Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

Hangi ülkelerden vergi iadesi alabildiğimize dair bir liste ya da belirteç var mıdır?
Şuan Almanya hariç diğer bütün ülkeler veriyor iade.. Bazı arkadaşlar halen Almanya'dan iade aldıklarınıda belirtiyor ama çoğunluk alamadığını belirtiyor.
PTT ve gümrük, ikisi de çok yavaş. Yurt dışından yaptığım alışveriş, yabancı tracking sisteminde, TR ye geldi PTT de göndermiyor, Gümrüğe girdi, işlem yapılıyor diyor, PTT de hala tık yok. 1 Hafta sonra sağolsun PTT kayda aldı, gümrükten çıkıp dağıtım yerine gitmesini beklerken kapı çaldı, postacı getirdi :)

Tecrübe ile sabit, 8-10 günden önce gelemiyor ama PTT nin sayfasında, takip programında vs yazılanlara da çok takılmayın.
En son ne zaman yaptınız yurtdışından alış veriş ve kargo dahil fiyatı neydi ?

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
Scudo
Şuan Almanya hariç diğer bütün ülkeler veriyor iade.. Bazı arkadaşlar halen Almanya'dan iade aldıklarınıda belirtiyor ama çoğunluk alamadığını belirtiyor.

30 eu alıydı, geçen ay. Bu sene 30 eu üstü yapmadım.

Merhaba,
Bazı büyük şehirlerde ve gümrüğü/limanı olan illerde de Posta İşleme Merkezleri var, direkt oraya geliyor. Daha önce deneyimlemek durumunda kaldım maalesef.
Antalya gümrüğü olan bir yer ancak, kargolar gemiyle gelmediği için limandan giriş yapmıyor. En azından bizim kargolarımızda gemiyle gelmiyor. Bikeinn'den aldığım ürünlerde, her hareketi tane tane izleyebildiğimiz için ben Antalya PİM'e gelmeden İstanbul'daki gümrüğe sonra İstanbul PİM'e geçtiğini görüyorum. Ürünler, Hollanda'dan doğruca Antalya PİM'e hiç gelmedi. Hatta İspanya'dan çıkan kargo, illa ki ya Paris'e ya Amsterdam'a uğradı.

Yurtdışından ürün getiren hocalardan lazım şuan bize.

Almanya vergi iadesi verir. Alamayan varsa sorun başkadır.

@SEL PER merhaba, yurtdışından bu kadar yüklü bir alışveriş yapmadan önce daha iyi araştırma yapmanız gerekirdi, muhtemelen alamayacaksınız bu ürünleri çünkü arkadaşların dediği gibi yaptığınız ödemeden daha yüksek bi meblağ daha harcamanız gerekecek şu an gümrük işlemleri için. Yani memleket gerçeklerinden epey bihaber gördüm sizi, yanlış anlamayın ama biraz daha gündem takibi hayatınızı kolaylaştıracaktır eminim.

Bahsettiğiniz şekilde evinizin kapısına gelmesini beklediğiniz kargo anca astarı yüzü toplam 30 euro altında olursa gelir, sizse toplam 560 euroyla bu meblağı 17 kattan daha fazla aşmışsınız. Yani öyle 3-5 euroyla falan değil bakın, 17 kat. Mevcut yönetmelikler, kanunlar, vs. sizi şu an ticaret yapıyor olarak değerlendirdiği için haliyle devlet işinize ortak oluyor ve '1 sanaysa 2 de bana' diyor.

Almanya vergi iadesi verir. Alamayan varsa sorun başkadır.
Elbette veriyor iade ama bisiklet ve parçalarına vermiyor. Diğer şeylere vermeye devam ediyor.. Forumda arkadaşlar bike24 vb sitelerden gelen cevapları ekran görüntüsü olarak paylaşmıştı..

