Scudo Sports

Zincir yağı önerileri

Scudo
@cazci dur allahaskina zaten marketten alınma biberiye turşusunu fazla yedim için yanıyor. Su içip duruyorum. Normalde içine sirke atardım. Öyle yerdim. Kendi kimyasal suyu içinde ne varsa artık.😂🤣😄😅
yalnız değilsin ben ocakta ısıttım yıkadıktan sonrada söylemeye utandım :D :D
Ben balkonda ipe aşarım genelde. 😁😁😁

Turşu konusunu boşuna açmışım demek ki..
Market malları bize ters....

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@cazci tabi ekip sağlam ne de olsa. Hanim, valide, kayınvalide,....... Bekarlar napsın ? 😅😄🤣

@Çağdaş78 , emin ol zincir temizlemekten daha kolay ve kısa sürede hazırlanıyor.
Sadece bir kaç hafta fermante olmasını beklemeli...
Neyse, konuyu sirkelemeyelim.....

• Hahaha
Tepkiler: Çağdaş78
@cazci sucuk ta ekle bea 😂

• Hahaha
Tepkiler: cazci
Temizlemek icin bulasik detarjani ve bez. Yaglamak icin 10-40 araba motor yagi. Ucuz ve temiz is 300 km de bir tekrarla. Ben boyle yapiyorum...

XCP kullanıp 300km geçebilen var mı? 300kmden daha uzun temiz ve etkili yağ var mı?

Chain-L vardı elimde en son kullandığımda güzeldi fakat 2 yıl geçti aradan zinciri temizleyip yıkadım sonra yapı uyguladım. Sonuç hüsran her yere sim siyah yağ atmış. Benim bildiğim yağ bozulmaz ama zincir tam kurumadan uygulamışımdır diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ceasar Bravo
@Ceasar Bravo Ben gaz yağıyla temizlikten sonra bulaşık deterjanıyla yıkıyorum, içindeki yağ çözücüler gaz yağını çözüyor hiç kalıntı kalmıyor gaz yağıyla alakalı. Zincire su değmesin istiyorsanız eğer gazdan sonra ispirto gibi uçucu birşeyle son vuruşu yapabilirsiniz. (veya başka bir uçucu maddeyle alkol vs. gibi) Gazdan sonra hiçbirşey kullanmam derseniz 4-5 saat sonra gazyağı da kayboluyor.

YouTube'da biraz video izledim, ecnebiler degreaser kullanıyor. Ben onu sadece gresi çözmek için diye biliyordum, zincir için gerek var mı? Gresli bölgelerde en iyisi hangisidir? Yağda iyi diye shimano aldım memnun kalmadım, shimano'nun degreaserı nasıldır? Başka önerisi olana da açığım :)

@Anonim aman hocam gres yağı olan bölgeler orta ve jant göbekleri . Oradaki gres de yılda bir yada iki defa temizlenir , bilye, çanak vb kontrol edilir, gerekirse değişir ve tekrar greslenerek kapatılır.

• Beğen
Tepkiler: Redolivebike
@Çağdaş78 bende öyle biliyorum, ıslak zeminde sürülüyorsa mevsim geçişleri de o bölgelerin açılıp temizlenip tekrar greslenmesi gerekiyor diye biliyorum. YouTube 'da bi bakıyım dedim degreaser degreaser degreaser, hepsi kullanıyor sonra deterjanlı su gibi bişeyle tüm bisikleti temizleyip en son yıkıyorlar. Ya biz yanlış biliyoruz bir şeyleri yada her yiğidin yoğurt yeyişine geliyor olay 😂 en sonunda deneye deneye bulacaz gibi geliyor 😂

@Anonim sanırım yabancı kelimelerin bizde farklı kullanımı ile ilgili. Yag çözücü yerine kullanıyorlar. Bizde teyp müzik çalan alet iken onlarda " tape " kaset anlamında.

Benzinlikten mazot aldım, zinciri, aynakolu ve rubleyi söktüm. Zincir pet şişede mazot banyosunda 1 gece beklesin. Aynakol ve rubleyi mazot+diş fırçası ile iyice keseleyecektim ki su kesintisi oldu :acpsnr: Şimdi soru şu mazot ile temizledikten sonra sadece kurulasam mı? Yoksa su ile yıkayıp mı kurulasam? :)

Benzinlikten mazot aldım, zinciri, aynakolu ve rubleyi söktüm. Zincir pet şişede mazot banyosunda 1 gece beklesin. Aynakol ve rubleyi mazot+diş fırçası ile iyice keseleyecektim ki su kesintisi oldu :acpsnr: Şimdi soru şu mazot ile temizledikten sonra sadece kurulasam mı? Yoksa su ile yıkayıp mı kurulasam? :)
hızlıca kurtabileceksen bence su herşeyden iyi olur :) zincir zor ama iç kısımları. ben direk mazotlu kuruttum suya sokmadım tekrar zinciri

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
IMG_20201031_093244_536.jpgIMG_20201031_093244_536.jpg
@Redolivebike arkadaşlar 404 balata yağ sokucuyle rublemi zincirimi ayna kolumu temizleyip damitarak zincirimin baklalarini bu yağdan denicem bakalım çalıştığım şantiyede araçlar için kullanılıyor piston bakımında bakalım sonuç ne olucak 🙄🤔

Geri