Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Herkese selamlar, bu konuda fazla vaktinizi almak istemiyorum fakat son bir konu var beni aydınlatmanızı istedğim :)

Salcano XRS02 diye bir bisiklet buldum. ikinci el 4 ay önce alınmış fakat sadece 1-2 kere kullanılmış, gayet temiz. fiyatı 3000 tl civarında. full carbon.

Alınır mı sizce?

Scudo
selamlar 1500 lira bandında ne önerebilirsiniz yol bisikleti olarak ? kadro S. max 50 -52 olabilir.

Merhaba arkadaşlar daha önce yol bisikleti hiç kullanmadım.Asladurma kanalını keşfedince içimde inanılmaz bir bisiklet sevgisi çıktı ortaya .Ve yakın zamanda yol bisikleti almayı düşünüyorum fakat hiçbir bilgim yok. 1500-2000 TL ye kadar bana bisiklet önerir misiniz. Son olarak kadroyu boyuma göre nasıl seçebilirim ? Boyum 185.

Merhabalar. Yol bisikleti alacağım ikinci elde bakarken aşağıda sıfırını attığım bisikletin 2. el ilanını gördüm. Bisiklette boya kalkmasından ötürü Cube tarafından kadro değişikliği yapılmış. Bisiklet 2500 km de imiş. Fakat aklıma takılan şu bisiklet 56 kadro ve cube kadro ölçüleri normalden küçük. Yani 56 kadro 55 54.5 gibi oluyor ve bana küçük gelmesinden korkuyorum. Satıcı bisikletin yanında Fizik R5 ayakkabı Spd pedal yeni kaller kal korucuları ve yeni bir gidon bandı veriyor. Bunarın hepsi için 5.600 gibi bir fiyat istiyor. Sizce almalı mıyım ? Kadro ölçüsü konusunda deneyimli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Boyun 180 yaşım 16 bu arada.

Bisiklet bu (link)

Bu başlığı uzun süredir takip ediyorum. Görebildiğim kadarıyla tavsiye istekleri fiyat bazlı oluyor. Öncelik fiyat. Bisikletin özellikleri (kadro, set, jant, ağırlık, diğer parçalar vb.) istekleri 2. planda. Yakın zamanda bisiklet değiştirmiş birisi olarak, arkadaşlara yardımcı olmak isterim. O sebepten kendimce fiyat aralıkları düşündüm ve önerilerimi sunuyorum. Bisikletler 0 kilometre, bulabildiğim kadarıyla 2018 model ve çeşitli çevrimiçi mağazalardan sadece düşük fiyat bazlı olarak düşünülmüş ve buraya eklenmiştir. Mağaza / marka ayrımı yapmıyorum. Daha düşüğünü bulursanız bana söyleyin ekleyeyim. Bu arada unutmayın! Bunlar internet fiyatları. Mağaza ile fiziki ortamda görüştüğünüz takdirde fiyat değişiklikleri olabilir. Son olarak fiyatlardaki üst limiti 2000 TL olarak belirledim. Üst limit az olabilir ama amacım bu aralıktaki fiyatlar hakkında genel bir fikir oluşturmak. Bir de görebildiğim kadarıyla yol bisikletine ilk kez geçen tayfa daha çok bu fiyat ve aşağısında bisiklet tavsiyesi istiyor. Bir sonraki mesajımda daha üst limitlerden yazabilirim.

0-1000 TL : Salcano XRS 070 : şurada ek indirimle birlikte 872,00-TL. gözüküyor. Kadro - Maşa çelik. (link)
Bu aralıkta başka bulamadığımı belirtmek zorundayım. Öneriniz varsa ekleyin mutlaka.

