Scudo Sports

Zincir yağı önerileri

Bugün mazot ile zincir ve ruble temizliği yaptık. Bu kapkara hale gelmesinin sebebi shimano yağ. Bir daha kullanmam. Temizledim ve en son xcp ile yağladım. Sonuç ortada. Ben memnun kaldım, bundan sonra böyle devam 😄

Scudo
@Anonim zincir hala kapkara duruyor

@TafLan zincirin rengi öyle, üzerinde en ufak kir yok. İlk fotoğrafta üzerinde ve arasında pislikler vardı ve siyahtı son hali öyle değil.

Bugün mazot ile zincir ve ruble temizliği yaptık. Bu kapkara hale gelmesinin sebebi shimano yağ. Bir daha kullanmam. Temizledim ve en son xcp ile yağladım. Sonuç ortada. Ben memnun kaldım, bundan sonra böyle devam 😄
rubleyi söküp mü temizledin.

imdi soru şu mazot ile temizledikten sonra sadece kurulasam mı? Yoksa su ile yıkayıp mı kurulasam? :)

Su ile yıkayıp ( hatta deterjanlı ) kurulaman daha iyi olur. Mazot uçucu bir madde olsada sonrasında zinciri yağlayacağından böyle yapman zincir için daha sağlıklıdır.

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
Benzinlikten mazot aldım, zinciri, aynakolu ve rubleyi söktüm. Zincir pet şişede mazot banyosunda 1 gece beklesin. Aynakol ve rubleyi mazot+diş fırçası ile iyice keseleyecektim ki su kesintisi oldu :acpsnr: Şimdi soru şu mazot ile temizledikten sonra sadece kurulasam mı? Yoksa su ile yıkayıp mı kurulasam? :)
Bu konuyu ve Quantum teorisini dünyada çözebilen sadece on kişi olduğu söyleniyor 🤣🤣🤣

Wiggle dan gelen (link) bugün uyguladım. Uygulamadan evvel zinciri, rubleyi ve aynakolu söküp gaz yağı ile güzelce temizleyip balata spreyi ile yağı akıttım. Sürüş deneyimini bu akşam test edeceğim.
P01111-151446.jpgP01111-151813.jpgP01111-152900.jpg

Slm arkadaslar. Ben daha önce yağlama işlemi yapmadım. Burda okuduklarimla temizlik yapıp yaglayacagim.
Elimde sıvı gres yağı var. Sabunlu bir bez ile zinciri güzelce sildikten sonra sıvı gres yağı ile yaglasam olur mu?

Slm arkadaslar. Ben daha önce yağlama işlemi yapmadım. Burda okuduklarimla temizlik yapıp yaglayacagim.
Elimde sıvı gres yağı var. Sabunlu bir bez ile zinciri güzelce sildikten sonra sıvı gres yağı ile yaglasam olur mu?

Sıvıda olsa gres yağı zincir için görece kalın bir yağ olarak kalıyor, kalın yağ kullandığında zincire daha çabuk toz çamur yapışacağından daha ince yağ kullanmanı tavsiye ederim. Ben kendi zincirimde bir dikiş makinesi yağı kullandım gayet memnunum.

@Savgat83 zincirde gres tavsiye etmem. Bisiklette de sıvı gres tavsiye etmem. Zinciri iyice temizleyip bisiklet için olan yağlardan kullanın.

@Savgat83 Gres sıvı da olsa yinede zincirde yağın girmesi gereken yerlerinde yeterli yağlama için kalın gelecektir. Tam bilmiyorum ama soğuk havalarda kalınlaşacağını düşünüyorum. Zincirde asıl yağlanması gereken yerler gözün gördüğü yerler değil görmediğimiz parçaları. Aşağıdaki resimde görüleceği üzere asıl yağlanması gereken yerler pim ve siyah görünen silindir denen parçalar. Yani pimle silindirin arasına yağ girebilmeli.
indir.jpg
Mesela bazıları zinciri söktükten sonra bir kabın içinde bir miktar yağı biraz ısıtıp zinciri daldırıyor. Böylece ısınan yağ daha inceldiği için pimlerin arasına daha rahat girebiliyor.

