Scudo Sports

Zwift

Merhaba arkadaşlar Tacx blue motion trainer aldım. Hız sensörü ile birlikte geliyor. Zwift için tamamlamam gereken bir tek ant + mı kaldı? Tacx kullananlar yardımcı olursa sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: Rhodiumm
Scudo
Merhaba arkadaşlar Tacx blue motion trainer aldım. Hız sensörü ile birlikte geliyor. Zwift için tamamlamam gereken bir tek ant + mı kaldı? Tacx kullananlar yardımcı olursa sevinirim.
Sensörü bilgisayara/tablete bluetooth ile bağlayıp kullanabilirsiniz. Ant+'ye gerek yok.

Zwifte girince ilk başta trainer ve sensör bağlantı menüsü geliyor. Orada çıkacaktır. Ben de aynı trainer ve sensörleri kullanıyorum.

Sensörü bilgisayara/tablete bluetooth ile bağlayıp kullanabilirsiniz. Ant+'ye gerek yok.

Zwifte girince ilk başta trainer ve sensör bağlantı menüsü geliyor. Orada çıkacaktır. Ben de aynı trainer ve sensörleri kullanıyorum.
Çok teşekkür ederim.

Zwifti tablet üzerinden kullanmak istiyorum, trainer bluetooth ile sorunsuz bağlanıyor ancak nabız sensörünü tablet görmüyor, çözümü hakkında bilgisi olan varmı ? Nabız sensörü Garmin HRM Dual.. Nabız sensörü Bluetooth® Low Energy-teknolojisi ile çalışıyor, tablette bu özellik yok bundan kaynaklı olabilir mi?

Zwifti tablet üzerinden kullanmak istiyorum, trainer bluetooth ile sorunsuz bağlanıyor ancak nabız sensörünü tablet görmüyor, çözümü hakkında bilgisi olan varmı ? Nabız sensörü Garmin HRM Dual.. Nabız sensörü Bluetooth® Low Energy-teknolojisi ile çalışıyor, tablette bu özellik yok bundan kaynaklı olabilir mi?

Olabilir, bende benzer sorunu yaşıyorum. Cep telefonu açtığımda ile nabız sensörünü göremiyor, telefonun destekleyebildiği bluetooth protokolü ile ilgili. Pc'den ant+ sensörle açınca görünüyor. Cep ile hr olmadan sürmek zorunda kalıyorum.

Ant+ usb dongle aldım Zwift ile bağlanabiliyormuş kullanan var mıdır ölçümleri doğru aktarabiliyor mu? (Magene S3+ Speed/Cadence Sensörü ile kullanacağım.)

@azmicndk elime ulaşır ulaşmaz test edip yorumlarımı aktaracağım.

Malesef Tacx sensör çalışmıyor. İkinci el almanın zararları. En azından trainer iyi durumda. Bunun yerine önerebileceğiniz başka zwift ve tacx ile uyumlu bir sensör var mı?

• Beğen
Tepkiler: Rhodiumm
Malesef Tacx sensör çalışmıyor. İkinci el almanın zararları. En azından trainer iyi durumda. Bunun yerine önerebileceğiniz başka zwift ve tacx ile uyumlu bir sensör var mı?
Bluetooth ile bağlanabilen herhangi bir hız ve kadans sensörü almanız yeterli. Sahibinden'de sıfır ve uyguna mecvuttu. Bütçenize göre alabilirsiniz. Hepsi aynı işi görüyor.

• Beğen
Tepkiler: sccetin
arkadaşlar zwift ve garmin edge 130 cihazını eşleştirdim ama değerler tutmuyor.

Lastik ebatını ölçerek cihaza kurdum ama alakasız değerler çıkıyor. zwifte 30km/s gösteriyorsa garminde 70-110 arası hız gösteriyor. Bir çok değer girdim ama hiç birini tutturamadım.

Ekipmanlar:

Elite aleno smart trainer
Garmin edge 130
700x25c lastik ebatı

bu konu ile ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim.. teşekkürler

Aliexprestte magene kendi dükkanında kadans+hız sensörü 192tlye geliyor şu an.

Lastik ebatını ölçerek cihaza kurdum ama alakasız değerler çıkıyor. zwifte 30km/s gösteriyorsa garminde 70-110 arası hız gösteriyor. Bir çok değer girdim ama hiç birini tutturamadım.

Ekipmanlar:

Garmin edge 130
700x25c lastik ebatı

bu konu ile ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim.. teşekkürler
Burda yazıyor

(link)

• Beğen
Tepkiler: sccetin

Ekipmanlar:

Garmin edge 130
700x25c lastik ebatı

Bana Garmin'de gordufunuz kadans değeri gibi geldi. 70-110 hız hatayla bile görmek imkansız sanki trainerda

Ekipmanlar:

Garmin edge 130
700x25c lastik ebatı

Zwiftteki hız değerleri Garmindekilerle eşleşmeyebilir çünkü zwiftte; Kraft yaparken, yokuş çıkarken, inerken hızda değişimler oluyor.

@Osman Selman
Zwiftteki hız değerleri Garmindekilerle eşleşmeyebilir çünkü zwiftte; Kraft yaparken, yokuş çıkarken, inerken hızda değişimler oluyor.
Trainer volan ile bisiklet teker çevresi aynı değil malum. Dolayısıyla garmin vb. cihazlara bike2 seçeneği açılıp bu bike2'ye uygun tekerlek çevresi girilmesi gerekiyor. Misal; ben elite suito için 85mm tekerlek çevresi girerek doğru hızı yakaladım. Her trainerda bu değer değişir. Yukarıda bir link paylaşılmış. O linke bakın. Sürüşe başlanıldığında kimi garmin vb. cihazlar direk algılarken diğer bazı cihazlar için ise sürüşten önce bike2 seçip sürüşe başlayın.

Kadans ve power değerlerini bağlantı yapıp yansıtıyor direk, zwiftte aynı değerleri görüyorum anlık olarakta değişiyor. sadece hız da sıkıntı var. aynı değeri yansıtsa bile kafi benim için çünkü zwifte bakmak istemiyorum sürekli. çok büyük problem mi diye düşününce değil ama ayarlasam hoş olur

Kadans ve power değerlerini bağlantı yapıp yansıtıyor direk, zwiftte aynı değerleri görüyorum anlık olarakta değişiyor. sadece hız da sıkıntı var. aynı değeri yansıtsa bile kafi benim için çünkü zwifte bakmak istemiyorum sürekli. çok büyük problem mi diye düşününce değil ama ayarlasam hoş olur
Power ve kadans değerlerini pedaldan alırken hız değerini lastikten alıyor. Lastik ebadını değiştirerek sorunu çözersiniz.

Burda yazıyor

(link)

teşekkürler, böyle bir liste bulmuştum ama aleno yoktu, bunda ki değeri deneyeceğim.
Çoklu alıntı yaptım biraz cevaplar karıştı.

@Bigpatron listedeki değeri deneyip bakacağım, teşekkürler

@TrEddieMercury kadans ve powerı ant+ sayesinde yansıtıyor direk, onlarda sorun görmedim en son sürüşüm (link)

@trainspotting35 akşam deneyeceğim, teşekkürler

@onurguler yokuş iniş-çıkış olmasa bile düz yolda yansıtsa yeterli benim için, teşekkürler

atladığım varsa cevap için affola

Zwift üyelik ücretinde iOS ve Android fiyat farkı varmı?

Geri