Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

(link)

Bu bisiklete bir bakar mısınız acaba çok hoşuma gitti sahibiyle konuştuk görmeye gidecem bu fiyat bisiklet için adil bir fiyatmı yada bu fiyata değermi kısa sürede görmeye gidecem

(link)

Bu bisiklete bir bakar mısınız acaba çok hoşuma gitti sahibiyle konuştuk görmeye gidecem bu fiyat bisiklet için adil bir fiyatmı yada bu fiyata değermi kısa sürede görmeye gidecem

Scudo
@Serkan Mıstınoğlu hocam yukarda yazdığım mosso cavalier sora ve carraro 042 hakkında yorumunuzu merak ediyorum. Bu iki kadroyu hep başka modellerle kıyaslamışsınız bi fikir verirseniz yarın ikisinden birini alacağımda :)

@Bisiklet sever 93 Verdiğiniz ilandaki 105 set eski seri 105 set. 5600 serisi olması lazım yani ondan sonra iki defa daha yenilendi bu set dolayısıyla biraz kilometre yapmış olması muhtemel. İlla alacaksanız kontrol edin yıpranıp yıpranmadığını. Bütçeniz daha fazlasına elveriyorsa daha yeni setli bir tane bakın. Daha yeni set derken mutlaka 105 set olması şart değil. Son çıkan tiagralar da gayet başarılı.

• Beğen
Tepkiler: M.J.
@EnginK.

Çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Bunca bisiklet tavsiyesi okudum. İlk defa farklı bir bakış açısı okudum. :harika:

Peki, üzerinde 5600, 5700 veya 5800 olduğunu nasıl anlayabiliriz?

@EnginK.

105 setin eski versiyon olduğunu bende fark ettim bu yüzden sordum sizce fiyatı uygunmu diye ama şu da var o fiyata 105 setli bir bisiklet bulmak zor

@Alias neresinde yazıyor bilmiyorum ama hangi set olduğunu anlamak için çok uzman olmaya gerek yok. Bil yılda 5 tane ayrı set çıkmıyor zaten piyasaya. Biraz internetten konu takip edilirse gayet kolay bir şekilde göz aşinalığı olur diye düşünüyorum.

@Bisiklet sever 93 Haklısınız o fiyata 105 setli bir bisiklet bulmak zor olabilir ama demek istediğim çalışmış, ekmeğini yemiş bir 105 set yerine daha yeni bir tiagra daha sorunsuz çalışacaktır. Grupsetler kilometre yaptıkça veya hiç bakım yapmadan hor kullanılınca haliyle yıpranıyor. Zincir zaten belli bir kilometre sonra uzuyor. Bazen kişiler uzama yapmış zincirle grupsetin dişlilerini yıpratabiliyorlar. Zincir atlama yapıyor mesela dikkat edilmiyor öyle kullanılıyor ve hareketli parçaların ömrü kısalıyor.
Bir konu daha var bu bisikletle ilgili o da jantları. Carraro bisikletler zaten giriş seviyesi jantlarla geliyor. Genelde bu shimano R500 veya RS 10 oluyor. Bu bisiklette jantlar da no-name gibi duruyor. Ona da dikkat edin. Sırf ucuz diye numarası yüksek olsun takıntısına kapılmayın derim ben

• Beğen
Tepkiler: ahmet1914
@EnginK.

Tabi orası öyle alırken bakıcam tabi gurup setine her şeyine sorun varsa tabi almam da sonuçta bi görmek lazım benim demek istediğim güzel çalışıyorsa almaya değer mi

@Bisiklet sever 93 O halde mutlaka sürün öyle alın. Vİtes geçişlerini iyi kontrol edin. Bir üst mesajıma ilave yaptım jantla ilgili onu da dikkate alın.

@EnginK.

Bunu bildiğim iyi oldu bisikleti alır almaz üzerine aynı jantı takıcaktım israftan kurtuldum

arkadaşlar 2500 bandında btwin 520 carraro 042 bianchi 500 kron rc3000 den hangisini önerirsiniz ilk kez kullanacağım için başlangıç olarak giriş seviyesi uygun olacaktır sanırım zira aradaki farkları anlayabileceğimi sanmıyorum

@diediemydarling
Kron hakkında pek iyi yorumlar okumadım. Hepsi Sora setli diye biliyorum. Ama btwin carbon maşalı diğerleri alüminyum olması lazım,bu da diğerlerine göre bir adım öne çıkarıyor 520'yi.Fakat onun fiyatı da 2700 olması lazım.Ben olsam Carraro alırdım.Sebebi Carraro'ya sempati duymam başka hiç bir şey değil

@ahmet1905 btwinlerde de karbon kaplama yazıyor maşa için sanırım carraroya bende sıcak bakıyorum sportive 221 kullanmıstım ama yol bisikleti ilk defa kullanacagım.

Herkese selamlar,

Btwin triban 520 için yorumunuz ne olur? Başlangıç seviyesi için uygun mudur sizce? Bagaj aparatları için delikler mevcut? son karar için yorumlarınızı beklemekteyim :)

(link)

@ErkinA
Ben cok memnunum. Baslangic icin de idealdir. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Baska sorunuz varsa cevaplayabilirim.

@ErkinA
Bilgi için teşekkürler.

Şuan yaklaşık 95 kiloyum :) heybe çanta çadır vs malzemeler ile ağırlık iyice artacak. Kadro yapısı uygun mudur yüklü halde uzun yol gitmeye. buna benzer bir denemeniz oldu mu?

Ayrıca sizce olumsuz yanı var mıdır? Var ise nelerdir? :)

@vetohan
Bilgi için teşekkürler.

Şuan yaklaşık 95 kiloyum :) heybe çanta çadır vs malzemeler ile ağırlık iyice artacak. Kadro yapısı uygun mudur yüklü halde uzun yol gitmeye. buna benzer bir denemeniz oldu mu?

Ayrıca sizce olumsuz yanı var mıdır? Var ise nelerdir? :)

@ErkinA

Ben yuklu kullanmadim bisikleti ama kadro kendinden bagaj delikleriyle geliyor. O yuzden daha fazla agirligi kaldirabilecek olarak tasarlanmis olmali. Bence siz bir arayip sorun tavsiye edilen maksimum yuku, cunku 95 kilo biraz ortalamanin uzerinde. Yuk disinda uzun yol icin gayet uygun bisiklet, surus pozisyonu alternatiflere gore daha rahat.

Benim icin herhangi bir olumsuz yani yok. Genel olarak bahsedilen bazi olumsuz seyler var bu bisiklet hakkinda, belki siz de okumussunuzdur. Onlara degineyim. Jantlar zayif, sele rahatsiz, Frenler yetersiz deniyor. Ben bu elestirilere de katilmiyorum acikcasi ama siz kendiniz de bakin.

Geri