Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

@kmmlton işte 2600 dedi nakitte yüzde on iskonta yaparım dedi

@kmmlton yani 2400 dediler aslında nakit alacağım için yüzde 10 iskonto yapıyorlar bi 100 de ben ikna ederim diye düşümdüm çoğu bisikletçi bu fiyatları verdi aşağa yukarı

Scudo
@Mtt anladım kardeşim sağolasın bende nakit almayı düşünüyorum bakalım
pazartesi. Umarım bana da iskonto yaparlar.

@kmmlton
%10 iskonto yapmadan sakın sakın sakın almayın,her yer muhakkak yapar %10 iskonto nakit alımda. Hatta yapabilirseniz halk arasında "çingene pazarlığı"bile yapın,sonuçta 50-100 TL bile olsa o para cebinizde kalır veya bir ekipman alırsınız

Arkadaslar 1 kac aydir yol bisikleti arayışındayim. 2. El almak düşüncesindeydim ama bir turlu kafama yatan bir bisiklet denk gelmedi. Yasim 41 uzun suredir tur bisikleti kullaniyorum. Amacim daha keyifli ve hizli turlar yapabilmek. Bu dogrultuda arastimalarim sonucunda hem fiyat hem donanim olarak cube attain gtc race karbon aklıma yattı ve bugun bakmaya gittim. 8500tl gibi bir fiyati var. Ayni yerde Lapierre sensium 600 ü gördüm ve kadro olarak cok fazla hosuma gitti. Ancak fiyati 11.000tl. Bütçemin uzerinde ama zorlayabilirim biraz. Bu fiyat farkını vermeye deger mi sizce? Ve bu fiyat aralığında su da bir secenek olabilir diyeceğiniz bir bisiklet var mi? Ornegin giant ve scotta hosuma giden markalar. İzmirde, genellikle asfaltta ve tırmanışı ortalama seviyede guzergahlarda kullanacağım. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Simdiden tesekkur ederim.
(link)

(link)

@kmmlton Etiket fiyatı 2.600 zaten 2.600'e satarlarsa orada bir müşteriyi enayi gibi görme durumu söz konusudur bence

@mertznc

Donanım olarak Lapierre'in fazlası yok. Ama bu seviyede kadrolar arası fark önem taşıyor. O konuda da aldığım duyumlardan başka bir bilgim yok. Lapierre'in kadroları genelde Cube'den daha iyidir diye biliyorum. Umarım bilen biri gelir de size yardımcı olur.

Specialized Tarmac ya da daha rahat kadro istiyorsanız Specialized Roubaix'ye de bir bakmanızı öneririm. 105 setlileri falan rahat bir şekilde bütçenizin içinde. Bunlar cidden ikonik kadrolar ve ne zaman bisiklet muhabbeti açılsa çevremdekiler öve öve bitiremiyor. Canyon'da çok övülüyor, ona da bakabilirsiniz.

Scott Foil'ler biraz bütçenizin üstünde sanırım, Addict modelinin karbon kadroluları vardı yanlış hatırlamıyorsam. Giant'a da hiç hakim değilim. Bunlar hep çok iyi markalar, kimse diyemez ki şu bisiklet kötü, yanlış almışsın falan. Yani gidip bayiye pazarlığınızı yapıp beğendiğiniz bisikleti alırsanız hata yapmış olmazsınız. Öyle aylarca araştırmak bazen insanı soğutuyor.

Bu arada söylemeden edemeyeceğim, linkini attığınız Lapierre de çok güzel görünüyor. İnsanı Fransız milliyetçisi yapar. :)

• Beğen
Tepkiler: mertznc
@mertznc Btwin 540 modeli tur - yol arası gayet güzel ve hesaplı kaliteli bir bisiklettir. Tur amaçlı tercih ederdim.

@vetohan cube alma kararıyla gittim lapierre in o görünümü aklımı çeldi zaten. Ama o fiyatlara çıkmak cok anlamli gelmiyor. Zaten pedaldir aksesuardir derken bi masraf daha yapilacak. Son bir defa yarin Giant bayisine uğrayıp kararımı vercem. Bu arada tüm fikirlere açığım. Teşekkür ederim ilgin için.

