Scudo Sports

Zincir yağı önerileri

Bisikletimi ilk aldığımda çöp bir haldeydi restore ettim. İlk aldığımda zincir yağım yoktu bende pas sökücü sıktım. Aslıda çokta kötü olmadı. Ruhumuz fakir işte yapacak birşey yok 😂

• Hahaha
Tepkiler: DeaKeN
Scudo
Merhabalar,
Würth Genel Temizleyici ararken Würth PTFE Kuru Yağlayıcı spreyine denk geldim. Kullanan oldu mu, kullanılması fayda sağlar mı? Würth genelde iyi bilinen bir marka olduğu için merak ediyorum

Bugün ilk defa (link) zincir yağını uyguladım. Bakalım ,ıslakta ne kadar etkili olacak ? Mavi rengi ve kokusu çok güzel 😀

zefal'in bütün çeşitlerini, Chain L, würth hhs2000 sıvı gres ve xcp modellerini en az herbirini +2000km kullandım ve sonuç olarak xcp'de karar kıldım. Kesinlikle tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Kaya42 ve TafLan
55 KM'lik sürüş sonrasındaki ilk gözlemim şu; Muc Off Wet Lube, Zefal Pro Dry'dan daha sessiz çalışıyor. İlk yağmurda kullanımda ,ıslak performansına da bakacağız artık.

• Beğen
Tepkiler: PoliceBike
Sıralama benim için şöyle. Chain L, muc off ceramic dry lube, wet lube.
Yağı uygulama bence en önemli konulardan ayrıca. Şimdi yağı alıp olması gerektiği gibi uygulamadıktan sonra maksimum verimlilik de almak zor. Yagladiktan sonra 24 saat bekleyince gerçekten mükemmel performans veriyor ama yağlayıp hemen ardından sürüşe çıkınca çok kısa sürede tekrar yağlanması gerekiyor. Gözlemlerim bu şekilde. Ayrıca xcp nin de gereksiz şişirildiğini düşünüyorum

Ben de 10 günde bir temizlik yapıyorum. Önce (link) ve mazot kullanarak zinciri iyice temizliyorum. Rubleyi de diş fırçası kullanarak hallediyorum. Daha sonra Pril yağ çözücü olduğu için iyice prilli suyla sabunluyorum. Durulama işi için de iş yerinde bulunan (link) Çok aşırı basınçlı da olmadığı için zarar vermeden gayet güzel temizliyor. Daha sonra da (link) ile iyice kurutuyorum. Tabii bu ekipmanlar bizim iş yerinde olduğu için,bunlar benim için bir şans. Temizlik için gayet rahat yerim de var.

Bu zincir temizleme aparatı kullanışlı bi şey mi Burak bey? Aliexpresste görmüştüm fiyatı da baya uygundu ama işe yarar mı kullanışlı mı emin olamadım.

@Nadir.T Daha değişik modelleri de var,ben bu kullandığımdan gayet memnunum.

• Beğen
Tepkiler: PseudoMember
Acaba sprey gresle yağlasam iyi sonuç alırmıyım
Slm. Bende bu soruyu sormuştum. İnce yağ ile yağlamak gerektiğini soylemislerdi. Önceki msjlarda vardır. Ama sprey gres yağının üzerinde bisiklet zinciri yağlanır ibaresi var. Bende denemek ve tecrübe kazanmak için sürdüm. Sonuç 100 km kadar kullandım. Herhangi bir fark göremedim. Ama biraz fazla toz topladı. Hatta bugün tekrar temizleyip yağlaması düşünüyorum. Muhtemelen bunu bitirip daha sonra farklı zincir yaglayicilari deneyeceğim. Bunun başında xcp var. İyi olduğunu söylüyorlar. Eğer sprey gres boşa gitmesin tecrübe olsun diyorsan dene bence.

Shimano wet lube kullanıyorum. Her baklaya bir damla şeklinde kullanınca ömür yönünden bir şikayetim olmadı. Toplam kaç km gidiyor diye ölçmedim, yılda bir iki defa yapıyorum benim kullanımıma yetiyor. Fakat kararma yapıyor, dişliler, zincir siyahlaşıyor. Biraz da toz topluyor. Geçenlerde xcp yağ aldım. Daha deneme fırsatım olmadı. Üstündeki yağ biraz eskisin temizleyip deneyeceğim.

