Scudo Sports

Yurtdışı alışverişlerde gümrük muafiyetinin 22 Euro'ya düşmesi

Ilter Elmas

Shut Up, Legs!
Tepki
1.893
İsim
Ilter Elmas
Bisiklet
Carraro
Yurt dışından alınan ürünlere yönelik gümrük muafiyet limiti 30 eurodan 22 euroya çekilecek. Yurt dışından e-ticaret yoluyla sipariş edilen ürünlere yönelik gümrük muafiyet oranı, 30 eurodan 22 euroya düşürülüyor.
Söz konusu oran 2016 yılı sonlarında 75 eurodan 30 euroya çekilmişti. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, ilgili karar Bakanlar Kurulu'nda imzaya sunuldu. Avrupa Birliği ülkelerinde de genel olarak bu oran 22 euro olarak uygulanıyor.

15 günlük geçiş dönemi olacak
Mevcut limit olan 30 euro sınırını gözeterek sipariş vermiş olan alıcıların işlemlerinin tamamlanması ile posta ve hızlı kargo operatörlerinin kendi sistem ve iş akışlarını söz konusu değişikliğe uyarlayabilmesi amacıyla 15 günlük geçiş dönemi de öngörülüyor.

Kaynak: (link)

Scudo
yurtdışından çok ciddi bir alışveriş hacmi söz konusu bu alışverişlerden devletin kasasına giren tek kuruş bile yok. Şu anda 22 avro bile çok yüksek bir rakam
aliexpress vs.. sitelerden alışveriş olanakları yakın zamanda ciddi kısıtlamalara maruz bırakılabilir.
yani anlayacağınız bunlar daha iyi günlerimiz.

Madem Avrupa birliğinde 22 Euro olarak uygulanıyor ve bizde onlara uyacagiz, ozaman örnek aldığımız o Avrupa ülkelerinde telefon getirme yasak degil, bize de serbest bırakın. İşinize ne geliyorsa onu uyguluyorsunuz...

gecen gun merlincycles tan 28,40€ luk alışveriş yaptım buna rağmen 5tl gümrük çıktı bu ne dedım postacıya gumruk vergısı cıkmıs abı dedı
dedım bu 30€ altında ıtıraz et dıyor anlayacagınız düdükleme peşindeler yine

Oy oy her taraftan düdükle olayı,kapsamlı düşünme işte budur. Adamlar cidden çalışıyor. :) bundan sonraki aşama %18-20lik oranı yukarı çekmek olur herhalde...

Çok değil daha 1,5 yıl önce bike-components'ten 74 euro'luk ürün sipariş etmiş, 1 TL bile ek ücret ödemeden teslim almıştım.

Ülke ekonomisi nereden nereye.. Halkın yurtdışından üç kuruşa sipariş ettiği ürünlere bile göz dikmişler.

Yakında: "Yurtdışından mal sipariş etmek vatan hainliğidir. Yurtdışından sipariş veren teröristtir. Yerli ve milli sipariş ağımızı kuruyoruz. Savcıları göreve davet ediyorum."

:)

@Ferhat KaracaBedelsiz zarflari bile gonderiyorlar. Her paketten 6 lira. Butce bukadar zor durumda demekki.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Karaca
Ülkedeki vergi oranları bu kadar yüksek olmasa zaten yurt dışı alımlar bu kadar yoğun olmaz. Diyorlar ki yani biz üretmediğimiz için sizin cebinizdeki parayı da çeşitli bahanelerle vergi adı altında alacağız ama siz yurt dışı yapıyosunuz alışverişi bizim saraya yine az para geliyo. Alın size bi darbe daha, hadi şimdi alın yurt dışı.. Üretmeyen memlekette üretilen tek şey vergi oranları. Tarihte yıkılmaya yüz tutan memleketlerin son dönemlerini incelerseniz arada şöyle bir cümle dikkatinizi çekecektir: ....halk ağır vergiler altında eziliyordu....

@Ilter Elmas
Zaten İsveç'le hayat standartı olarak tek eksiğimiz buydu. Bu da oldu artık kimse tutamaz bizi. Daha da kıskanır artık Avrupa bizi :acpsnr:

Yoksa siz hala güzel ülkemiz dururken yurtdışından alışveriş mi yapıyorsunuz... Bre kafirler bre zındıklar sizin yüzünüzden daş yağacak kafamıza... :D

Bir sürü Suriyeli kardeşlerimiz var gidin onlardan alışveriş yapın arkadaş ne elalemin gavuruna para kazandırıyorsunuz. Bakın din kardeşleriniz dükkan açıyorlar tax free çalışıyorlar faydalanın işte ne güzel. Sizler için geldi o kardeşler... (!)

Arkadaşlar bu soru Canyoncular için gelsin.
Fiyatı 30 euro ile 1500 euro arasında olan ürünler için AB ülkelerinden gelenlerde %18 ; diğer ülkelerden gelenlerde %20 vergi çıkıyordu.
Şimdi alt sınır 30 dan 22 euroya çekildi. Peki 1500 euroluk üst sınır ne oldu ya da ne olacak?

Geri