Scudo Sports

''28 ağustos -4 eylüle hazırlık -tam ring polinez''

@Kudret Kurtcebe
Ben bisiklete başlamadan önce 94 tüm. Başladığımdan bu yana 88 e kadar indim.Bisiklete binmemin nedenlerinden biride fit olmak zaten.Kilonun asıl nedeni cola 10 senedir (belkide daha fazla)günde 2litre tüketiyorum.
Kasım'dan sonra bisiklette gereken değişiklikleri yapıcam temiz 18" scott hoşuma giden bir kadro bulursam değiştirebilirim.Kasım'a kadar idare edicez artık

Scudo
@Ozan Güner

ne yaptın yahu ozan ,,,,,,,,,,,,,bu kadar cola olurmu,,,,,,,,,sana bi tiyo yeni model salcanolar dehşet doğrusu kafa yemece ben resmen kafayı yedim yok böyle bi olay üstelik artık trek ve scott marka olarak bence bitti aynı kalite ve son derece ucuz fiata bence salkano kap derim 18 inç karbon olabilir çok para değil ...........4000 lira felan ,,,,,,,,

@Kudret Kurtcebe
Abi naptın 4000 Lira öğrenci adama ne demek sen biliyor musun :D
Abim'e Kasım'da askerden gelince bir bisiklet alacağız onunkini yol alayım değişmeli kullanırız diyorum hem uzun yolda yol bisikleti daha iyi olur benim aspect'ide biraz hafifletir-kadrosunuda 18 temiz bir kadro ile değiştiririz 2 tane iş görür sorunsuz bisiklet çıkar ortaya

@Ozan Güner

istanbul etapları yol bisikletine uygun değil sadece sabiha yapma olayı ile kalırsın yada şile avrupa yakada göktürk etapları yani sınırlı şimdi istanbul yollarına en uygun bisiklet hibritdir oda 26 jant olacak ben bisiklette çok değişikliğe gittim sonunda 10 kiloya düştü bisiklet, gereksiz amortisör atıldı
10.700 den 10 kiloya indi tekerler maxxis yol teker 1.50 kalınlık 60 hava basılıyor 80 en son ama çok sakat seksen hava ,,,,,,,,,,,,
ayrıca -bu tekerler iznik e giderken tavşanlı yolunun stabilizesinde kaydırmadı bile ve hatta yağmurlu havada kullandım kaydırmadı ama her aşınan silik teker sonunda kaydırır adamı ,,,,,,,,,,,,,belgradda sert düz toprağı kabul etti .........
dişli tekerler yolu tutar ,,,,,,,,,,,,,ve adamı uzun yolda yorar..

@Kudret Kurtcebe
Abi gereken parçaları bulmak çok sıkıntı hybrid bisikletin 0ı satılmıyo diye biliyorum yani parçaları sen bir araya getirip oluşturuyorsun dağ-yol bisikleti ortası birşey oluyor.Şimdi mesela bu kadro küçük dedikten sonra kadro bakayım dedim forumda 6. sayfaya kadar gittim beğendiğim kadroların hepsi bisikleti tamamen satıyor diğerleride temiz kullanılmamış yani istediğin şekilde parçaları biraraya getirmek çok uzun sürmez mi ?

@Ozan Güner
O zaman seleyi mümkün olduğunca uzatacağız ve biraz da geri çekecen. Geri çekmek için altında ayarlar var. Ayrıca Scott'larda rahatsız edici çok küçük seleler var. Seleyi de mutlaka biraz büyütmelisin ki Aykut'un bahsettiği gibi ağırlığı yüzeye dağıtalım.

Aslında aşağıdaki değerler bakarsan (sende Aspect 55 vardı değil mi?) C uzunluğu çok farketmiyor. Topu topu 15 milim ve bu 1 parmak bilemedim 1,5 parmak kalınlığı demek değil mi? Bir de açılı bir gidon alacan ya da boyunluğu uzun olan gidon borularından. Şu iyidir, hem uzun hem ayarlı. Bundan çak bir tane: (link)

http://www.scott-sports.com/service/files/images/products/others/photos/417K11s17976R41716V16717F13541r1.gif