Elbette veriyor iade ama bisiklet ve parçalarına vermiyor. Diğer şeylere vermeye devam ediyor.. Forumda arkadaşlar bike24 vb sitelerden gelen cevapları ekran görüntüsü olarak paylaşmıştı..
Ben bisiklete de aldım, parçalarına da aldım. O cevapları görmek isterdim.

Ben bisiklete de aldım, parçalarına da aldım. O cevapları görmek isterdim.
Forumda var birkaç tane.. Bir tanesini sizin iiçin atayım. Aratma kısmına aratırsanız daha fazlası çıkar herhalde.

Yurtdışı alışveriş

IMG_1822.jpeg
Antalya gümrüğü olan bir yer ancak, kargolar gemiyle gelmediği için limandan giriş yapmıyor. En azından bizim kargolarımızda gemiyle gelmiyor. Bikeinn'den aldığım ürünlerde, her hareketi tane tane izleyebildiğimiz için ben Antalya PİM'e gelmeden İstanbul'daki gümrüğe sonra İstanbul PİM'e geçtiğini görüyorum. Ürünler, Hollanda'dan doğruca Antalya PİM'e hiç gelmedi. Hatta İspanya'dan çıkan kargo, illa ki ya Paris'e ya Amsterdam'a uğradı.
Sanırım o tarafta depoları var. Şimdi bende bikeinn'den sipariş verdim takip numarası çıkış yerini Hollanda olarak gösteriyor.

Son düzenleme:
Ama tavsiye verdiğiniz arkadaşın alımı 560 dolar toplamda 😀
Ne tavsiyesi vermişim ? Özür dilerim kaçırdım sanırım ?

Limit üzeriyse sizi davet ediyorlar, limit altıysa kapınıza geliyor. PTT ve gümrük geç işliyor. Bunu yazdım sadece

Evet daha yeni bir uygulama, baktılar bisiklet malzemesi almaya gelen çok, vergi ülkede kalsın hesabı 😂
Bir başka arkadaş sonraki mesaja alındığını yazmış. Merak ettim Google da aradım cevap bulamadım. Şöyle bir durum olabilir. Önceden Bike24 doğrudan kendisi iade yapıyordu( %100 ünü iade ediyordu). Zaten mesajda "KDV iadesi yapamayacağımızı" diye belirtmiş. Almanya'da iade kalktı şeklinde yazmamış. Yıllardır birçok firma aracılar ile (mesela Global Blue) iade yapıyordu. Global Blue kendi komisyonunu alıyordu (yaklaşık vergi iadesinin %50 sini alıyordu). Yani doğrudan iade haklarını kaldırmışlardır ama bir aracı ile iade yapılıyordur. Sayılan ürünlerin KDV iadesinin yapılamaması aklıma yatmadı. Ya da bahsedilen ürünlerde KDV sıfırlandı, haliyle iade de sıfırlandı.

Bir başka arkadaş sonraki mesaja alındığını yazmış. Merak ettim Google da aradım cevap bulamadım. Şöyle bir durum olabilir. Önceden Bike24 doğrudan kendisi iade yapıyordu( %100 ünü iade ediyordu). Zaten mesajda "KDV iadesi yapamayacağımızı" diye belirtmiş. Almanya'da iade kalktı şeklinde yazmamış. Yıllardır birçok firma aracılar ile (mesela Global Blue) iade yapıyordu. Global Blue kendi komisyonunu alıyordu (yaklaşık vergi iadesinin %50 sini alıyordu). Yani doğrudan iade haklarını kaldırmışlardır ama bir aracı ile iade yapılıyordur. Sayılan ürünlerin KDV iadesinin yapılamaması aklıma yatmadı. Ya da bahsedilen ürünlerde KDV sıfırlandı, haliyle iade de sıfırlandı.
Daha önceki mesajda belittmiştim. Kimisi alıyor, kimisi alamıyor. Ama bike24 verdiği cevap, yasal düzenleme diyor ve bütün şirketler için geçerlidir yazmış.. Gerçi gelen emailin orjinalini görmek lazım, çeviri programları hata yapabiliyor..

Geri