Scudo Sports

18 Mart Çanakkale Zaferi Şehitlere Saygı Turu (Tur tarihi 6-7 Nisan 2013)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Öncelikle arkadaşlar bugün Eceabata 3 km uzaklıkta Kilitbahir köyünde bir pansiyon ile anlaştım (2 gün kalacaklar için) gecelik fiyat 20 lira.Odalar 3-4 kişilik.10 gün öncesinden net sayıyı verip kapora göndermem gerekiyor bu doğrultuda ayın 25 ine kadar muhakkak bana bir gece kalacaklar isim yazdırsın diyorum.(sonradan yer bulamaz da neden yer ayarlamadınız diyen olursa kusura bakmasın sorumluluk kabul etmiyorum) pansiyon 30-32 kişilik sanırım hepimizi alacak daha kalabalık olacağımızı zannetmiyorum.

Kemal bey sizin proğramınızı Derya abi ve Bahadır bey muhakkak cevaplayacaktır işin o kısmına bende karışamıyorum.Bugün Derya abi ile konuştum Cumartesi akşam bir şekilde buluşacağız o da bizimle birlikte pansiyonda kalacak.

Scudo
O zaman Derya abi ile biz eğer Cuma'dan çıkabilirsek Şarköy'e yada gidebildiğimiz yere kadar gideriz. Cumartesi'de Senin konuştuğun pansiyonda kalırız. Tabi bu durumda Bahadır Bey'de aynı pansiyonda mı kalır bilemiyoruz. O zaman Hem bahadır hem de Derya Abi'den gelecek cevapları bekleyeceğiz. Sürekli iletişimde olalım.

• Beğen
Tepkiler: Derya Keçeci
@ferhat köse

Ferhat dostum merhaba, pansiyonun adını ve adresini de iletebilir misin? Bana uygun, tek gecelik kalacağım. Benim plan şu şekilde Cumartesi sabahtan araçla yola çıkış, Eceabat'a varış. Pansiyona yerleşme ve Cumartesi ya tek olarak ya da buluşabilirsem grupla ada turu. Pazar tura katılmak ve akşam İstanbul'a araçla dönüş. Dediğim gibi arabaya bir bisiklet taşıyıcı bağlayarak 3 bisiklet 3 kişi (ben dahil) gidebilirim. İki kişi olursak arka kısma iki bisikleti sığdırabiliriz (iki tane yol bisikleti rahat sığıyor). Pazar günü Kudret abi ve birkaç arkadaşla Polonez'e gittik, Kudret abi gelemeyeceğini söyledi.

Kemal kardeşim durum şöyle.O hafta sonunu zaten bir ay öncesinden kapatmıştım ve malesef Cuma günümün kaderi benim ellerimde değil.Cuma boşalırsa 4 nisan perşembe akşamı istanbulda hatta mümkünse Çorluda olmak,sabah erkenden de Şarköye hareket etmek.Takip ettiyseniz görmüşsünüzdür;kendi bloğumda da yazdım.Ankaradan İstanbula gelirken bile İzmit-İstanbul arasında D100 karayolunu kullanmayıp karamürsel yalova üzerinden gittim.Kısacası İstanbulun Cuma trafiğine hiç girmek istemiyorum;Silivri de kalacak yerim yok ancak çorluda öğretmenevi var.Şimdilik 4 nisan perş akşamı oradan yer ayırtıp,Cuma sabah 07.00 da Çorlu -Tekirdağ karayoluna çıkıp gitmek.Şöyle

http://img850.imageshack.us/img850/7411/adszfjt.jpg

Bu da Cumartesi sabahı izleyeceğim rota:

http://img547.imageshack.us/img547/7092/adsz2v.jpg

Ferhatla telefonda konuştum.Cumartesi direk pansiyona geçip,pazar sabahı ekiple hareket edeceğim.Şimdilik bu kadar.Sizler de görüşlerinizi paylaşın,bir yerde buluşuruz bir şekilde.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
@Bahadır Gürel

Bahadır abi 4-5 tane pansiyon aradım konuştum en uygunu bu söylediğim ama isimlerini inanın yazmadım :) sadece telefon numarası ile telefonu açacak insanın adı kayıtlı bende :) isterseniz özelden yollayayım bilgileri ama size farklı fiyat verecektir.Ben toplu pazarlık yaptım minimum 15 kişi kalacağız dedim.Kesin kalacaksanız isminizi bana yazdırmanız yeterli kapora işini ben halledeceğim bir şekilde.Ayrıca hepimiz bir gün kalacağız ve o gün Cumartesi olacak şekilde planlıyoruz

Derya Abi;

Senin durum ne zaman netleşir tam olarak? Eğer çorluya gideceksen bende oraya gelebilirim ve o akşam öğretmen evinde kalabilirim. İstanbuldan basacaksan zaten birlikte pedallarız.

