Scudo Sports

Yurtdışı satışlarda gümrük muafiyetinin 30 Euro'ya düşmesi

Bana 400.vekil verin 2000 yüro yapmazsam ne olayim :D :D
Benim halkim Canyona binecek Canyonaaa.:D

Scudo
@Ahmetgitar Sevgili Ahmet kardeşim. Yazdığınız mesaja upuzun yanıt verecek kadar doluyum ama haklı olarak çatışma, tartışma ve farklı düşünenlere cevap hakkı vermiş olacağım. Önceleri aynı şeyleri düşünürdüm artık sizin gibi düşünmüyorum. Bizleri bu hale getiren her kimse, taraf belirtmiyorum, herkes tarafını kafasında belirleyebilir, beter olsunlar..

equilibrium ve fahrenheit 451 yolunda ilerleyen bir ülke klostrofobik ve feodalizm yolunda hızla ilerleyen bir ülke ne mutlu sorgulayan ve sorgulayıp gerçekleri görenlere.

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
Adamlar nelerle uğraşıyor.Ülke ekonomisini bu şekilde ayakta tutacaklar.Bence ülkeyi komple kilitlesinler.3 ay önce tr fiyatı 250 tl olan puma ayakkabıyı amazondan kargo dahil 130 tl ye getirtmiştim.Ben yurt dışından sürekli alışveriş yapan biri değilim ama yüzde 20 lik vergi dahil alacağım ürün 10 lira daha aşağıya bulursam yurt dışından sipariş ettiririm.Dünya kendi etraflarında dönüyor

"Halka güvenebilir miyiz?" sorusunun cevabını bir de Fidel Castro'dan dinleyelim:

"Halka kesinlikle güvenebileceğimize neden inanıyorduk? Biz halktan söz ettiğimiz zaman, milletin herhangi bir diktatörlük ya da baskı rejimine hizmet eden ve hizmet edilecek efendiler karşısında boyun kıran, rahat içindeki muhafazakâr kısımlarına sığınmıyoruz. Mücadele etmekten söz ettiğimiz zaman halk deyince kendisine her şeyin vadedilip hiçbir şey verilmemiş olan, herkesin aldattığı ve ihanet ettiği, vatanının daha mağrur ve daha onurlu olmasını isteyen, nesil nesil üstüne haksızlıkla ihaneti tanıyıp nihayet adaleti bilmek isteyen, o baskıya gelmez büyük kitleyi anlıyoruz. Halk bütün alanlarda önemli ve akla yatkın değişiklikler isteyen ve herhangi bir şeye ya da herhangi birine güveni olduğunda, özellikle kanının son damlasına kadar her şeyi vereceğine güvenendir. Her teşebbüste samimiyet ve iyi niyetin ilk şartı tamamen, hiç kimsenin hiçbir zaman yapmadığını yapmaktır: korkmadan ve en büyük açıklıkla konuşmak. Demagoglarla profesyonel politikacılar herkesle en iyi ilişkileri kurma mucizesini göstermek isterler ve bunu yaparken daima zorunlu olarak herkesi her konuda aldatırlar. Devrimciler fikirlerini cesaretle açıklamak, prensiplerini belirlemek ve herkesin (düşman olduğu kadar dost olanın da) aldanmaması için niyetlerini açığa vurmak zorundadırlar.

"Mücadele söz konusu olduğu zaman biz halk diye, ekmeklerini namusluca kazanmak isteyen ve bu olmazsa yaşayacak bir yer bulmak için vatanlarından göç etmek zorunda olan 600.000 işsiz Kübalı'yı; sefil barakalarda yaşayan, yılda dört ay çalışan ve ondan sonra çocuklarile birlikte sefalete düşen, ekecek bir karış toprakları olmayan ve bu kadar taşlaşmış yürekler olmasaydı biraz daha fazla acıma duygusu uyandıran 500.000 tarım işçisini; emekliliklerine önem verilmeyen, araştırma hakları ellerinden alınan, oturdukları yerler utanç verici olan, ücretleri patronun elinden tefecininkine geçen, gelecekleri ücretin düşmesinden ibaret bulunan, hayatları sürekli çalışma olan ve ancak mezarda dinlenebilen 400.000 tarım işçisini; kendilerine ait olmayan ve Musa'nın sahip olamadan ölerek baktığı mev'ut toprak gibi baktıkları bir toprak üzerinde yaşayıp çalışan, ellerindeki toprak parçasının bedelini ödemek için feodal serfler gibi ürünlerinin bir kısmını veren ve kendilerine gitmeleri gerektiğini söylemek üzere kır bekçisile birlikte mübaşirin ne zaman geleceğini bilmedikleri için bu toprağı sevemeyen, onu ıslah edemeyen, onu güzelleştiremeyen ve üzerine ne bir sedir ağacı, ne de bir portakal ağacı dikemeyen yüz bin küçük çiftçiyi; o derece kötü muamele edilip az ücret verilen ve gelecek nesilleri yetiştirmek için kendilerini harcayan fedakâr 30.000 öğretmeni; borç altında ezilen, krizin yıktığı ve bir yığın ahlaksız memur tarafından durmadan kendilerine vergi konan 20.000 küçük taciri; ümitle dolu ve mücadeleye hazır bir hâlde tahsillerini bitiren ve diplomalarını alınca bütün kapıların kapalı olduğu, kimsenin müracaatlarına cevap vermediği bir çıkmazın içinde kendilerini bulan 10.000 genç entellektüeli: tabipleri, mühendisleri, avukatları, veterinerleri, pedagogları, dişçileri, eczacıları, gazetecileri, ressamları, heykeltıraşları vb. kastediyoruz."