@h.kozan 540 modelini inceledim gercekten başlangıç icin tercih edilebilecek bir bisiklet. Ama almışken tam olsun karbon olsun uzun yillar degistirme ihtiyaci duymadan bineyim düsüncesindeyim. Teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: h.kozan
Merhaba arkadaşlar bende yeniden bir yol bisikleti alıcam aklımda mosso cavalier sora var ama şöyle bir şey var bisikletin fiyatı 2600 TL ben şimdiki salcano bisikletimi alırken bana %20 indirim yapmışlardı nakit paraya acaba mosso da böyle bir şey yapar mı acaba artan parayla birde jant setini değiştirecem
Bunu takmak istiyorum :
(link)

Gorüntusü çok hoşuma gitti. Acaba böyle bir durum mümkün mü

Carraro 052 ya da 062 mi yoksa giant scr2 mi ?

Merhaba,

Uzun süredir kullandığım MTB'den artık yol bisikletine geçmek istiyorum. Öncelikle neden 105 set derseniz, biraz araştırdım fiyat - performans olarak iyi duruyor. Bu konuda yorumunuz olursa duymak isterim.

İkinci el ve bütçe olarak maksimım 3.000 TL düşünüyorum. Carraro cr 062 ve Mosso 735 TCA 105 arasında kaldım. Bu iki bisikletn karşılaştırması konusunda yorumlarınız nasıl? Önerebileceğiniz başka bir model-marka var mı?

Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: lifestyle
Mosso daha hafif daha aero bir kadroya sahip hocam. Uzerindeki 53-39 aynakol daha fazla performans gerektiren, deneyimli bisikletcilere uygun. Cr062 biraz daha başlangıç bisikleti, endurance kadro geometrisine sahip. Üzerinde 50-34 aynakol mevcut. Ağırlığı 9.5 kg civarında. İlk defa yol bisikleti kullanacaksınız benim önerim bu ikisi arasında Cr062 olur.

Herkese Selamlar.
Forumda çok yeniyim, doğru başlık altına yazıp yazmadığımdan da emin değilim fakat yardımınıza ihtiyacım var :)
Forumda olduğu kadar olmasa da içimdeki bisiklet sevdası da çok yeni sayılır.
Geçici bir heves mi acaba gibi soruları atlatana kadar kullandığım salcanoma veda ettim. Yeni bir bisiklet için biraz araştırma yaptım ve ''cyclocross'' denen meret hoşuma gitti. :)
Sizden bu model için marka ve dikkat etmem hususlar konusunda fikir rica edeceğim. Yeterli midir emin değilim fakat bütçe olarak 4000 TL'ye kadar çıkabilirim.
''cyclocross'' dışında öneriniz olur ise zevkle dinlerim.
Genellikle asfaltta kullanırım diye düşünüyorum fakat mıcır yada şartları makul olmak kaydıyla toprak zeminde de rahat kullanabileceğim bir model olmalı. Ayrıca çadır tulum sandayle vb. gibi kamp eşyalarını taşıma aparat bağlantı noktaları noktaları falan filan, siz daha iyi bilirsiniz, anlatmaya gerek yok :)

Peşinen teşekkürler..

@ErkinA
Cyclocross değil Gravel tipi arıyorsunuz bu yazdıklarınıza göre. (Giant Anyroad, Merida Silex, Mosso Monza gibi modelleri inceleyebilirsiniz)

@BerkEvren

Teşekkürler..
Giant Anyroad gayet hoş fakat bütçeyi biraz aşıyor.

''Gravel'' olarak araştırmaya devam edeceğim.

@Mustaac
MTB ile Uçmakdere ve Buyukcemece bayırı tırmanmışlığım var performans konusnda biraz zorlamaktan yana sıkıntım olmaz :) Lastik,jant ve kadro açısından hangisini önerirsiniz?

Yaklaşık aynı fiyata gelecekse kesinlikle mosso o zaman. Arada neredeyse 1 kilo ağırlık farkı var. Benim görüşürüm naçizane budur.

Geri