1000-2000 TL : BTWIN Triban 100 : Kendi sitesi, 1200,00-TL. Kadro alüminyum, maşa çelik ama aynakol tek yaprak. 11.3 kg. (link)
Salcano XRS 060 : Şurada 1.296,00-TL. Kadro alüminyum, maşa çelik. (link)
Salcano XRS 050 : Şurada 1.400,00-TL. Kadro alüminyum, maşa çelik. Claris 2400 var bunda ama tam set değil. (link)
Carraro CR-Race 012 : Şurada 1.678,00-TL. Kadro-maşa alüminyum, Shimano A70 temalı karışık bir seti var. (link)
Bianchi SLR 200 : Şurada 2018 olanı 1.730,00-TL. Kadro alüminyum, maşa çelik. Shimano A70-73 ortaya karışık bir seti var. (link)
Whistle Kanza : Şurada 1.800,00-TL. Bulunduğu linkte özelliklerini bulamadım. (link)
Kron RC1000 : Şurada 1.810,00-TL. Kadro-maşa alüminyum, A070 Set. (link)
Bianchi SLR 400 : Şurada 1.870,00-TL denmiş ama eski üretim sanırım. Kadro-maşa alüminyum, Calirs var. (link)
Mosso Cavalier 700 Tourney : Şurada 1.939,00-TL. 6061 alüminyum kadro-maşa, A070 Tourney Set, fren-vites kabloları içeriden geçiyor. 10.8 kg (link)
Bianchi SLR 400 : Şurada indirimle 1.935,TL. indirimle. önceki yazdığımın 2018 modeli. Alüminyum kadro çelik maşa, claris set. (link)
Peugeot GTR 900 : Şurada indirimle 1.955,00-TL. 6061 alüminyum kadro, maşa çelik, a070 ile karışık bir set. Bu tasarım hoşuma gitti yalan yok :) (link)
Btwin Triban 500 : kendi sitesi, 2.000,00-TL. 6061 alüminyum kadro, maşa karbon. Microshift 8 var bunda. 10.54 kg. Ben bundan aldım. (link)

Evet arkadaşlar bulabildiklerim bunlar. Marka / modelleri bir arada göstermek istedim. Umarım bir faydası dokunur.

öncelikle merhabalar,
yaklaşık olarak 1500 tl bir bütçem var ve başlangıç-orta seviye bir yol(yarış) bisikleti almak istiyorum.
ilk başta tasarımını beğendiğim için kron rc1000 istiyordum fakat biraz araştırınca bianchi xrs050 nin fiyat farkı olmadan çok daha iyi olduğunu öğrendim o yüzden ona yöneldim. Daha sonra mosso cavalier 700 ü gördüm ve marka dolayısıyla ona yöneldim. aynı zamanda sedona 610 serisi de çok hoşuma gitmekte fakat onunla ilgili pek bir bilgi bulamadım.
bu söylediğim bisikletleri 2. el olarak almayı planlıyorum 1500 tlyi geçmemesi lazım.

kısacası
bianchi xrs050
mosso cavalier 700
sedona 610
bu 3 bisiklet arasında kaldım en iyi olanı hangisidir?
varsa başka önerilere de açığım
şimdiden cevaplar için teşekkürler

İyi geceler arkadaşlar nihayet Mosso Cavalier 700 Sora bisikletimi almış bulunmaktayım.
Kısa bi sürüş yapma imkanım da oldu şu an için alışma devresindeyim herhangi bir sıkıntı yok.
2600 TL fiyatı vardı 2300 TL ye kapattım. Bisiklet başlangıç için gayet hoş.
Tabi tacrübesiz biri olduğum için daha fazla görüş belirtemiyorum. artık ileride tecrübelerimi yine buradan
paylaşırım.20180630_230205.jpg 20180630_230218.jpg

@kmmlton Hayırlı olsun güle güle kullanın ,en yakın zamanda anlayan birisine gidonunuzu ayarlatın, yada nette biraz araştırarak doğru pozisyona getirin.Bir gidon en fazla bu kadar kötü montaj edilebilir heralde.

@akgulcemal Teşekkür ederim çok sağ olun. Evet o konu ile ilgili bende sıkıntılıyım ama herhâlde
gidon bandının falan sökülmesi lazım gidonun düzeltilmesi için en kısa zamanda yaptıracağım bakalım.

