Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

Amazon Almanyadan her şeyi alıyordum eskiden
IMG_7953.jpeg

• Üzgün
Tepkiler: smtdgncy ve lrfan
Scudo
Herkese selam, forumda yeniyim ve Almanya’dan yeni bir bisiklet almak istiyorum. Sanırım Almanya’da tax refund olayı değişmiş. Son zamanlarda alan oldu mu vergi iadesini?
Konu ile ilgili reddit mesajı var:
Ayrıca Bike24’e mail attım gelen cevap şöyle:

Thank you for your email.

Please understand that, due to a new legal regulation, we are no longer permitted to issue VAT refunds. This regulation applies to all companies in Germany and unfortunately leaves us no room for manoeuvre when processing such requests.

This new regulation applies to bicycles, e-bikes, pedelecs, spare parts and accessories of any kind for bicycles/e-bikes, and other goods for the maintenance of bicycles and e-bikes. Bicycles and e-bikes are considered means of transport. Means of transport, their components and items used for equipment and maintenance are not considered personal luggage and are therefore excluded from VAT refunds.

Thank you for your understanding.

Almanya’dan yerel bir bisikletçiden bisiklet alışverişi gerçekleştirdim. Tax refund işlemi sorunsuz halloldu.

Almanya’dan yerel bir bisikletçiden bisiklet alışverişi gerçekleştirdim. Tax refund işlemi sorunsuz halloldu.
O zaman kural neye göre değişken? İnsan merak ediyor.

O zaman kural neye göre değişken? İnsan merak ediyor.
Ben de anlam veremedim.
En sağlıklısı bisiklet almak istediğiniz yere öncesinde mail atıp sormak. Ben Jedi Sports Krefeld’tan aldım. Çok yardımcı oluyolar. Tax refund sürecinde çok iyilerdi, parayı hesaba swift yaparak gönderdiler. Sahibi Stephan her konuda yardımcı

• Beğen
Tepkiler: ufuq81 ve Özcan
Ben de anlam veremedim.
En sağlıklısı bisiklet almak istediğiniz yere öncesinde mail atıp sormak. Ben Jedi Sports Krefeld’tan aldım. Çok yardımcı oluyolar. Tax refund sürecinde çok iyilerdi, parayı hesaba swift yaparak gönderdiler. Sahibi Stephan her konuda yardımcı
taxfree yüzde kaç aldınız?

Herkese merhaba su parçaya ıhtıyacım var satıs yapan sıte trye gondermıyor getirebilicek varmı acaba

(link)

Herkese merhaba su parçaya ıhtıyacım var satıs yapan sıte trye gondermıyor getirebilicek varmı acaba

(link)
Merhaba illaki orginal olmasını mı istiyorsunuz?
(link)

Bikeinn den alışveriş yaptım Türkiye'ye geldi ama Antalya da PTT şubesinde bekliyor benim adresim Manavgat . PTT müşteri hizm. aradığımda adrese gelir dediler ama bu süreç nasıl işliyor

Bikeinn den alışveriş yaptım Türkiye'ye geldi ama Antalya da PTT şubesinde bekliyor benim adresim Manavgat . PTT müşteri hizm. aradığımda adrese gelir dediler ama bu süreç nasıl işliyor
Merhaba,
Aldığınız ürün kargo dahil 30€ altında ise adresinize gelir. Değil ise ise Posta İşleme Merkezi'ne (PİM) gidip ihracat işlemi ile ürünü almanız gerekiyor almazsanız da iade oluyor. Manavgat'ta ayrı bir PİM var mı bilmiyorum ama merkezdeki 5M'in yanındaydı en son.

• Beğen
Tepkiler: SEL PER
Merhaba,
Aldığınız ürün kargo dahil 30€ altında ise adresinize gelir. Değil ise ise Posta İşleme Merkezi'ne (PİM) gidip ihracat işlemi ile ürünü almanız gerekiyor almazsanız da iade oluyor. Manavgat'ta ayrı bir PİM var mı bilmiyorum ama merkezdeki 5M'in yanındaydı en son.
Evet mesaj geldi. Daha saçma birşey düşünemiyorum gidip beyanname doldurmam gerekiyormuş internet üzerinden dolduralım neyse diyorum. Hayır beni göreceklermis. Ya aldığım parça Türkiye'de olsa alayım yok ki bu neyin zorlamasi

