Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

Almanya'daki bu yeni düzenleme ne zamandır var acaba? bike discounttan gidip alsam şu an vergi iadesi alamıyor muyum yani?
Yukarıda ki mesajda tüm şirketler için geçerli yazmış, ama tam emin olmak için bahsettiğiniz siteye email atarak doğru bilgiyi temin edebilirsiniz.

Scudo
Almanya Federal Maliye Bakanlığı (Bundesfinanzministerium) 12 Mart 2025 tarihli bir yazı yayımlamış. Bu yazıda, “Aktivite taşıtı” olarak sınıflandırılan arabalar, bisikletler ve onların parçalarının, vergi iadesine konu olan “kişisel bagaj” ya da “ülke dışına çıkış” kapsamında değerlendirilmediği vurgulanmakta. Yani bisiklet ve parçaları standart tax‑free kapsamına girmemekteymiş

(link)

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Almanya Federal Maliye Bakanlığı (Bundesfinanzministerium) 12 Mart 2025 tarihli bir yazı yayımlamış. Bu yazıda, “Aktivite taşıtı” olarak sınıflandırılan arabalar, bisikletler ve onların parçalarının, vergi iadesine konu olan “kişisel bagaj” ya da “ülke dışına çıkış” kapsamında değerlendirilmediği vurgulanmakta. Yani bisiklet ve parçaları standart tax‑free kapsamına girmemekteymiş

(link)
Biz gidip alana kadar adamlar vergi iadesini kaldırdı...

ben 2 ay kadar önce bikediscount un Bonn daki megastore mağzasından bisiklet aldım tax-free de 2 hafta sonra yattı.

Direk firmadan alımlarda öyle oluyor ama global blue vs aracılı alınca %10a düşüyor geçen Yunanistandan 200 euroluk bir ürün aldım ipsalada elimize 20 euro geçti, min 5euro alıyormuş firma. Almanyada appledan ve pragda bir firmadan da benzer miktarlar almıştım.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: erman karabaş
Direk firmadan alımlarda öyle oluyor ama global blue vs aracılı alınca %10a düşüyor geçen Yunanistandan 20 euroluk bir ürün aldım ipsalada elimize 20 euro geçti, min 5euro alıyormuş firma. Almanyada appledan ve pragda bir firmadan da benzer miktarlar almıştım.
Teşekkürler, doğru. Aracı kurum ile bir nevi vergi iadesi tutarını kırdırıp, servis ücretini de size yüklüyorlar.
Amazon'dan alsaydınız Apple ürününü, komisyon ödemeden tam vergi iadesini alabilirdiniz. Mesela Hollanda Apple da tam vergi iadesi yapar. Canyon son güncellemeler ile Global Blue kullanmaya başladı.

Bu yüzden yüklü alışveriş yapacaksanız önden iletişim kurmakta fayda var.

Teşekkürler, doğru. Aracı kurum ile bir nevi vergi iadesi tutarını kırdırıp, servis ücretini de size yüklüyorlar.
Amazon'dan alsaydınız Apple ürününü, komisyon ödemeden tam vergi iadesini alabilirdiniz. Mesela Hollanda Apple da tam vergi iadesi yapar. Canyon son güncellemeler ile Global Blue kullanmaya başladı.

Bu yüzden yüklü alışveriş yapacaksanız önden iletişim kurmakta fayda var.
Trade in yaptığım için bilerek mağazadan aldım, bir de genelde tatilde alıyorum ,önceden uğraş denk gelecek mi ürün yetişti mi derken tatili stresle geçirmek istemiyorum. Yoksa appleın kendi sitesinden alınca da oluyormuş tam iade. Tabi 2000 3000 euroluk bir bisiklet alacak olsam dediğiniz gibi uğraşırım miktar yüksek.

Direk firmadan alımlarda öyle oluyor ama global blue vs aracılı alınca %10a düşüyor geçen Yunanistandan 200 euroluk bir ürün aldım ipsalada elimize 20 euro geçti, min 5euro alıyormuş firma. Almanyada appledan ve pragda bir firmadan da benzer miktarlar almıştım.
evet aynen öle o yuzden bu bikediscount u tavsiye ederim almanyadan alacaklara

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
rusya da yaşayan bir kişi
aliexpress üzerinden yine rusyaya siparişinde gümrük nasıl işliyor?
Bu konuda bilgisi olan var mı?

rusya da yaşayan bir kişi
aliexpress üzerinden yine rusyaya siparişinde gümrük nasıl işliyor?
Bu konuda bilgisi olan var mı?
Aliexpress vergi olayına bakayım dedim. Şu çıktı karşıma.. Gönderim yapmıyormuş ama ne kadar doğru bir haber bilemiyorum

Screenshot 2025-09-04 at 17-42-00 aliexpress sending to russia - Google'da Ara.png

Aliexpress vergi olayına bakayım dedim. Şu çıktı karşıma.. Gönderim yapmıyormuş ama ne kadar doğru bir haber bilemiyorum

330109 dosyayı görüntüle
Ya bu da var
bir de yapay zekaya sordum güncel verileri verdi ama bilemiyorum
zararım en fazla 7-8 k olur da orada ki insanları(arkadaşlarımı) sıkıntıya da sokmak istemiyorum. Onlar da araştıracak bakalım. Yine de tüm riskleri alıp sipariş verdireceğim. Burada yaşadıklarımı yine paylaşırım.

Temu Horoz lojistik ile anlaşmış, anladığım kadarı ile Türkiye pazarına tamamen girecek, şu an deposu var zaten.

• Beğen
Temu Horoz lojistik ile anlaşmış, anladığım kadarı ile Türkiye pazarına tamamen girecek, şu an deposu var zaten.
temu yerli turuncu siteleri geride bırakacak gibi.
belki de çoktan geride bıraktı.

Ya bu da var
bir de yapay zekaya sordum güncel verileri verdi ama bilemiyorum
zararım en fazla 7-8 k olur da orada ki insanları(arkadaşlarımı) sıkıntıya da sokmak istemiyorum. Onlar da araştıracak bakalım. Yine de tüm riskleri alıp sipariş verdireceğim. Burada yaşadıklarımı yine paylaşırım.
Ne lazım ki sana? Gelecek hafta sonu Bursa'da olacağım. Yaşadığım yerde bulunacak birşey ise alıp getireyim.

• Beğen
Alman Starbike sitesinden online almıştım, kutulu hali 30 kg, kapıya kadar postacı getiriyordu. Kapıda minik bir vergi veriyorduk, eskiden buralar bostan idi :D

1757062494122.jpeg

Geri