Sıvıda olsa gres yağı zincir için görece kalın bir yağ olarak kalıyor, kalın yağ kullandığında zincire daha çabuk toz çamur yapışacağından daha ince yağ kullanmanı tavsiye ederim. Ben kendi zincirimde bir dikiş makinesi yağı kullandım gayet memnunum.
Teşekkürler. Elimde olduğu için sormak istedim. Bir tane zincir için yağ alacağım ozaman.
@Savgat83 zincirde gres tavsiye etmem. Bisiklette de sıvı gres tavsiye etmem. Zinciri iyice temizleyip bisiklet için olan yağlardan kullanın.
Siz hangi yağı tavsiye edersiniz peki?
@Savgat83 Gres sıvı da olsa yinede zincirde yağın girmesi gereken yerlerinde yeterli yağlama için kalın gelecektir. Tam bilmiyorum ama soğuk havalarda kalınlaşacağını düşünüyorum. Zincirde asıl yağlanması gereken yerler gözün gördüğü yerler değil görmediğimiz parçaları. Aşağıdaki resimde görüleceği üzere asıl yağlanması gereken yerler pim ve siyah görünen silindir denen parçalar. Yani pimle silindirin arasına yağ girebilmeli.
247081 dosyayı görüntüle
Mesela bazıları zinciri söktükten sonra bir kabın içinde bir miktar yağı biraz ısıtıp zinciri daldırıyor. Böylece ısınan yağ daha inceldiği için pimlerin arasına daha rahat girebiliyor.
Bilgiler için çok teşekkür ederim. Bisiklet biniyordum ama bu kadar merakım yoktu. Son 6 aydır neredeyse hergun bisiklet ile cikiyorum evden. Bu şekilde bilgiler için ne kadar teşekkür etsem azdır.

• Beğen
Tepkiler: EnginK.
@Savgat83 shimano ptfe ve wet ürünlerini kullandım pek memnun kalmadım. Şimdi xcp kullanıyorum ve iyi gibi ama tam test etme imkanım olmadı. Shimanoya göre daha az kararıyor ve daha kolay temizleniyor. Bundan da memnun kalmazsam Mac-off veya squirt denemeyi düşünüyorum.

@Anonim selam, sağlık durumunuz nasıl oldu? Sıkıntı yoktur artık umarım. Ben shimano ptfe kullanıyorum, fena değil sanki. Ama zinciri ne zaman yaglasam, çok çabuk kararıyor. Sanki eskimiş motor yağı oluyor:)

@Savgat83 shimano ptfe ve wet ürünlerini kullandım pek memnun kalmadım. Şimdi xcp kullanıyorum ve iyi gibi ama tam test etme imkanım olmadı. Shimanoya göre daha az kararıyor ve daha kolay temizleniyor. Bundan da memnun kalmazsam Mac-off veya squirt denemeyi düşünüyorum.
Xcp alıp deneyim ozaman bende.
Tekrar teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Bıyıkov
@_Madmexx _ çok sağolun, atlattık çok şükür, siz nasılsınız? Shimano yağlar vites geçişi ve sessizlik olarak gayet iyi ama 300km dayanıyor en fazla. Tekrar üzerine yağ damlatıyım deseniz çamur gibi olmuş, toz kir içinde oluyor. Sırf bu sebeple değiştirdim. Çünkü haftada bir zinciri rubleyi sök temizle yağla tak zor oluyordu. Bide 2 bisiklet var iki katı süre ve masraf oluyor. Temmuzda xcp yağa geçtim ama ne zaman yağlayıp çıksam ertesi gün yağmura yakalandım az miktarda olsa, tesadüf mü anlamadım ama ona rağmen sök tak yapmadan üzerine yağlama imkanı oluyor çünkü kararma, kir ve toz pek olmuyor. Zincir geçişinde de sorun yok ama shimanoya göre biraz daha sesli gibi hissettim. Bunun başka sebepleri de olabilir tabi, o yüzden tam hakkını veremediğimi belirtiyorum. Şimdi mazot ile temizlediğim için tüm pisliğin çıktığından emin oluyorum, yağ ince olduğu için heryere giriyordur muhtemelen. Shimanodan daha ince. Birde 200km sürdükten sonra zinciri tekrar yağlarsak daha uzun gideceğini düşünüyorum. Chain L böyleydi. XCP de yağladıktan sonra 1 gece bekleyin diyorlar, ben öyle yapıyorum. İlk sürüşe çıktığım an muazzam oluyor 😂

@Anonim xcp ile ortalama kaç kmde bir yağlama yapıyorsunuz? ne kadar dayanıyor acaba? ben de xcp aldım temizleyip yağlayım bi diyorum.

@Nadir.T dediğim gibi tam verimli kullanamadım. XCP ile yağlamak için zincir ve dişlilerin tamamen temiz olması gerekiyor. İlk yaptığımda zinciri ne kadar temizlesemde kir vardı ikincide yağmur yağdı en son güzel temizledim bisikleti sattım falan tam olarak test edemedim 😂 test ettiğim kadarıyla shimano kadar yetiyor zaten 250km sorun olmuyor bu şartlarda bile. Temiz zincire işlem yapılırsa yağın azaldığını hissettiğiniz zaman tekrar temizlemeden yağlıyabiliyorsunuz çünkü aşırı kirlenmiyor.

Dün gece traş makinesini aldım elime baktım tık tık çekiyor traş olurken. Bunu yağlamak lazım bi dedim ama evde makine yağı yok. Yarın gidim makine yağı alayım filan diye düşünürken kendi kendime dedim ki millet bisikletini makine yağı ile yağlıyorsa o zaman...:krsn: XCP yi çıkardım tam tersini yaptım bisiklet yağını makinede kullandım.😂 (Sonuç: muntazam)

Geri