Benim sorduğum şelalenin adı ne "yerköprü şelale ve mağarası- mut/mersin" ne de "hadim şelalesi".. Ancak Tuğrul şefimin Hadim şelalesi diye kastettiği sanırım"yerköprü şelalesi-Hadim" idi. yani benim sorduğum şelale idi ve açelya hanımla beraber yaptığımız nihayi değerlendirmede Tuğrul şefimin şelalenin adını tam bilemesede, hadim şelalesi demek suretiyle doğru şelaleyi kast ederek cevabı bildiğine kesin olarak kanaat getirdik.
öte yandan Türkiye de yerköprü şelalesi adında iki şelale var.
birisi(mersin e ait olan) mut'tan Ermeneğe giderken 5. km. de diğeri ise(Konya ya ait olan) Konya dan hadime giderken Hadime 10 km kala. solda. aslında Tuğrul şefimi zorlayan bu oldu.
Biraz da ben zorlayıp onu biraz şaşırttım. Ancak ben Tuğrul beyin yaptığı en son cevap tercihinin yanlış olmasını dikkate almıyorum. zira ben şaşırtmaca verdim. yoksa şefim şaşırmazdı.
her iki şelale nin de görünümleri birbirine o kadar benziyor ki.. hayret edersiniz.
mut taki yerköprü şelalesinin fotosunu çeken sn. Atilla beyin bir arkadaşına yazdığı mesaj ve ilgili link aşağıdadır. bir göz atın lütfen..
(link)
mesajdan alıntı:
"Sayın KÖMÜRCÜOĞLU iki adet yerköprü şelalesi var,karıştırmamak lazım bilgi olarak bu resimler MUT yakınlarındaki YERKÖPRÜYE aittir,,teşekkürler..
M.Atilla Toksoy 05,01,2006 "
saygılar..
dedim ya Tuğrul şefimin zekasından korkulur.
bundan sonra çekip te nerede çektiğimi unuttuğum fotolarımı da Tuğrul şefime soracağım.
Hediyeleriniz (saat, radyo, antik kahve öğütme mak.) en kısa zamanda adrese teslim olarak kargoya verilecektir.
iyi günlerde kullanın. helali hoş olsun. tekrar tebrikler.