• Beğen
Tepkiler: Ozan Güner
@Ozan Güner

evet malesef öyle her yola göre bisiklet yok ya asfalt için yol yada dağ için dağ bisikleti ama en uygunu bence şehir bisikleti onuda gene modifiye edecen ,,,,,,,,,benimki tam stabilize yolda gidiyor hemde sert düz toprakta ve asfaltta ,,,,,,,,,,,,,paran olduğu zaman sorun değil ozan herşey geliyor paraya dayanıyor malesef yapılacak bi olay yok bi kere parama kıydım 2008 de karbonu o zamanın parası ile 4300 ytl ye aldım yalnız üzerindeki parçalar pahalı idi amortisör fox yüzlüğü epey kullandıktan sonra ikinci elden sattım tam 500 ytl ye sıfırı 600 yuro, paraya bak bu paraya bisiklet alırsın ,,,,,,,ve saso mtb çatal aldım karbon bu çatal 270 ytl verdim kar ettim tabi geriye para kaldı ..bu saso mtb çatal 810 gram 1540 gram fox yüzlük idi aradaki farkı görüyorsun değilmi bisiklet 730 gram hafifledi önden ve en dik rampayı çok rahat öne doğru ağırlığımı vererek çıkıyorum ,,,,,,,,,,,,,dahada düşürmek varda 9 kiloya kadar ama çok para tutmakta jantlar değişirse 300 gram oynamakta 2500 lira oldu slr süper jantlar xt ayna kol takılacak xt ruble en hafif zincir arka aktarıcım xt o hala iyi 45.000 km yi geçti.........senin anlayacağın 3000 lirayı geçer bu olay da ama bi yandanda değmez diyorum ama havadan piyangodan para gelirse yaparım anca,,ayrıca gidonu değiştirdim daha hafif karbon 30 gram farketti,,,sele borusu değişecek o ağır bayağı kilidide gram manyağı olmamak lazımda ama gram ufak ufak olur kilo malesef çok parça değiştirerek bi kilo daha azalır bisiklet ,,,,,,,,

@Salih Dinçer

evet salih seleyi geri çekmede bi çözüm ama onun bi ayarları var fazla çekemez çekerse aynen kırılma yapar ben bu hataya düştüm malesef selenin alt borusu kırıldı ,,,,,,,,,,,,,,,,selenin yüksekliği dizlerin kırılmayacak seviye kadar çekilmesi ile doğru orantılı,,,,,,,,,,

Biraz da olsa geri çekeriz seleyi idare edilecek abi yapacak bişey yok şuan kadroyu değiştirme gibi bi şansım yok beni finanse etmesi için abimin gelmesi lazım oda anca kasımda bende bisiklet için ayırdığım tüm parayı kask-eldiven-km saati-ön arka lamba-geltech-park ayağı-suluk kafesi -suluk-spd pedal -mtb ayakkabı-iç lastik-pompa-anahtar seti gibi şeylere harcadım.Pazar günü bi ayar çekmeye çalışırız olduğu kadarıyla idare ederim

Details for Sunday, August 28, 2011

http://vortex.accuweather.com/adc2004/common/images/wxicons/87x79_blue/1_int.jpg
Windy with plenty of sunshine

High Temperature
27°C

RealFeel®
26°C

Winds
NE 34

Maximum UV
6

Thunderstorm Probability
0%

Amount of Precipitation
0

Amount of Rain
0

Amount of Snow
0

Hours of Precipitation
0 Hours

Hours of Rain
0 Hours

http://vortex.accuweather.com/adc2004/common/images/wxicons/87x79_blue/33_int.jpg
A warm breeze with a starlit sky

Low Temperature
23°C

RealFeel®
21°C

Winds
NE 26

Thunderstorm Probability
0%

Amount of Precipitation
0

Amount of Rain
0

Amount of Snow
0

Hours of Precipitation
0 Hours

Hours of Rain
0 Hours

Bugün hava öğleye doğru parçalı bulutluydu. Hava bazen çok değişken olabiliyor ama yağmur ihtimali gözükmüyor. Eee yolları da İstanbul'un bir çok yerinde yenilediler. Kısmen kaymak asfaltlar ile Adampol'ü alıp döneceğiz inşaallah. Ama galiba benim daha iyi dış lastiklere ihtiyacım var! Bugün Şile Yolu'nda sıfır asfaltta arka kaydırdı, zor topladım:

(link)

salih tekrarlıyorum kilon kaç ,,artı kullandığın lastiğin kalitesi nedir parası nedir ucuz parçalara sahip bisiklet ile uzun yollarda çile çekersin paranın kesesini açarsan ağlamazsın ama ne yazıkki malesef dışardan gelen bu malzemeler ya çin malı yada tayvan yada shimano ,,,,,,,,,,,,,şimdi salcano ne yaptı atağa geçti onları tebrik etmek lazım scott ve trek i bitirdiler bence hepsinin işini bitirdiler yalnız scott karbon gövde kadar sağlam dayanıklı ise a-10 xx modeli salcano karbon( ki 7000 liraya yakın para) uzun vadede o kadro ne olur onu bilemem ,,,,,,,,,,evet maxxis zenith marka lastik 112 lira idi ama şimdi 150 lira oldu çifti ,bu lastik asla yağmurlu havada kaydırmadı bende çünki ben 65 kiloyum ,,,,,,,,,,,,,,bisiklet 10 kilo,,,,,,,,,,,,,yalnız eskimiş her lastiğin sonuçta yerler ıslak iken kaydırma riski olur ..........
evet polinez yaklaştı,,,,,,,,,,,,

@Kudret Kurtcebe
Ağabey fakirin çilesi bitmezmiş ya mezarda bile yer bulamaz kefensiz gömerlermiş...

Benim kilo sahurda 80 kg. iftarda 77 kg.