Geliboluya kadar yanlız gitmek istemediğim için arayışlar içerisindeyim. :)

Tuncay,şu an sen ben ve Kemal üç kişiyiz.Malesef Cuma,ancak bir kaç gün öncesinde netleşiyor ancak kuvvetle ihtimal boşalacak.O bir ihtimal için de kimseyi bekletmek istemiyorum.Zaten Cuma boşalırsa Perşembe öğleden sonra Ankaradan yola koyulacağım.En son ihtimal Cumartesi eceabatta olacak şekilde otobüsle gelmek-ki bu hiç arzu rttiğim bir şey değil.Hava durumunu hiç hesaba katmadan konuşuyorum tabi.Bütün bu planları,fırtına şiddetli yağış gibi etkenler değiştirabilir de.

Bence şimdilik Çorludan Cuma sabahı 07 de çıkacakmış gibi hareket edelim.Varsa Çorlu öğretmen evinden yerleri ayırtalım,malum yer konusunda gecikirsek kalma işi sıkıntılı olabilir.Kemal okur da katılırsa 3 kişilik yer ayırtayım.Hem çorlu hem de şarköy öğ.evinden.

O zaman arkadaşlar olay şöyle hafif netleşiyor. Derya abi sen büyük ihtimalle planlarını Çorlu'dan başlayacak şekilde kuruyorsun. ilk Başlarda B.Çekmece deyince ben ona göre hayal etmiştim. Bu durum karşısında sizlere iyi pedallar diliyorum. Biz bu durumda Bahadır Bey'le beraber geliriz. Eceabat'taki otele yerleşir. Pazar günü de o muhteşem uzun metrajlı turu gerçekleştiririz. Gene Bahadır Bey'le geri döneriz.

Bu arada Bahadır bey siz sanırım Maltepe'de oturuyorsunuz. Sahil yolun'da pedallıyor musunuz?

Evet Kemal kardeşim.Ankaradan perşembe akşamı binip yarı uykulu cuma sabahı esenler,çekmece derken pek aklım yatmadı.Bir de cuma trafiği olunca, bir gece önce çorluda kalıp sabah rahat rahat yola çıkma fikri daha makul geldi.

@Kemal Caner

Hafta içi Perşembe günleri akşam Caddebostan-Kaynarca yol grubu var onlara katılıyorum. Hafta sonu da Atilla'nın Cts-Pazar antrenmanı var, orada oluyorum. Bazen de Kudret abiyle Polonez vb. artık ne denk düşerse birlikte pedallıyorum. Benim bilgiler sitede yüklü: (link)

Perşembe günleri 20:30'da Bostancı'da yol grubuna katılabilirsen görüşebiliriz. Ya da Cts veya Pazar sabah 8:00'de Bostancı'ya gelebilirsen Atilla grubuyla tanışmanı sağlarım, görüşebiliriz.

Ben bu söylediğin grupların hepsini biliyorum. Yalnız Atilla grubuyla hiç çıkmadım. Sadece o ekipte Yılmaz diye bir Abi'yle bir gün bizim gruba katılması sayesinde karşılaşmış ve tanışma fırsatı bulmuştuk. Salı Perşembe Yol grubuylada bayağı çıktık. Ama ben o arkadaşları bayağı boşladım. Cumartesi Pazar günleri İstanbul yol grubuyla bayağı çıktık Kaynarca veya Sabiha kavşağı hatta daha ileriye benzinciye kadar gidip döndük. Kudret Abi ile de çok yer gördüm. Kartepe'yi onun sayesinde keşfettim. Mayıs'ta herşey yolunda giderse Gene Kartepe yapacağız bakalım ama ben daha bu topiğe bir giriş yapmış değilim. Yani diyeceğim biz kesin karşılaşmışızdır ama resmen tanışmamışızdır.

@Derya Keçeci

Ozaman çorlu son karar diyebilir miyiz abi? Cuma günü sabahtan çorluya pedallarım. Orada arkadaşım var onunlada görüşürüm. Akşam öğretmen evinde buluşuruz. Sabahında beraber yola çıkarız.