• Beğen
Tepkiler: Savgat83
Slm. Bende bu soruyu sormuştum. İnce yağ ile yağlamak gerektiğini soylemislerdi. Önceki msjlarda vardır. Ama sprey gres yağının üzerinde bisiklet zinciri yağlanır ibaresi var. Bende denemek ve tecrübe kazanmak için sürdüm. Sonuç 100 km kadar kullandım. Herhangi bir fark göremedim. Ama biraz fazla toz topladı. Hatta bugün tekrar temizleyip yağlaması düşünüyorum. Muhtemelen bunu bitirip daha sonra farklı zincir yaglayicilari deneyeceğim. Bunun başında xcp var. İyi olduğunu söylüyorlar. Eğer sprey gres boşa gitmesin tecrübe olsun diyorsan dene bence.

O zaman yağ eskiyince bi denerim bakalım sıvı gres de iş görüyo mu

• Beğen
Tepkiler: Savgat83
O zaman yağ eskiyince bi denerim bakalım sıvı gres de iş görüyo mu
Ben denedim iş gördü. Sonuçta yeni almadım elimde olan bir yağ. Yenisini aldığım zaman buradaki tavsiyelere göre alacağım.

Ben denedim iş gördü. Sonuçta yeni almadım elimde olan bir yağ. Yenisini aldığım zaman buradaki tavsiyelere göre alacağım.
Farkını yazar mısınız kullanınca gresle normal yağın

Arkadaşlar daha önce de bu konuda yazdım. Bir konuyu atlıyorsunuz. Zincirin gözünüze yağlı görünmesi zincirin olması gerektiği gibi yağlandığı anlamına gelmiyor. Kullanılan her yağın görevi sesi azaltmak ve aşınmayı geciktirmek. Yağ sürtünmeyi azalttığı için bu sonuçlar ortaya çıkıyor. Gresle de zincirin dıştan yağlı görünmesini sağlarsınız sesi azaltırsınız ama zincirin pimleri ile bakla silindirlerinin arasına yağ girdiğini göremezsiniz. İşte bu pimle silindir önemli olan parçalar. Zinciriniz uzadığı zaman o uzama pimlerle silindirlerin aşınması sebebiyle oluyor. Zincir sağlığında asıl olay aşınmayı azaltmak, '' gözle göremediğimiz yerlere '' yağı ulaştırmak. Yoksa dıştan yağlı görünmüş görünmemiş bir önemi yok. Neticede karar yine sizin, ben bilgimi paylaşayım yine de...

Arkadaşlar daha önce de bu konuda yazdım. Bir konuyu atlıyorsunuz. Zincirin gözünüze yağlı görünmesi zincirin olması gerektiği gibi yağlandığı anlamına gelmiyor. Kullanılan her yağın görevi sesi azaltmak ve aşınmayı geciktirmek. Yağ sürtünmeyi azalttığı için bu sonuçlar ortaya çıkıyor. Gresle de zincirin dıştan yağlı görünmesini sağlarsınız sesi azaltırsınız ama zincirin pimleri ile bakla silindirlerinin arasına yağ girdiğini göremezsiniz. İşte bu pimle silindir önemli olan parçalar. Zinciriniz uzadığı zaman o uzama pimlerle silindirlerin aşınması sebebiyle oluyor. Zincir sağlığında asıl olay aşınmayı azaltmak, '' gözle göremediğimiz yerlere '' yağı ulaştırmak. Yoksa dıştan yağlı görünmüş görünmemiş bir önemi yok. Neticede karar yine sizin, ben bilgimi paylaşayım yine de...
Teşekkürler kardeşim. Dediğine katılıyorum ama elimdeki yağı deneyip bu konuda tecrübe etmekte bence çok önemli. Ama teşekkürler bilgi için 👍👍

• Beğen
Tepkiler: EnginK.
Black friday indirimi ile wiggle dan resimdeki zincir yağını aldım. İçin de uv Işık veren lamba çıktı . Ha bu nedur? :)09ED2B95-3DB0-4120-A8D7-2BAE8F7461AA.jpeg

Black friday indirimi ile wiggle dan resimdeki zincir yağını aldım. İçin de uv Işık veren lamba çıktı . Ha bu nedur? :)249699 dosyayı görüntüle
Ha bunlan bakacasun zincire yağli mi. Baktun yağli yağli durmay, o zaman sürecesun az daha.

Şaka bir yana, yağın içinde UV boyası varmış. Bu ışık da UV ışığıymış. Yağın her baklaya eşit şekilde ve yeterli miktarda uygulanıp uygulanmadığı ışık tutarak kontrol edilebiliyormuş.

Ha bunlan bakacasun zincire yağli mi. Baktun yağli yağli durmay, o zaman sürecesun az daha.

Şaka bir yana, yağın içinde UV boyası varmış. Bu ışık da UV ışığıymış. Yağın her baklaya eşit şekilde ve yeterli miktarda uygulanıp uygulanmadığı ışık tutarak kontrol edilebiliyormuş.
Eyvallah hocam :)

• Beğen
Tepkiler: BveP
Geri