Arkadaşlar bugün Decathlon'a yol bisikleti bakmaya gitttim, aklımda Triban 520 ya da Mosso 700 vardı oradaki arkadaş Triban 500 önerdi daha yeni başlayacağım için. Sizin görüşleriniz nelerdir ? :)

• Beğen
Tepkiler: Mtt
@ophellia sora setli mosso alabiliyorsan mosso al

@Mtt
Hocam Mosso veya 520 vitesinde sorun yaşar mıyım? İlk başlıyorsan zor olur dediler. :)

@ophellia ben geçen hafta mosso cavalier 700 sora aldım arka ruble 32 li
sıkıntı yaşamaman lazım ben biraz sürdüm ilk başlayanlar için gayet iyi...

Anladım hocam 300 TL daha ucuza almışsınız sanırım nasıl oldu o :) Birde hayırlı olsun.
@kmmlton

arkadaşlar bisikletler arasında kaldıgınızda ilk önce sevdiğiniz beğendiğiniz bisikleti alın. bakılacak şeyler zaten belli. kadro ağırlıgı , kadro yapısı (carbon , alu) grup setleri (claris,sora,tiagra,105,ultegra,dura ace) jantlarda çok önemlidir ama başlangıç seviye bisikletlerinin stok jantları belirli bir seviyede oluyor. 2. el alacaksanız kadrosu çok yıpranmamış yeni model bisikletler yakalamaya çalışın.

• Beğen
Tepkiler: ophellia ve Veto8
@ophellia fazla pazarlık yeteneğim yoktur ama
biraz daha zorlasam daha da inerler gibi geldi sonradan
pazarlık yapabilen biriyle gitmek lazım alışverişe ben onu anladım :)

• Beğen
Tepkiler: ophellia
Selamlar ,

Hazır herkes tavsiye alıp veriyorken benim de fikre ihtiyacım var . Btwin Triban 3 ve Kron RC 2000 harici yol bisikleti kullanmadım fakat kullanmak istiyorum. Claris grup set artık yetmiyor gibi geliyor belki vites sayısı belki fren ve vites kollarındaki hassasiyet olayı. Bu konuda bir fikire ihtiyacım var Clarsi sonrası ne olabilir ?

Merhabalar, forumdaki ilk mesajım olacak bu.

Nisan ayından beri, yurt dışına yerleşirken Sedona 711'ini evde bana emanet bırakan ev arkadaşımın bisikletiyle istanbul'da şehiriçi ulaşımımı sağlamaya başladım ve yıllardır aklıma ara sıra gelen bisiklet sevdasına düşme olayına kapılmış bulundum. (çocukluğum bisiklet üzerinde geçmişti)

Bu sedona 711'i hala kullanabiliyorum ancak, boyuma küçük gelmesi ve emanet olması ve de kendime çok daha uygun bir bisiklete kavuşma isteği gibi durumlar sonucunda birkaç haftadır araştırmalara başladım.

Şehiriçinde daha hızlı olabilsem keşke, sonra uzun yollara da vururum kendimi fena mı olur diye drop bar olayına özenmiştim. Öte yandan yarışlara katılayım saniyeleri saliseleri eriteyim şeklinde bir kafam da olmadığı için her daim öne doğru eğik yolculuk etme durumu ve fazla ince tekerleklerin kısıtlı olabileceği zeminlerde pedallayabileceğim düşüncesi klasik yol bisikletlerinden vazgeçirdi. Bir de üstüne ufak tefek bagajlarla macera peşinde koşma dürtümü ortaya çıkartınca araştırmalarım sonucu gravel bike denilen hadiseye tutuldum.

Sonuç olarak Merida Silex 200'ün tam benlik olabileceğini düşünmeye başladım. (Geometrisi/daha geniş tekerlek kullanma şansı, dayanıklılık mevzu...)

silex 200:
m184510_1.jpg

Gel gelelim ki yurtiçinde bu modeli satan bir bisikletçi bulamadım. Bunun yerine Merida Speeder 200 modelini buldum, drop bar'a boşuna mı özeniyorum acaba derken flat bar'a tekrar özendiren tartışmalara yazılara rastladım.

speeder 200:
merida-speeder-200-2017.jpg

Şu an için İzmir'deyim ve bu bisikletin 54 kadrolusunu bulabildim burada yalnızca.

Boyum 1.83, iç bacak boyum yanlış ölçmediysem 83-84cm.

