rubleyi söküp mü temizledin.Bugün mazot ile zincir ve ruble temizliği yaptık. Bu kapkara hale gelmesinin sebebi shimano yağ. Bir daha kullanmam. Temizledim ve en son xcp ile yağladım. Sonuç ortada. Ben memnun kaldım, bundan sonra böyle devam 😄
imdi soru şu mazot ile temizledikten sonra sadece kurulasam mı? Yoksa su ile yıkayıp mı kurulasam?![]()
Bu konuyu ve Quantum teorisini dünyada çözebilen sadece on kişi olduğu söyleniyor 🤣🤣🤣Benzinlikten mazot aldım, zinciri, aynakolu ve rubleyi söktüm. Zincir pet şişede mazot banyosunda 1 gece beklesin. Aynakol ve rubleyi mazot+diş fırçası ile iyice keseleyecektim ki su kesintisi olduŞimdi soru şu mazot ile temizledikten sonra sadece kurulasam mı? Yoksa su ile yıkayıp mı kurulasam?
![]()
Slm arkadaslar. Ben daha önce yağlama işlemi yapmadım. Burda okuduklarimla temizlik yapıp yaglayacagim.
Elimde sıvı gres yağı var. Sabunlu bir bez ile zinciri güzelce sildikten sonra sıvı gres yağı ile yaglasam olur mu?
Teşekkürler. Elimde olduğu için sormak istedim. Bir tane zincir için yağ alacağım ozaman.Sıvıda olsa gres yağı zincir için görece kalın bir yağ olarak kalıyor, kalın yağ kullandığında zincire daha çabuk toz çamur yapışacağından daha ince yağ kullanmanı tavsiye ederim. Ben kendi zincirimde bir dikiş makinesi yağı kullandım gayet memnunum.
Siz hangi yağı tavsiye edersiniz peki?@Savgat83 zincirde gres tavsiye etmem. Bisiklette de sıvı gres tavsiye etmem. Zinciri iyice temizleyip bisiklet için olan yağlardan kullanın.
Bilgiler için çok teşekkür ederim. Bisiklet biniyordum ama bu kadar merakım yoktu. Son 6 aydır neredeyse hergun bisiklet ile cikiyorum evden. Bu şekilde bilgiler için ne kadar teşekkür etsem azdır.@Savgat83 Gres sıvı da olsa yinede zincirde yağın girmesi gereken yerlerinde yeterli yağlama için kalın gelecektir. Tam bilmiyorum ama soğuk havalarda kalınlaşacağını düşünüyorum. Zincirde asıl yağlanması gereken yerler gözün gördüğü yerler değil görmediğimiz parçaları. Aşağıdaki resimde görüleceği üzere asıl yağlanması gereken yerler pim ve siyah görünen silindir denen parçalar. Yani pimle silindirin arasına yağ girebilmeli.
247081 dosyayı görüntüle
Mesela bazıları zinciri söktükten sonra bir kabın içinde bir miktar yağı biraz ısıtıp zinciri daldırıyor. Böylece ısınan yağ daha inceldiği için pimlerin arasına daha rahat girebiliyor.
Xcp alıp deneyim ozaman bende.@Savgat83 shimano ptfe ve wet ürünlerini kullandım pek memnun kalmadım. Şimdi xcp kullanıyorum ve iyi gibi ama tam test etme imkanım olmadı. Shimanoya göre daha az kararıyor ve daha kolay temizleniyor. Bundan da memnun kalmazsam Mac-off veya squirt denemeyi düşünüyorum.