedefe vardığımda bi o kadar daha gidermişim gibi hissediyordum.Ama 300 km ne olur bilemem :) Avrupa Yakası Pedal Grubu üyesiyim ve bizde kendi içimizde nasıl gideceğimizi tartışıyoruz.Dolayısı ile ben grubumla hareket edeceğim.Ama denk gelirsek birlikte pedallamayı çok isterim.Selamlar...

enver üstat ,,,,,istanbuldan eceabat avrupa yakadan 300 km yi aşar üstelik 110 km eklenecek ferhat dostumla etti 410 km dönüşte bi 300 etti 710 km bana 20 yaz 780 km bi günde ben karacaahmetten yer ayarlarım artık ;)nasıl olur ct den 300 km sonra eceabat pansiyon ertesi gün 110 km tur dönüş otobüs,,,mantıklı olur tabi nanay sevmiyorum otobüs olayını şimdi bi tarafım diyorki git.gene şeytan dürtüyor senin araç küçük hızlı adamları ayarlamak ve kontenjanı kapatmak şöyleki sen ben korsan hasan yetkin ve kanki özkan 5 bisiklet sığar herhal anca sığacak 3 adam arkada 2 önde ct günü saat 23.00 de beşiktaşta senle buluşup diğer dostlarımızı buluşma noktasından alarak gece yolculuğu.saat 07.00 gibi ya da 06.00 gibi eceabatta buluşma tek sorun araç yorgunu olacağız ben uykusuz kalacağım .pek araçta uyku tutmaz eğer sen uyursan tahtalı köye gideriz, ;)istanbuldan geleceklerin arac ayarlamaları gerekecek planım bu ....

kudret baba o mesafeyi basıp ertesi gün 110 km lik parkura çıkabileceğimi sanmıyorum bende.muhtemelen 4-5 e kadar uyurum :D ama diğer tarafdan orada daha fazla kalmak istiyorsak araç olması gerekecek.ama oraya kadar araç ile gidip sadece oraları bisikletle gezmek ne kadar zevk verecek onu düşünüyorum.acaba bisikletlerimizi almasak da araçla gidip her yeri rahat rahat gezsek nasıl olur.. gerçi bu da turun anlamını yitirir.neyse benim için farketmez.çoğunluğa göre karar veririz...bu durumda araç ile gidersek cumartesi akşamından ve araca 6 kişi alırsak (6yı alır benim araç) kişi başı ortalama 50 lira yakıt parasına tekabül edecek buna da herkes hazırlıklı olmalı...

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
katılım hakkında ne düşündüğünüzü paylaşırsanız yardımcı olurum.şimdilik biz 6 kişi olduk.benim araç 6 kişi alır ancak.belki zorlarsak 7 olur..ama sizde kalabalık olacaksanız eğer daha büyük bir araç ayarlamak gerekir bu durumda da paslaşırız gerekirse...biz kendi başımızın çaresine bakarız ne yapacağımız belli olmaz derseniz ben sonradan katılacaklar için yine çözüm üretirim..

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
@enver avcı

Enver bu sene arabayı çabuk doldurdun :) eğer bende Eskişehirden ekip yapamaz isem ve 2 günlük katılırsam Çorludan pedallayacağım .Öyle bir durum olursa san ahaber veririm .Bu arada Eskişehir ekibi size sesleniyorum katılacaklar artık bana bir şekilde ulaşmaya başlasın bizde araç işini düşünmeye başlayalım......

• Beğen
Tepkiler: enver avcı
@ferhat köse
Merhaba Ferhat bey ben Çorlu'da ikamet ediyorum,bir aksilik olmazsa katılacağım.Ara sıra akşamları çok soğuk olmazsa antrenman yapıyorum ama size ayak uyudabilirmiyim bilemem.Planınız çorlu olursa haberleşelim.

@özcan yılmaz

Ayak uydurma kısmı halledilir ama Çorludan Çanakkale sanıyorum 200 km .Bir gün yüksek devir 200 km yaptıktan sonra ertesi gün 100 yapma olayına kendinizi alıştırın derim.Plan Çorlu üzeri olursa muhakkak haber veririm....

evet artık kimlerin katılacağını ufak ufak konuşalım.istanbuldan gelecek arkadaşlar bana ulaşsın.sayıya göre araç ayarlıycaz.sayı az olursa pedal basıcaz...
şimdilik gelmesi kesin olanlar..
enver avcı
uyaroğlu özkan baba
kudret baba
korsan hasan
jet yetkin
eren tublek
sayı arttıkça kişi başı meblağ da düşer ..
ben turun istanbul ayağını organize ettiğimden son anda sürprizlere kapalıyım.bu sebeple 1 hafta kala liste alımını durduracağım.gelen taleplere göre araçda yer varsa son anda katılmak isteyenleri alabilirim.ama araçda yer kalmazsa 1-2 kişi son ana bıraktığı için yeni araç arayışına girerek stres yaşamak istemem.bu sebeble herkes ayarlamalarını iyi yapmaya çalışsın lütfen..

Eskişehir ekibi bende ses bekliyorum :) kimse gelmeyecekse önceden söyleyin İstanbul ekibine katılayım :)

• Beğen
Tepkiler: enver avcı
yav enver üstad sen ferrari,uyaroğlu özkan kanki.,jet yetkin, korsan hasan,ve ferhat hocam yav hepinizin tozunu yerim artık...:in:

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri