Scudo Sports

Zincir yağı önerileri

Bir sorum daha olacak, wet ile dry lube arasındaki farkı öğrendim. Fakat ben yağmurlu havalarda zaten sürüşlere çıkmıyorum genel olarak, ancak eğer dışardayken yakalanırsam o ayrı bir durum. Bu durumda dry lube kullanabilir miyim? Kış diye illa wet lube kullanılacak gibi bir şart var mı hava sıcaklığından falan dolayı?

Scudo
@Fegikaya yağmura yakalandığım da zincir temiz ise sadece WD 40 sıkıp bir süre bekletip, bez ile kuruluyorum. (WD 40 ın su itici özelliği de vardır.) Tekrar yağlıyorum. Bisikletlerim de Altus ve deore var. Daha üst donanımlar daha özen isteye bilir.

Xcp Zincir yağı 300 km 'ye kadar iyi daha sonra çamurlaşıyor diğerleri gibi pek farkı yok henüz iyi bir yağ icat edilmedi Chain-L i 5 bin km test ettim birkaç defa yağlayıp temizledikten sonra kullandım anlatıldığı gibi prosedüre uygun En iyisi şuan benim kanaatimce Nano seramik kuru yağlar beyaz renk süt gibi oluyor ne kararma yapıyor ne toz çekme tabi fiyatları yüksek diğerlerine göre

• Beğen
Tepkiler: AtilaF
Ben de Muc-off dry lube almak istiyorum fakat @Delta bisiklet kendi sitesinde stok girmeyip komisyonlu hepsiburada'dan almaya zorluyor biraz :D Nolurdu hepsiburadaya komisyon vermeden siteden alsak :)
1605956032971.png1605956063849.png

• Beğen
Tepkiler: Rhodiumm
Kargo maliyeti mi acaba aradaki fark. HB'da kargo bedava görünüyor.
Evet kargo da fiyatın içinde sanırım. %12'lik komisyona ne gerek var ama :D 91 lira site fiyatı olsa kargo dahil 100 olsa mis gibi -_-

Evet kargo da fiyatın içinde sanırım. %12'lik komisyona ne gerek var ama :D 91 lira site fiyatı olsa kargo dahil 100 olsa mis gibi -_-
Delta'yı savunur gibi oldum şimdi ama 91 Delta'da havaleli fiyatı, HB mevbur KK ile alınca banka komisyonu vs. fiyatı yükseltiyor.

Dediğiniz yine en mantıklı çözüm, tüm satış kanallarındaki stok durumları güncel tutulunca dileyen dilediği yerden alım yapabilir.

• Muhteşem
Tepkiler: Rhodiumm
@Rhodiumm kis sartlarinda dry lube pek kullanisli olmayabilir. En ufak su birikintisinde akip gidiyor.

@Rhodiumm kis sartlarinda dry lube pek kullanisli olmayabilir. En ufak su birikintisinde akip gidiyor.
Yol bisikletini kuru havalarda ve trainerda kullanıyorum genelde. Mtb aldım artık ıslak zeminde çıkarsam mtb yapacağım 😈

O mu bu mu şu mu derken artık yorulup XCP yağ aldım, bir kaç inceleme izledim hakkında güzel şeyler söylemişler, burada aksini söyleyenler de gördüm ama bakalım deneyip göreceğiz :)

Bir de yanında Extreme Temizlik Sıvısı diye bir şey de aldım, bunu kullanan var mı? Nerelerde kullanmalıyım, ne işe yarıyor tam olarak? Zinciri bununla temizleyebilir miyim yağlama öncesi?

Bugün yağmur altında yaptığım sürüşte Zefal Pro Dry ses yapmaya başladı ki zinciri yeni temizleyip yağlamıştım.
Bugün (link)sipariş ettim. Bakalım ne kadar iyiymiş...
Bu bisiklet denen ulaşım aracının masrafı bitmek bilmiyor. 😀

@Burak Altaç bende zefal pro dry kullanıyorum. Muc of wet lube de satın aldım henğz kullanmadım. Aynı yolda ilerliyoruz...

@Burak Altaç @TafLan dry lube yolda su birikintisine girseniz dahi akar. Wet lube daha dayanikli olacaktir. Yani burada zincir kirlenmesi ile ilgili cok yaziliyor ama yagmurda camurda tozda zincirin kirlenmemesini beklemek utopik geliyor bana. XCP kullaniyorum su an. XCP nin nispeten daha az kirlenmesini istiyorsaniz bir gun beklemeniz gerekmektedir. Eger hergun bisiklet kullaniyorsaniz bu pek mumkun degil. Hergun bisiklet kullanan biri olarak. Eger surus camurlu ise sonrasinda su ile camuru atarim. Haftada bir bol sabunlu su ile bisikleti zinciri yikarim. Bol sabunlu su ile mazota bile ihtiyaciniz yok aslinda. Benim fikrim tabi.

• Beğen
Tepkiler: Fota
Ben de 10 günde bir temizlik yapıyorum. Önce (link) ve mazot kullanarak zinciri iyice temizliyorum. Rubleyi de diş fırçası kullanarak hallediyorum. Daha sonra Pril yağ çözücü olduğu için iyice prilli suyla sabunluyorum. Durulama işi için de iş yerinde bulunan (link) Çok aşırı basınçlı da olmadığı için zarar vermeden gayet güzel temizliyor. Daha sonra da (link) ile iyice kurutuyorum. Tabii bu ekipmanlar bizim iş yerinde olduğu için,bunlar benim için bir şans. Temizlik için gayet rahat yerim de var.

• Beğen
Tepkiler: vusalazeroglu
Tozlu ortam nano Seramik silah yağı kullanıyorum bakalım şuan 119 km de sonucu yazarım

• Beğen
Tepkiler: Eshquia™
Formula 1 takımları mühendislerinin motor için yağ seçerken bu kadar kafa karışıklığı, tereddüt yaşamadıkları gibi bir his var içimde nedense 😅

Formula 1 yarışlarında da motor yağının pek bahsi geçmiyor yarış esnası sohbetlerde falan.
Maşallah bizim forumda hep ilk 3 de konu başlıkları arasında.
Ne zincir yağıymış arkadaş!
Bisikletçiden, çıkma motor yağı döktürmeyi acilen bırakmam gerek sanırım ☺

O mu bu mu şu mu derken artık yorulup XCP yağ aldım, bir kaç inceleme izledim hakkında güzel şeyler söylemişler, burada aksini söyleyenler de gördüm ama bakalım deneyip göreceğiz :)

Bir de yanında Extreme Temizlik Sıvısı diye bir şey de aldım, bunu kullanan var mı? Nerelerde kullanmalıyım, ne işe yarıyor tam olarak? Zinciri bununla temizleyebilir miyim yağlama öncesi?
Extreme temizlik sıvısı ben zincir için kullanıyorum. Oldukça başarılı. Hiç yağ bırakmıyor, tertemiz oluyor. Ama temizlik sonrası iyi durulamak lazım.

• Beğen
Tepkiler: Fegikaya
Bu iki yağın birbirinden farkı nedir?

(link)

(link)

kuru havada bisiklete biniyorum o nedenle dry ürünlere baktım ama ikiside dry anladığım kadarıyla
hangisini tavsiye edersiniz veya tavsiye edeceğiniz başka ürünlere de açığım

Geri