Bisikletim tam donanımlı 14,5 kg. yaz görünümüyle 13,5 kg.

Tekerlek ise söylediğin gibi dandiktir herhalde. Gerçi jant iyi ama lastikler bilmem ki iyi bir şey şart. Scott Sub 50'de semi-slick vardı. O nasıldır bilmiyorum ama herhalde asfaltta daha çok kayardı. Lastik konusunda acemiyim hangisi iyi bilmiyorum. Sizin gibi deneyimli ağabeylerimiz bize öğretecek inşaallah...:)

Sevgiler, saygılar...

@Salih Dinçer

boy kaç salih tahminim aynı boydayız senle...12 kilo fazlan olabilir,,,,,,,,,,
bisiklet ağırlığı 13.5 artı senin ağırlık toplam 93.5 nerdeyse 100 kilo e tabi çıkamazsın rampada zorlanırsın ,,50 adet rampanın olduğu bi etapta 50 inci rampada şişme durumu,,,,,,,,,,,,,,tam donanımlı olduğun vakit 14.5 etti 94.5 oluyorsun fazla bu ağırlık ,,,,,uzun mesafeleri en kısa zaman alabilmek için kilon az olacak artı bisiklet biraz hafif olacak ,,,,,,,,,,,
ben rampa yukarı 75 çekerken sen 94.5 çekiyorsun aradaki fark bu ,,,,,,,,,,,,

Boy 1,75 ve zannedersem bir kaç kilo fazlam var. Ramazan'dan önce 83 idim...:)

Sırt çantamda sular ile beraber 3 kilo kadar ediyor. Gidişte 96 kg. ile çıkıyorum, dönerken 93 kg. Ha, bir de kilit ve suluk gibi şeyler var 97'ye 94 kg. da diyebiliriz. Zaten bagaj ve çamurlukları çıkardım. Kışa kadar takma niyetim yok.

Bir şey dikkatimi çekti MTB'de dizlerime aşırı yükleniyordum. Bu bisiklette o yüklenme bitti ve artık kaslar yorulmak nedir bilmiyor. Çevir babam çevir çok güzel bir duygu...:)

@Salih Dinçer

salih su taşımak için bisiklete monte edilen aparatı al ,,,ayrıca boy 1.75 aynıyız 65 kiloya düşmen lazım ve o vakit pire gibi çıkacaksın tabi antremanlı olacaksın ilerde bisikletini bi kiloya düşürebilirsen iyi olur bu da para tabi..........ben salcano almıştım yıllar önce 28 jant idi o bisikletin ayna kolu çok kötü idi kadro hariç herşeyi değiştirdim bisiklet tam 13 kilo idi ve ben o bisikleti bi kiloya düşürmek için 1000 lira verdim o zamanın parası ile epey para idi ,,,12 kiloya düşünce ben rampada uçtum gene kilom hep 65 idi ben babama çekmişim istediğim kadar yiyeyim ben şişmanlamıyorum babam rahmetlide öğle idi,,,,,,,,,,,
sırt çanta yerine pazara bi adet bel çanta ayarla bunlar rıdvan için ve bahadır, ozan için gerekli ,,,,,,,,diğer arkadaşlar içinde gerekli ,,,polinez turunda sırt çantaları gereksiz............

@Kudret Kurtcebe
Benim çantada yedek fanila ve lastik ile tamir seti var. Sularıda buz yapıp iki yanına koyuyorum biraz bünyeyi soğutuyor. Eridiğinde de içmeye hazır oluyor...:)

Neyse ki Kaçkar Bisiklet bana bir tane hediye etti ve taktılar sağ olsunlar. Şimdi bir matara bulmalı ama bir süre pet şişe ile idare ederim diyorum. Çok orijinal şeyler var da sonra. Hele bir iş bulalım...

@Salih Dinçer

matara en kısa zamanda al salih....şimdi sende bisiklet forma yok o formanın arkasında su koymak için yerler var bunlar hep para uzun yollara göre takımlar tam olmalı iznik turunda arkamda bi adet kefir plastik şişe ufak boy bel çantada bi adet kuru üzüm ve yine kefir ..öne bağladığım bi ufak çanta içinde bi adet daha kefir var idi pompa bisiklet üstünde ve iç lastik bel çantada 3 adet l biçiminde aparatlar ise bel çantada bunlar bana hiç ağırlık yapmadı ,,,dikkat et yarışlarda eurosportta yol kenarlarında görevliler vardır matara verir çünki matarada suyu biten olur bizim öyle durumumuzda yok uzun yollara giderken tam techizat gideceğiz mümkün olduğu kadar bisiklete ağırlık koymayacağız ve kilomuzda düşük olacak ayrıca bi adet bisiklet pantolon yada tayt alacaksın salih,,,,,,,,,,

Yol bisikleti bu parkurda sorun çıkartmaz umarım,anadolu yakasında pek fazla tecrübem yok,birde yiyecek durumunu nasıl yapalım,yanımıza mı alıcaz?Yada yol üstünde biyerlerden mı alıcaz

Geri