Kadir Eskici
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 2.088
- İsim
- Kadir
- Başlangıç
- 2012—13
- Bisiklet
- Sedona
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
onlar hiç alamaz, sen de Türkiyede tax free alamazsınvergi iadesini onlara aldırabilirim sanirim.
en ucuz fiyatlar webde oluyor. ben gtitiğim otellere önceden siparişlerimi gönderiyorum. bike24 en geç 3 güne yolluyor, express kargo ile aynı günde kargoyu alabiliyorusunŞubat ayında Amsterdam'a gideceğim. Ucuz bisiklet malzemesi alabileceğim yerler neresi bilen varsa tavsiyelere açığım.
en ucuz fiyatlar webde oluyor. ben gtitiğim otellere önceden siparişlerimi gönderiyorum. bike24 en geç 3 güne yolluyor, express kargo ile aynı günde kargoyu alabiliyorusun
Akrabalarınız vergi iadesini alamaz. Vergi iadesi, o ülkede ikamet edenlere verilemez. Çifte vatandaş olsa bile ikametgahı önemli. İsviçre, AB dışında olduğu için orası olabilir ama Avusturya imkansız.Örneğin benim hem Avusturya hem İsviçre hemde almanya birbirine yakın lokasyonda akrabalarım var ve o ulkelerin vatandaşları. Alışverişimi onlara yaptırsam vergi iadesini onlara aldırabilirim sanirim. Sadece turkiye ye özgü bir durum mu bu?
bike24, r2 , wiggle , merlin, bikeinn , trekinn ve daha sayamadıgım bi sürü yerden alışverişim oldu. otele gelmeden 3-4 gün öncesinde sipariş veriyorum. hiç sorun yaşamadım. zaten ürünlerin ne zaman teslim edeceği konusunda bir deadline veriliyor.Tam aynısını yazacaktım, benden önce davrandınız. Ucuz dükkan imkansız, hatta Webden pahalı hepsi. Ama, bizdeki gibi 2-3 günde kargo beklemeyin. Bike24, Amazon prime dışında, geç gönderiyorlar kargoları.
Arkadaşların yazdıklarına ek olarak (link) var. Hollanda'daki en büyük bisiklet satış sitesi diye biliyorum ve gayet güzel indirimleri oluyor. Fiziki mağazaları varmı bakmadım.Şubat ayında Amsterdam'a gideceğim. Ucuz bisiklet malzemesi alabileceğim yerler neresi bilen varsa tavsiyelere açığım.
4 tane fiziki mağazaları varmış.Arkadaşların yazdıklarına ek olarak (link) var. Hollanda'daki en büyük bisiklet satış sitesi diye biliyorum ve gayet güzel indirimleri oluyor. Fiziki mağazaları varmı bakmadım.

@TOOL teşekkür ederim bilgiler icin. Demek istediğim de farkli ülkeden alisveris yapmalarıydi. Öyleyse İsviçre ve almanya arasında halledeceğim olursa😉
Avusturya avrupa birliğine üye, dolayısıyla Almanya'dan vergi iadesi alamaz. İsviçre'deki akrabanız Almanya'ya gider istediklerinizi satın alıp, kendi adına düzenlenmiş fatura ile ülkeden çıkarken vergi iadesi talep edebilir.Merhaba. Ayin 21 inde almanyada olacağım. Bisiklet ve ekipman alışverişi de yapmayı düşünüyorum gitmişken. Aklıma gelen bir durum var. Örneğin benim hem Avusturya hem İsviçre hemde almanya birbirine yakın lokasyonda akrabalarım var ve o ulkelerin vatandaşları. Alışverişimi onlara yaptırsam vergi iadesini onlara aldırabilirim sanirim. Sadece turkiye ye özgü bir durum mu bu? Yada alışverişi almanyadan degilde İsviçre veya avusturya da yapacağım fiyat farkına bakmak şartıyla😏
Kur almış başını gidiyor ama hala dış ülkelerden makul fiyata alışveriş yapma derdindeyiz😔