Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

Şubat ayında Amsterdam'a gideceğim. Ucuz bisiklet malzemesi alabileceğim yerler neresi bilen varsa tavsiyelere açığım.

• Beğen
Tepkiler: Ricochet ve ufuq81
Scudo
Şubat ayında Amsterdam'a gideceğim. Ucuz bisiklet malzemesi alabileceğim yerler neresi bilen varsa tavsiyelere açığım.
en ucuz fiyatlar webde oluyor. ben gtitiğim otellere önceden siparişlerimi gönderiyorum. bike24 en geç 3 güne yolluyor, express kargo ile aynı günde kargoyu alabiliyorusun

en ucuz fiyatlar webde oluyor. ben gtitiğim otellere önceden siparişlerimi gönderiyorum. bike24 en geç 3 güne yolluyor, express kargo ile aynı günde kargoyu alabiliyorusun

Tam aynısını yazacaktım, benden önce davrandınız. Ucuz dükkan imkansız, hatta Webden pahalı hepsi. Ama, bizdeki gibi 2-3 günde kargo beklemeyin. Bike24, Amazon prime dışında, geç gönderiyorlar kargoları.

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
Örneğin benim hem Avusturya hem İsviçre hemde almanya birbirine yakın lokasyonda akrabalarım var ve o ulkelerin vatandaşları. Alışverişimi onlara yaptırsam vergi iadesini onlara aldırabilirim sanirim. Sadece turkiye ye özgü bir durum mu bu?
Akrabalarınız vergi iadesini alamaz. Vergi iadesi, o ülkede ikamet edenlere verilemez. Çifte vatandaş olsa bile ikametgahı önemli. İsviçre, AB dışında olduğu için orası olabilir ama Avusturya imkansız.

• Beğen
Tepkiler: ufuq81
@TOOL teşekkür ederim bilgiler icin. Demek istediğim de farkli ülkeden alisveris yapmalarıydi. Öyleyse İsviçre ve almanya arasında halledeceğim olursa😉

Tam aynısını yazacaktım, benden önce davrandınız. Ucuz dükkan imkansız, hatta Webden pahalı hepsi. Ama, bizdeki gibi 2-3 günde kargo beklemeyin. Bike24, Amazon prime dışında, geç gönderiyorlar kargoları.
bike24, r2 , wiggle , merlin, bikeinn , trekinn ve daha sayamadıgım bi sürü yerden alışverişim oldu. otele gelmeden 3-4 gün öncesinde sipariş veriyorum. hiç sorun yaşamadım. zaten ürünlerin ne zaman teslim edeceği konusunda bir deadline veriliyor.

Arkadaşların yazdıklarına ek olarak (link) var. Hollanda'daki en büyük bisiklet satış sitesi diye biliyorum ve gayet güzel indirimleri oluyor. Fiziki mağazaları varmı bakmadım.
Arkadaşların yazdıklarına ek olarak (link) var. Hollanda'daki en büyük bisiklet satış sitesi diye biliyorum ve gayet güzel indirimleri oluyor. Fiziki mağazaları varmı bakmadım.
4 tane fiziki mağazaları varmış.

Screenshot_20251203_144352_Chrome.jpg

Son düzenleme:
@TOOL teşekkür ederim bilgiler icin. Demek istediğim de farkli ülkeden alisveris yapmalarıydi. Öyleyse İsviçre ve almanya arasında halledeceğim olursa😉

İsviçreden mecbur değilseniz alışveriş yapmayın. Dünyanın en pahalı ülkesi.

• Beğen
Tepkiler: ozgurcakici
Merhaba. Ayin 21 inde almanyada olacağım. Bisiklet ve ekipman alışverişi de yapmayı düşünüyorum gitmişken. Aklıma gelen bir durum var. Örneğin benim hem Avusturya hem İsviçre hemde almanya birbirine yakın lokasyonda akrabalarım var ve o ulkelerin vatandaşları. Alışverişimi onlara yaptırsam vergi iadesini onlara aldırabilirim sanirim. Sadece turkiye ye özgü bir durum mu bu? Yada alışverişi almanyadan degilde İsviçre veya avusturya da yapacağım fiyat farkına bakmak şartıyla😏
Kur almış başını gidiyor ama hala dış ülkelerden makul fiyata alışveriş yapma derdindeyiz😔
Avusturya avrupa birliğine üye, dolayısıyla Almanya'dan vergi iadesi alamaz. İsviçre'deki akrabanız Almanya'ya gider istediklerinizi satın alıp, kendi adına düzenlenmiş fatura ile ülkeden çıkarken vergi iadesi talep edebilir.

peki, bike24'ten Amsterdam'da bir otele sipariş verdik ve aldık. Peki vergi iadesi? Bu nasıl işliyor?

peki, bike24'ten Amsterdam'da bir otele sipariş verdik ve aldık. Peki vergi iadesi? Bu nasıl işliyor?
Her ikisi avrupa birliğinde olduğu için oluyor ama her firma yapıyor mu bilemiyorum. Alım yapmadan önce alacağınız site ile iletişime geçip detaylı bilgi istemenizde yarar var.

Mesela, Canyon'dan bisiklet sipariş verip, Hollanda'da bir adrese yollattıktan sonra, Hollanda'dan Avrupa birliği dışında bir ülkeye çıkarırken vergi iadesi talep edebiliyorsunuz. Aynı şekilde Danimarka ve Belçika'yıda kabul ediyor Canyon.

İsviçreden mecbur değilseniz alışveriş yapmayın. Dünyanın en pahalı ülkesi.
Şu an kullandığım aynakolu iş için gittiğim Zürih civarındaki bir satıcıdan aldım. Buradaki fiyatının yarısının altındaydı. Dünyanın en pahalı ülkesi Türkiye net.

Merhaba merak etmeyin haberdarım ülkeden ve yapılan uygulamalardan, ödeyeceğim gümrük vergisinden de ama beni Antalyaya gümrüğe çağırmalarını da beklemiyordum. İşi gücü bırakıp bir de mesai saatleri içerisinde oraya gitmem gerekecek. İlk olarak almak istediğim ürünlerin bir kısmını Türkiyede bulamadım. Bir kısmını ise Türkiyede almak yerine gümrük ödesem bile daha ucuza geldiğini hesap ettim bakalım gümrük vergisi çıkınca göreceğiz
Maalesef sadece gümrük vergisini ödeyerek ürünleri gümrükten alamayacaksınız. Size şöyle denilecek: Bir gümrük müşavirlik firmasına vekalet vermeniz ve gümrükten çekme işlemlerinin müşavirlik firması tarafından yürütülmesi gerekiyor. Yapmanız gereken masrafı görünce, ürünleri gümrükte bırakmak size daha mantıklı bir hareket olarak görünebilir.

Geri