gurkan
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 2.661
- İsim
- Gürkan
- Başlangıç
- 1990—91
- Bisiklet
- Cervélo
- Bisiklet türü
- Triathlon
Hala anlamamışsın kio zaman şöyle yapılması lazım hocam
a kişisi her yd çıkış girişinde yanında getirdiği faturalı ürünlerin kaydı kuydu tutulup bir sonra ki girişinde kardeşim sen 3 ay önce yine yanında şu marka model jant seti ile girmişsin. Şimdi de var hayırdır olm sen kimi koparıyorsun demeleri lazım. Böyle bir veri bankası var mı bilmiyorum. Eğer varsa ve yine de kendim için alıyorum kardeşim aha da bak ben kaza yaptım ve jant setim kullanılamaz hale geldi diyip görselleri gözlerine sokması gerekir.
Kaçakçılık veya çantacılık oluyor mu evet. Bunu kimse inkar etmiyor. O zaman gerekli kurumlar düzenlemeyi daha güzel daha adil daha şeffaf şekilde düzenler ve bu tür işlerin cezasını çok büyük yapar insanlar da buna ihtiyaç duymazlar. Burada vatandaşı buna iten sebeplere odaklanmak lazım bence. Bir ürün almak için yd gidip yol konaklama yeme-içme artı alacağı ürün ve diğer masrafları < yurt içinden aldığı bedelden daha az ise insanlar bunu yapar. Bunu yaparım.
İşte bu sebeple bu memleket düze çıkamıyor, çıkmayacak da. Politikacılar farklı bir yerden gelmiyorlar sonuçta kumaş aynı kumaş... Bu yazdığın mantığı, eline fırsat geçen herkes/kurum ölçeği artarak her kademede kendine göre uyguluyor.
Bu yapılanlar yüzünden yarın sen yurtdışına çıkabilsen de alamayacaksın diyorum, ama anlaşılan beyhude bir efor benimkisi.