Scudo Sports

Zincir yağı önerileri

Xpc icin yol bisikletinde kuru ortamlarda 1000km ortalama gider bilgileri var videolarda ve forumlarda. Ben de aldim ama henuz kullanmadim. Shimano nun herseyi ustune miknatis gibi ceken yagindan bikmistim.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Scudo
@Bıyıkov ben 200 km de bir temizleyip yeniliyorum. 1000 km bana biraz arabartı geldi :hımm:

• Beğen
Tepkiler: DeaKeN ve utkuacar
700 km sonunda bisikletimde zincir sesi artmisti zinciri yaglasin diye bisikletciye gittim WD40 sikip yolladi beni
Sizce yeterlimi bu yaglama
Zincir sesi kesildi ama icime pek sinmedi

• Hahaha
Tepkiler: qtay
@Suphi3434 Zincir WD-40 ile yağlanmaz.
Kısa vadede ses kesilmiş olabilir, ancak bir kaç gün sonra daha şiddetli ses gelme ihtimali çok yüksek. Zincirinizi temizleyip, kuruttuktan sonra "bisiklet için üretilen zincir yağlarından" bütçenize uygun herhangi biri ile yağlamanız çekiş sistemi açısından daha iyi olur.
Bir defa ben de mecburiyetten yol üstündeki bisikletçiden zincir yağlamasını rica ettim. Ne idüğü belirsiz bir sprey sıkmıştı, zincir kapkara olmuştu. Daha da bisikletçiye yağlatmadım, yağlatmam da. Gerekirse milyoncudan makina yağı alır yolda kendim yağlarım. Yapmışlığım da var :) Bu da böyle bir anımdır.

Zefal DRY Lube kullanıyordum ama artık wet bir yağa geçmek istiyorum.
XCP'de bir seçenek ama şu iki ürünü de buldum.
1- (link)
2- (link)
Kullanan ya da bilgisi olan var mı ?

Muc off wet lube kullaniyorum. Yagmurlu havalar nemli kosullar icin ideal. Kuru havada cok toz topak tutuyor ve zinciri karartiyor.

• Beğen
Tepkiler: Burak Altaç
@Erdem Topal wet'ler dry'lardan her zaman daha sessiz çalışır ve daha fazla toz kir toplar. Islak zemin dışında wet tavsiye etmem. Normal zamanda dry üstüne bir kaç damla wet yapan da var, Bi ara denedim ama bişey fark etmedi çok kir topladı.

Merhaba arkadaşlar, (link) hakkında ne düşünüyorsunuz? Bisikletimi temizleyip yağlamak istiyorum, bunlarla halledebilir miyim sizce?

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, (link) hakkında ne düşünüyorsunuz? Bisikletimi temizleyip yağlamak istiyorum, bunlarla halledebilir miyim sizce?
Link verdiğiniz ürünler vernik ve boya, bir yanlışlık olmasın?

@Fegikaya Boya ve vernikle anca zinciri kaskatı yaparsınız, hareketli parçaları hareket edemez hale getirirsiniz. Temizlik için gazyağı, mazot veya yağ çözücüleri kullanın. Yağlamak için ise zincir yağı kullanın.

Link verdiğiniz ürünler vernik ve boya, bir yanlışlık olmasın?

@Fegikaya Boya ve vernikle anca zinciri kaskatı yaparsınız, hareketli parçaları hareket edemez hale getirirsiniz. Temizlik için gazyağı, mazot veya yağ çözücüleri kullanın. Yağlamak için ise zincir yağı kullanın.

Doğru linki koyduğumu zannediyordum başka bir şey kopyalayıp koymuşum 😅 Linki doğru olarak güncelledim...

(link)

@Fegikaya Balata spreyi temizlemede iyidir yağı kiri iyi akıtır ama pahalıya gelir. Yağlama için ise sıvı gres kullanmayın. Kışın zincirin hareketli kısımlarına yeteri kadar ulaşmaz soğukta kalınlaştığı için. Daha önce başka bir arkadaşa da cevap vermiştim aynı konuyla ilgili. 671 nolu mesaj. 34. sayfada. resmi inceleyinne demek istediğimi daha rahat anlarsınız

• Beğen
Tepkiler: Fegikaya
@Fegikaya Balata spreyi temizlemede iyidir yağı kiri iyi akıtır ama pahalıya gelir. Yağlama için ise sıvı gres kullanmayın. Kışın zincirin hareketli kısımlarına yeteri kadar ulaşmaz soğukta kalınlaştığı için. Daha önce başka bir arkadaşa da cevap vermiştim aynı konuyla ilgili. 671 nolu mesaj. 34. sayfada. resmi inceleyinne demek istediğimi daha rahat anlarsınız

Anlıyorum teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için! İlk defa bakım yapacağım bisikletime o yüzden bulabildiğim her yerden fikir almaya çalışıyorum :)

Sizin öneriniz ne olur acaba temizlik ve yağlama için? Önerebileceğiniz bir ürün ya da set olarak ürünler var mı?

@Fegikaya Ben gazyağı veya mazot kullanıyorum. Gazyağı her yerde bulunmuyor ama mazotu benzin istasyonlarından alabilirsiniz. Gazyağına göre de mazot çok ucuza geliyor. Haftada 400-450 km yapıyordum bu haftaya kadar o yüzden temizleme zamanı 10 günde bire denk geliyordu. Mazot o açıdan ekonomik ve plastik bir kaba koyup zinciri de içine atarak 3-5 dakika sallamanız bile büyük oranda temizliyor. Sonra kirli mazottan çıkarıp bir defa daha bu işlemi temiz mazotla yapıyorum. Bu işlemden sonra sıvı bulaşık deterjanıyla yağından arındırıp duruluyorum ve bezle kuruluyorum. Bir müddet daha içinin kurumasını bekledikten sonra zincir yağı olarak XCP zincir yağı kullanıyorum. Bence set olarak birşey almanıza gerek yok. Bunlar gayet yeterli ve tertemiz yapıyor.

Harika! Çok teşekkür ederim cevabınız için. İyi forumlar!

• Beğen
Tepkiler: EnginK.
Anlıyorum teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için! İlk defa bakım yapacağım bisikletime o yüzden bulabildiğim her yerden fikir almaya çalışıyorum :)

Sizin öneriniz ne olur acaba temizlik ve yağlama için? Önerebileceğiniz bir ürün ya da set olarak ürünler var mı?
Bende ilk heyecanla balata spreyi almıştım. Dün ilk defa kullandım. Oraya sık, buraya sık derken tüp bitti 😆. Üstatlar boşuna mazot demiyorlarmış. 😌

Bende ilk heyecanla balata spreyi almıştım. Dün ilk defa kullandım. Oraya sık, buraya sık derken tüp bitti 😆. Üstatlar boşuna mazot demiyorlarmış. 😌

Tabii ki tecrübeye güvenmek gerekiyor :)

Mazotu nasıl kullanıyorsunuz, kullanıyorlar tam olarak? Zinciri söküp mazot içinde bekletmeden de mazotla temizlenebilir mi? Takılı haldeyken üstüne azar azar döküp fırçalayarak vesaire.

@Fegikaya merhaba disk, pabuç ve pabuçların janta sürtüğü yerlere mazot değmesin. Silsenizde frenler tutmaz.

Geri