Scudo Sports

Bir soru, bir konu ...

Scudo
şefim;
sen şimdi şelaleyi bildin mi, bilemedin mi?
ne diyon bu konuda?

hehehehe valla gece rüyama bilem girdi.Sayenizde Türkiye de (Ve Dünyada) Bütün şalaleri öğrendik.

Ben Hasan Boğuldu.... Kazdağları ve PAYAS SİNCAN MAĞARASI ve ÇILDIRTAN ŞELALE-----HATAY arasında kaldım.

Şefim, Hasan senmiydin.. anauuuuww.. koca çamı devirdim desene... valla özür dilerim... ben de atlıycam suya.. senin olmadığın dünyada ben de durmam..:eek:

Şefim bişey deyim mi.. Siz belki inanmazsınız ama, valla zehir gibi bir zekanız var (maşallah) ;)
Şahsım adına konuşayım ki; bu dünyada sizin zekanıza sahip biriyle istemeden de olsa ne sanal alemde ne de gerçek alemde kesinlikle düşman olmayı istemezdim.

Bu şelale konusu beni zeka oyunu anlamında mükemmel derecede tatmin etti. Onun için de her gün hediyeleri artırdım. Kazanana anasının ak sütü gibi helali hoş olsun:)

şelale sorusunu bilen olup olmadığına siz karar verin. (ben kendi kararımı sonra bildireceğim)
işte sorunun doğru cevabı

http://i55.photobucket.com/albums/g153/ironmankonya/birsorruubirkonnu004.jpg

http://i55.photobucket.com/albums/g153/ironmankonya/birsorruubirkonnu001.jpg

http://i55.photobucket.com/albums/g153/ironmankonya/birsorrrubirkonun.jpg

Tuğrul Şefim bilmiştir. Kendisini tebrik ediyorum buradan. Yer olarak Mut değilde sanki Hadim-Taşkent dolayları diye biliyorum.

Sevgiler...

Şelaleyi Tuğrul Şefim bulduğuna göre bende Tuğrul şefimin sorduğu sorunun cevabını veriyorum. Uzun uğraşlar ve araştırmalar sonunda;

ADRASAN-ÇIRALI
diyorum...

Sevgiler...

YERKÖPRÜ ŞELALESİ
Mut-Gülnar, Ermenek üçgeninde yer alan, bir doğa harikası olan Yerköprü Şelalesi, Mut-Ermenek güzergahından 5 Km. kadar gidildikten sonra şelaleye gelinir.Burasının adı her ne kadar yerköprü şelalesi olsa da burası saklı bir cennet. En etkili yerlerden biri olan köprü görevini gören mağaranın gezende barajından gelen su ile beslenmesi ve kayanın dibinden yani gözden çıkan suyun birleşme yerindeki hareketlilik, serinlik, suyun nağmeleri,suyun yüksekten düşmesi sonucu oluşan gök kuşağı görüntülerini ve yeşilin her tonunu şelalede görebilirsiniz. Şelaleden sarkıt şeklindeki yosunların üzerinden akan suyun bazı yerlerde çok bazı yerlerde damlalar halindeki düşmesi çok farklı bir görünümü ortaya çıkararak şaşırtıyor insanı. Suyun düştüğü yerdeki suyun maviliği, şelalenin yeşilliği, dik yamaçlardaki çam ağaçları sudaki balıkların oradan oraya hiç durmadan gezinmeleri farklı bir dünyadaymışsınız gibi sizi mutlu ediyor. Bütün olumsuz düşüncelerinizi bir kenara bırakıp sadece ve sadece yerköprü şelalesinde olmanın ve seyretmenin tadını çıkartıyorsunuz.

Şelalenin kenarından mağaraya doğru baktığınız da O dumanlı görüntünün gerisinde 200 metre uzunlukta 5-10 metre genişlikteki tabanı göl olan bir mağara uzanıyor. Mağarada suyun mavi ve yeşil tonlarda olması, mağaranın tavanındaki sarkıtlardan damlayan suyun görüntüsü ve serinlik muhteşem.

Benim sorduğum şelalenin adı ne "yerköprü şelale ve mağarası- mut/mersin" ne de "hadim şelalesi".. Ancak Tuğrul şefimin Hadim şelalesi diye kastettiği sanırım"yerköprü şelalesi-Hadim" idi. yani benim sorduğum şelale idi ve açelya hanımla beraber yaptığımız nihayi değerlendirmede Tuğrul şefimin şelalenin adını tam bilemesede, hadim şelalesi demek suretiyle doğru şelaleyi kast ederek cevabı bildiğine kesin olarak kanaat getirdik.

öte yandan Türkiye de yerköprü şelalesi adında iki şelale var. :eek:
birisi(mersin e ait olan) mut'tan Ermeneğe giderken 5. km. de diğeri ise(Konya ya ait olan) Konya dan hadime giderken Hadime 10 km kala. solda. aslında Tuğrul şefimi zorlayan bu oldu.
Biraz da ben zorlayıp onu biraz şaşırttım. Ancak ben Tuğrul beyin yaptığı en son cevap tercihinin yanlış olmasını dikkate almıyorum. zira ben şaşırtmaca verdim. yoksa şefim şaşırmazdı.

her iki şelale nin de görünümleri birbirine o kadar benziyor ki.. hayret edersiniz. :eek:
mut taki yerköprü şelalesinin fotosunu çeken sn. Atilla beyin bir arkadaşına yazdığı mesaj ve ilgili link aşağıdadır. bir göz atın lütfen..

(link)
mesajdan alıntı:
"Sayın KÖMÜRCÜOĞLU iki adet yerköprü şelalesi var,karıştırmamak lazım bilgi olarak bu resimler MUT yakınlarındaki YERKÖPRÜYE aittir,,teşekkürler..
M.Atilla Toksoy 05,01,2006 "

saygılar..

dedim ya Tuğrul şefimin zekasından korkulur.
bundan sonra çekip te nerede çektiğimi unuttuğum fotolarımı da Tuğrul şefime soracağım.
Hediyeleriniz (saat, radyo, antik kahve öğütme mak.) en kısa zamanda adrese teslim olarak kargoya verilecektir.
iyi günlerde kullanın. helali hoş olsun. tekrar tebrikler.

şefim ortalığı karıştırmayalım. doğru şelale mutta (mersin) değil. :D Hadim de. (konya)

saygılar.

yahu şu Adrasan ne de güzel bir yermiş. Hep adını duyardım ama hiç gitmemiştim.
ancak sahilinde o kadar çok şezlonk olacağını tahmin etmezdim. demekki en son ben adını duymuşum goca türkiyede...:eek:

serkan valla sen de az değilsin

not: aslında ben doğru cevabı açıklamadan önce, sizden istediğim kargo adreslerinizi bana bildirseydiniz. hediyeleri üçe bölüp, üç kişiye de yollayacaktım. Ancak siz özelden adres bildirmeyince hepsini Tuğrul şefime gönderiverdim:eek:

Bu gidişle sizlere de bir gün mutlaka bir hediye denk gelir. merak etmeyin.

Google da "Şelale Konya" yazmak yeterli şelaleyi bulmak için ama işte...:=) evet yeni bir soru alalım :=).

abi bi dakka ben anlamadım yani bildimmi ?? b şıkkı demiştim heralde geç kaldım bayaa :D

Geri