dolar bazında sınır nasıl oluyor şimdi 2 parça eşya almak istiyorum 22 dolar teki 44 dolar tutuyor wiggle dan bu gümrüğe takılırmı takılırsa vergisi ne kadar olur tahmini ?

@salih.polat
30 euro kac tl ye denk geliyorsa onun dolar cinsi gumruk sınırı

@salih.polat

Güncel kurlara göre 44 dolar yaklaşık 42.5 euro yapar. Bu durumda muafiyet sınırını aşmış olduğunuz için 44 x 0.18 = 7.92 usd + gümrüğe sunma bedeli kadar vergi ödersiniz.

• Beğen
Tepkiler: salih.polat
@Sadettin Z. yani tahmini olarak 35-40 tl civarı diyebilirmiyiz gümrüğe sunma bedeli ne kadardır

Yaptığım farklı alışverişlerde 2 ila 15 TL arası değişen rakamlar ödedim. Muhtemelen kargonun cinsine, ağırlığına vb göre değişiyor.

Sizin 44 usd tutarındaki alışverişiniz için kargo harici kabaca 40 TL gibi bir yan gider düşünebilirsiniz.

@Sadettin Z. öyleyse bir parçasını kendi hesabıma diğer parçayıda başka bir arkadaşın adına astın alsam onun evine gitse parça ürün 22 dolar 5 dolarda kargo 27 dolara denk geliyor bir sıkıntı olmaz bu şekilde daha ucuzu gelir doğrumudur ?

Dün 32 € bedelli bir sipariş verdim, Evans bugün kargoya verdi.
Yeni uygulamayı test ederiz gelecek hafta.

@salih.polat

Hayır, yaklaşık aynı kapıya çıkar. Aslında cevabını basit matematikle de bulabileceğiniz bir soru bu. Parçalı sipariş ancak kargo bedava veya çok uygun olduğunda mantıklı.

• Beğen
Tepkiler: salih.polat
@salih.polat

Her iki paket için 5$ kargo öderseniz, toplam da 10$ yine ödemiş olacaksınız. Ürünü tek olarak sipariş verip, burada vergisini ödeyerek almak daha mantıklı.

Gümrüğe sunma ücreti 0,60 kuruştur. Geçen ay, kutulu haliyle 21 kg. civarında Trainer Almanya'dan geldi ve bu tutarı ödedim.

Bir diğer konu, hep söylendiği için açıklamakta fayda var. Sadece getirilmesi yasak olan ürünler gümrüğe takılır, alıcıya teslim edilmez veya geri gönderilir. Bedeli 1500 euro altında olan ve yasak olmayan bütün ürünler, vergi vb. masrafları ödenerek teslim edilir, gümrüğe takılmaz.

@erdalyilmaz_ peki son olarak şunu sorayım o zaman gümrük ödemelerini falan ptt getirdiği zaman kapıdamı yapıyoruz ?

Konuyu canlandırmış gibi olacağım ama muafiyetin 30€ ya düşürülmesi hala yürürlüğe girmemiş gibi görünüyor. Resmi gazetede, haberin gündeme düşmesinden bugüne kadar olan kısımda bununla ilgili bir bilgi yok. 14 Ocak 2017 de PTTden kargosunu teslim alanlanlarda da 75€ altına herhangi bir ödeme çıkmamış bir kaç yerde okuduğuma göre. Konuyla ilgili güncel bilgisi olan var mı acaba?

Geri