54 kadronun bana uyumlu olacağını söyledi satan yer ancak onlara %100 güvenemedim, üstünde ayakta durduğumda bisiklet ufak sanki gibi hissettim. Boy uyumu olarak hissiyat tam olmadı yani. Ama bisiklet bir hoşuma gitti hani... (ellerindeki son bisiklet bu ve henüz kur değişimini yansıtmamışlar fiyata)

İnternet başında araştırmalar yaparken Merida markasına epey bağlandım ve diğer markalara o kadar detaylı bakamadım her nedense. Tabii illa merida alacağım diye birşey yok. Scott, Giant gibi markalar da göz kırptı araştırma yaparken ama işte...

Ardından Giant satan bir başka bisikletçiye gittim, ordaki arkadaş bana Giant Escape 1'i önerdi.

escape 1:
Escape_1_Black.jpg

Aynı bisikletçi bir de Giant RX'i tavsiye etti.

Ve de 2016 model defy vardı ellerinde, o da şöyle bir şey:
2016_Giant_Defy_1.jpg

Aslına bakarsanız flat bar/drop bar konusunda hala kendimden emin değilim. Tura çıkmak istiyorum; izmir'den ufak ufak sağa sola gitmeye başlayarak antrenmanlanıp, eylül ayında izmir-istanbul'u 2-3 durak kalmalı yapacak şeklinde bisikleti götürmeyi, hani ilerleyen zamanlarda da ege-akdeniz veya karadeniz olur, yunanistan/bulgaristan olur kalkıp gitmeyi hayal ediyorum bisikletle. Ama plandan kırma hayal bunlar. Geçen zaman içerisinde 50-100 km'lik kısa turlara kendimi kaptırıp, hayalimdeki o uzun kamp atmalı yollara bir türlü çıkamayıp; neden drop bar almamışım diye üzülmekten de çekiniyorum. Şehiriçinde drop bar zormuş yahu demekten de...

Bisikletçilerin dediği, 7-8 saat süreceksen flat bar iyidir, izmir sasalı (50km'lik güzergahlar) gidip geleceksen performans için drop bar akar.
Bu konuda işte tecrübesizlikten kaynaklı bir özgüvensizlik, cahillik var üzerimde. İlk ciddi bisikletim olacak neticede. Öte yandan aldığım bisiklet evladiyelik olsun, al/sat/modifiye et/sat/al döngüsüne mahkum olmak istemiyorum.
30-32 tekerlek takılabilen, bagaj taşımaya müsait drop barlı yol bisikletleri önerilerine de çok açığım kısacası.
Flat bar iyidir abi heycana gerek yok diye de ikna edebilirsiniz.

Kısacası ikna edilmeye ihtiyacım var :D

Merhabalar,

20 yıl sonra, Yaklaşık 6 aydır carraro sportive 225 şehir bisikleti ile bisiklet dünyasına tekrar girdim.
Bulunduğum bölge yokuşlu, İstanbul Tuzla Aydıntepeden, sahil yoluna inerek oradan genelde hafta sonları toplam 60-100km'lik bir sürüş yapıyorum.
Fakat bu bisiklet işini sevdim ve yol bisikleti bana daha cazip gelmeye başladı.
Dolayısıyla yakın zamanlarda şehir bisikletimi satarak yol bisikletine geçmek istiyorum
Diğer yandan ne konuştuğunuzu çok anlamıyorum, yavaş yavaş öğreniyorum. O sebeple teknik kısımları da çok anladığım söylenemez.

Size sormak istediğim, 3.500- 5.000 TL arasında bana önerecebileceğiniz yol bisikletleri nelerdir. Özellikle eve dönüş kısmında bol yokuş çıkıyorum bu konuda ne gibi özelliklerin olmasına dikkat etmem gerekir. Bisiklette nasıl bir set olmalı. Shimano 105 bana uymaz anladığım kadarıyla.

Sizin önerilerinizi bekliyorum

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Arkadaşlar KR 300 hakkında ne düşünüyorsunuz?
Mosso Claris'e göre artıları eksileri nelerdir?

Geri