• Beğen
@Kemal Caner
ferhat dostumun topiğinin seyrini değiştirmeden kemal dostum önemli bilgileri vereyim kartepe için zorunlu antreman var nisan ve mayıs bu antremanlarda ekip ilk 60 km ye eşdeğer güzergahta durmayacak çalışmalara 4 kişi aday bu kartepe güneyden olacak 180 km 73 km in üstüne 18 km suadiye çıkışı var ekipten sadece 2 kişi kışın çalıştı bu ağır turun koşullarıda ağır olacak herkez tek olacak, lastiği patladığı vakit hemem değiştirip ekibe yetişecek yardımlaşma söz konusu değil 18 km lik rampada harcanan kalorinin km hesabını dikkate alırsak 200 km üstü gitmiş kadar olacağız bu turda gereksiz ağırlık alınması sakıncalı sırt çanta gibi ,ekibin tamamı 28 jant silik tekerler suadiye stabilizesinde riskli ekip 73 km sonra 18 km lik rampayı kısa zamanda almaya çalışacak aynı yerden inecek ve tekrar yalovaya dönecek hava koşulları rüzgar en az 13-20 km arası olacak ,yağmurda gidilmeyecek makul ısı 20 derecelerde olacak...yaza bu tur olmaz ,mayıs 19 da hava hazır ise bizde hazır olacağız yoksa 26 sına kayacak...evet oldukça ağır bir kartepe bizi bekliyor...

@Tuncay Üner

Cuma Çorluya pedallarım derken ? Perşembe akşamı Çorlu öğretmenevinde kalınıp,Cuma sabah Çorludan çıkılacak.Cumartesi öğleden sonra Eceabatta olmak lazım.

Derya bey Çorlu-Ankara arası her gün akşam uçak seferleri var onlara bir bakın,uçağa bisiklet nasıl oluyor bilmiyorum.Çorlu'ya geldiğinizde haberleşelim tanışmak isterim,elimden gelen yardımı yaparım,kondüsyonuma güvenebilsem sizle gelmeyi çok isterim(tel 0532 596 40 38)

• Beğen
@Derya Keçeci

Yanlışlık olmuş. Cuma günü değil, Perşembe günü İstanbuldan Çorluya gitmem lazım. :)

• Beğen
@özcan yılmaz

Cuma sabahı Tuncayla birlikte 07 de Öğretmenevinden çıkmayı planlıyoruz.Telefonu kaydettim.Teşekkürler.

@Tuncay Üner

Tuncay,özelden yazdım ayrıntısıyla;görüşürüz.Çok çok aksi bir durum olursa mutlaka haber veririm.Pazartesi Çorlu ve Şarköy öğretmenevlerinden yer ayırtacağım.

• Beğen
Tepkiler: Tuncay Üner
Şimdi, bu güne kadar es geçtiğim bir kaç mesele aklıma geldi. Hemen sorayım.

Tur benim için 4 gün civarı sürecek. Bu süre zarfı için ek kıyafet meselesi ne şekilde olmalı? Malüm gün içinde kullanacağımız bisiklet üzerindeki giysiler gerek toz ve kir gerekse terleme sebebiyle oldukça kirlenecek. Bu kıyafetleri her akşam konaklayacağımız yerde yıkayıp, o gece için yanımızda getirdiğimiz normal kıyafetleri mi giyeceğiz?

Bu kıyafetleri taşımak için hafif bir sırt çantası kullanmak sorun olur mu? yada ne şekilde taşımak doğru olur?

Benim yanıma almayı düşündüğüm teknik malzeme şu şekilde olacak: Pompa, yedek iç lastik, yama ve alyan takımı. Bunlara ek olarak yanımıza alınması gereken şeyler var mıdır ?

Bütçe konusuna gelecek olursam, iki gün öğretmen evi bir günde pansiyon olmak üzere üç gün konaklama yapacağım. Öğretmen evlerinin ücretini bilmiyorum ancak 20TL varsayar isem 3 günlük konaklama 60TL yapar.

Günlük 20 TL civarı yeme içme için ayırsak 4 günden 80TL yapar.

Toplamda minimum 140TL yapıyor. Ivırı zıvırı ile yaklaşık 200TL işimizi görecektir sanırım. Tabii bu hesaba ne tür ek masraflar çıkabilir? Onları da sizlere soruyorum. :)

Ne Bursa ekibinden ne de İstanbuldan katılacak arkadaşlardan pansiyon konusunda bana özel mesaj gelmedi sadece Derya abi kesin kalıyorum dedi hatırlatmak istedim.Bu hafta sonu telefon ile arayıp yer ayırtmam gerekiyor.Muhtemelen pansiyon boş yer sıkıntısı olmayacak ama ben o kadar yol alıp riske girmek istemiyorum.Lütfen Eceabatta pansiyonda 20 lira ücret karşılığı kalmak isteyen arkadaşlar bana özelden bildirsin.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri