Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

@yavz0r oncelikle 54 kadronun size küçük geleceğini düşünüyorum. (link) Bu siteden olculerinizi girip size uygun bisikletin asagi yukari boyutlarini ogrenebilirsiniz. Her markanin kadro yapısı farklı olduğu için cikan sonuçları beğendiğiniz bisikletin geometrisiyle karşılaştırın. Giant defy drop bar olmasına ragmen endurance tarz oldugu icin daha dik sürüs imkani sağlayabilir. Ve sanirim arkasinda bagaj baglamak icin bağlantı noktalari mevcut. Selenin altina takilan orjinal aparatla bagaj bağlanabiliyorum diye biliyorum. Sizi uzun yollarda yormayacak bir bisiklet. Uygun bedeni varsa eğer defy i tavsiye ederim.

Scudo
Herkese Merhabalar
Bütçem yaklaşık 4000-4500 lira. Nakit alacağım için pazarlıkla bütçemin aşasına çekebilirim diye bu bisikletler arasında kaldım yardım ederseniz sevinirim.
Boyum 1.73 kilom 73
Alacağım bisikletle üstünde oynama yapmadan yarışlara da katılmak istiyorum. Bu fiyat aralığında hangisi seçmem mantıklı olur? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Mosso tca 735 oCarraro cr 062
Giant contend sl 2.
Kron rc 4000-5000
Merida scultura 200

• Beğen
Tepkiler: Alias
Merhabalar
Ben yol bisikleti almak istiyorum Max 800tl bütçe ne önerebilirsiniz kron tx100 modeli bana iyi gibi geldi boyum 1.85 kilo 67 öneriler için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Machagi
Arkadaşlar daha önce hiç yarış bisikleti sürmemiş biri olarak sizlerden tavsiye bekliyorum. Aklımda Sedona 610, Kron Rc 2000, Mosso 700 Claris var sizce hangisini seçmeliyim ?

Merhaba arkadaşlar max.1500 TL Yol-Yarış bisikleti arıyorum. 1400TL ye sıfır Corelli Kr100 modeli buldum almayı düşünüyorum. Sizce nasıldır alınır mı? Vites sistemi Claris.

1 yıllık yol bisikleti tecrübemden sonra yeni başlayanlar için verebileceğim tavsiyeler şunlar olur;

1-En az Shimano r500 jant seti olmalı.
2-Maşa karbon olmalı.

yeni başlayanlar için gerisi çokta önemli değil ama bunlar olmazsa olmaz bana göre bunun içinde en az 2.000 lirayı gözden çıkarmanız gerekiyor.

Merhabalar 15 yaşındayim yaklaşık 7 senedir bisiklet kullanıyorum . Artık biraz daha seviyeyi artırmak istiyorum şimdiye kadar Salcano Apollo sürüyordum zaten ara sıra hava almak için kullanıyordum fakat yaklaşık 7 aydır bir hobiye dönüştü bende aylardır forumdaki yorumları okuyorum . Bir yol bisikleti almak istiyorum ama büyük bir bütçe yok en başta Kron R1000 istiyordum fakat butcem yetmediği için başka bisikletlere bakmak zorundayim sizce benim gibi yeni başlayan birinin nasıl bir bisikletle başlaması gerekiyor uzun bi süre kullanmak istiyorum en az 3 yıl.180cm boyun var forumda bacak boyuna göre almayi önerenl çok olmuş benim için önerileriniz nedir 1300-1400 en fazla bütçem şimdiden TEŞEKKÜRLER

Mosso cavalıer 700 sora nasıldır arkadaşlar kullanan varmı
Tiagra veya 105 istiyodum ama bütçe yetersiz malesef
Sora-tiagra performans farkı nedir?
İlerde jant setini mavice falan geçirebilirim baya ilerde yani..

@TuTKuN sora tiagra 105 arasındaki fark yeni başlayan için performans farkı okadar önemli olmaz dişli oranları önemli birde sizin ciğer ve bacaklarınız

Başlığa baktığımda herkes soru soruyor, ben de bir öneride bulunayım.

Geçen sene Nisan ayında Salcano XRS060 yol bisikletini bayiiden 0 aldım. Öğrenci olduğumdan nakit paramın bulunmayıp, kredi kartıyla taksitlendirilmiş bir şekilde aldım.
Eğer durumunuz varsa, vereceğiniz parayı taksitli veya kartlı bir şekilde almayacaksanız, yani nakit paranız varsa o nakit parayla sıfır bisiklet yerine ikinci el bir TEMİZ bisiklet, emin olun sıfır alacağınız bisikletten size daha çok keyif verir, daha donanımlı bir bisikletle başlayabilirsiniz ya da model yükseltebilirsiniz.

ÖRNEK:

Sıfır fiyatı şuan 1400 lira olan, Al. kadrolu, Hi-ten Çelik maşalı, Tourney setli XRS060 yerine aşağıdaki gibi ikinci el temiz bir Sedona 610 alabilirsiniz.sedona.jpg

Ya da aynı markanın XRS040 ürününü yine ikinci el olarak alabilirsiniz.

Herkese iyi forumlar :)

@Tuars07 dün 100 km yol yaptım misal
Tiagralı bisiklet kullandım
Clarisli bisiklette kullandım
Aradaki fark biraz daha yumuşak olması doğrumu?

@TuTKuN Daha yumuşak derken?
ben de claris kullanıyorum yaz sonuna doğru tiagra'lı bir bisiklete geçeceğim. gözlemlerinizi aktarırsanız çok sevinirim.

@brstrmn tiagrayla 100 km+ çok gezdim
Clarisle o kadar gezemedim ama
Performansa etki edecek bi fark ben gözlemleyemedim şahsen
O yüzden bana sora yeterli.
Saniyelik gecikmelerle ilgili sorunum yok
İlerde tiagraya geçebilirim ama şartmı değil benim için.

@yusufsel

Geçen yıl olsa Triban 500 derdim ama sıfır fiyatı 2200 TL olmuş. Geçen sene 1499'a almıştım. 2. El temizini bulabilirsen karbon maşalı bagaj takmaya uygun güzel bir bisiklet. Grupset mevzusunda üstündeki microshiftler über kaliteli değil ama katır kutur geçiriyor vitesleri :) uzun tura çıkma niyetin varsa bagaj takabileceğin ender yol bisikletlerinden.

Triban 500 için konuşursak en kötü kısmı jantları. Benim jantlar hatalıymış, 4 günlük turda 10 defa lastik patlattım. Patlatacak lastik kalmayınca eve arabayla döndüm. Neyseki evde beni almaya gelecek birileri vardı :koptum: yoksa bisiklet elimde 50 km yürüyecektim :D dönünce doğruca bisikleti alıp decathlona götürdüm, değştirdiler jantları şimdilik bir problem yok.2. Elde Bu seride ya uzun süre aynı jantlar kullanılmış olmalı yada garantisi olmalı bisikletin.

@TuTKuN

Bana sorarsan kaliteli grupset ne zaman lazım olur; %18'lik rampayı 10. Viteste çıkabiliyorsan rampada vites geçiş süresi önemli olur ama yok ben 1. Vitesle fıtı fıtı tırmanıyorum diyorsan vites atması yeterli bence. :D

@bariss.t %18 lik rampayı 10.viteste çıkabilen varsa
40 yıl kölesi olurum :)

• Beğen
Tepkiler: bariss.t
@TuTKuN

Ben festivalde çok karşılaştım. Olimposu çıkıp çıkıp iniyorlardı :D o adama lazım tabi milisaniyelik vites geçişi adam 40 km basıyor rampada :koptum:

• Beğen
Tepkiler: bariss.t
Geri