@Masterkutt
Specialized Allez kullanmadım hiç. Yorumlarda, Tarmac alamayanlar için iyi bir seçenek olarak gösteriliyor.
Focus ve CAAD6 için hiç araştırma yapmadım. Fakat o seviyedeki kadrolar 3 aşağı 5 yukları aynı. Eski allez'lerde arka bacaklar karbon, maşada ve bacaklarda titreşim engelleyici parçalar vardı fakat yenilerde onlar yok. O nedenle açıkça "şu kadro daha iyidir" şeklinde bir değerlendirme yapamıyoruz.
CAAD10 için ise, Amerika üretimi olduğu günlerdeki kadar iyi performans vermediğini okumuştum. Fakat son zamanlarda incelediğim bir testte, kadronun kesinlike kalite kaybetmediği, oldukça iyi olduğu sonucunu gördüm.
Bu nedenle; eğer caad10 almak seni çok çok zorlamayacaksa, onunla başla derim. Eğer CAAD10 alamıyorum diyorsan da, benim tercihim biraz da markayı sevdiğim için Specialized olurdu.
Çelik kadro kısmına katılmıyorum. Eğer amaç safkan performans elde etmekse, çelik kadrolu bisiklete verilecek para ile iyi seviye bir karbon kadro alınabilir.
Ek olarak, yol bisikletinde ağırlık takıntınız pek olmasın. Öyle 1kg hafifleyince bisiklet uçmayacaksınız. Sadece jant seti bu konuda çok çok etkili. Verdiğiniz 150gr bile hissedilir derecede farkediyor.
O nedenle daha esnemez fakat ağır kadrolara bakmak daha faydalı. Fabrika çıkışı yol bisikletleri genellikle düşük seviye jant setleriyle geliyor. Başlangıç için yeterli fakat, ilerleyen zamanlardan değiştirme isteği hissedeceksiniz. Bisiklete alışıp, para biriktirdikten sonra ilerleyen zamanlarda 1600gr civarı bir jant seti alırsanız, oldukça faydasını görürsünüz. Özellikle tırmanışlarda. Bu arada, esnemezlik önem derecesine göre 1 numara yine.