Evet mesaj geldi. Daha saçma birşey düşünemiyorum gidip beyanname doldurmam gerekiyormuş internet üzerinden dolduralım neyse diyorum. Hayır beni göreceklermis. Ya aldığım parça Türkiye'de olsa alayım yok ki bu neyin zorlamasi
Ben 4 defa alışveriş yaptım. Hepsini kapıda vergi ödemesiyle aldım. Merkezde olduğum için, süreç Manavgat gibi çevre ilçelere nasıl işletiliyor bilmiyorum. Normalde merkez ptt'ye gitmemeniz gerekirdi. Ürününüz zaten 30€ üstüyse, Antalya'da değil İstanbul'daki gümrükten geçemezdi. 30€ altıysa, kapıda vergi ödeyip, teslim alırdınız.

Ben 4 defa alışveriş yaptım. Hepsini kapıda vergi ödemesiyle aldım. Merkezde olduğum için, süreç Manavgat gibi çevre ilçelere nasıl işletiliyor bilmiyorum. Normalde merkez ptt'ye gitmemeniz gerekirdi. Ürününüz zaten 30€ üstüyse, Antalya'da değil İstanbul'daki gümrükten geçemezdi. 30€ altıysa, kapıda vergi ödeyip, teslim alırdınız.
Ürünler 119 Dolar ve 440 Dolar lık (Birisi gümrüğe gelmiş olmasına rağmen hala mesajda gelmedi). 30 euro dan yüksek, siparişim Antalyaya gelmiş ama gümrük işlemlerinin yapılması ve gümrük vergisinin ödenmesi için gitmem gerekiyormuş, daha aptalca birşey duymadım. Adrese teslim diyorum tamam diyor gümrükteki vatandaş gel işlemini yap evine dön PTT ondan sonra senin adresine getirsin :(. Eskiden kapıya getirirlerdi kapıda öderdik.

Ürünler 119 Dolar ve 440 Dolar lık (Birisi gümrüğe gelmiş olmasına rağmen hala mesajda gelmedi). 30 euro dan yüksek, siparişim Antalyaya gelmiş ama gümrük işlemlerinin yapılması ve gümrük vergisinin ödenmesi için gitmem gerekiyormuş, daha aptalca birşey duymadım. Adrese teslim diyorum tamam diyor gümrükteki vatandaş gel işlemini yap evine dön PTT ondan sonra senin adresine getirsin :(. Eskiden kapıya getirirlerdi kapıda öderdik.
Gel işlemi yap derken, aldığından fazlasını gel devlete öde öyle alırsın diyor.. Kısacası boşuna beklemeyin evinize getirmelerini.

Merhaba,
Bazı büyük şehirlerde ve gümrüğü/limanı olan illerde de Posta İşleme Merkezleri var, direkt oraya geliyor. Daha önce deneyimlemek durumunda kaldım maalesef.
Ürünlerin fiyatına yakın bir masrafınız olacaktır tahminen. Elektronik ürünler varsa ekstra vergiler de binebilir.

Hangi ülkelerden vergi iadesi alabildiğimize dair bir liste ya da belirteç var mıdır?

30 € üstünde olduğu için ticari ürün gibi değerlendiriliyor ve işlemler ona göre yapılıyor (kural böyle). Ürünlerin fiyatından yüksek bir gümrük vergisi ödemeye hazır olun. Parçanın Türkiye'de olup olmaması gümrükleri ilgilendirmiyor.
Hangi ülkelerden vergi iadesi alabildiğimize dair bir liste ya da belirteç var mıdır?
Bir sürü ülkeden vergi iadesi alabilirsiniz. Siz hangi ülkeden alışveriş yapacaksanız o ülke için Google da arama yapın.

• Beğen
Tepkiler: Ricochet

PTT ve gümrük, ikisi de çok yavaş. Yurt dışından yaptığım alışveriş, yabancı tracking sisteminde, TR ye geldi PTT de göndermiyor, Gümrüğe girdi, işlem yapılıyor diyor, PTT de hala tık yok. 1 Hafta sonra sağolsun PTT kayda aldı, gümrükten çıkıp dağıtım yerine gitmesini beklerken kapı çaldı, postacı getirdi :)

Tecrübe ile sabit, 8-10 günden önce gelemiyor ama PTT nin sayfasında, takip programında vs yazılanlara da çok takılmayın.

Geri