Scudo Sports

Yol bisikleti başlangıç için nasıl bir bisiklet almalıyım?

Cüneyt Y.

Daimi Üye
Tepki
56
Selamlar.Dağ bisikletinden yol bisikletine geçmek istiyorum dağ bisikletini çok güzel bir şekilde kullandım gerektiği zaman yağladım gerektiği zaman temizledim gerektiği zaman parçalarını yükselttim ama şimdi asvaltta dağ bisikletinin ağırlık olduğunu boş olduğunu düşünüyorum :) Ve yol bisikletini 4 aydır araştırıyorum 2300 ünü sora sını tiagrasını her şeyini araştırdım kron active sedona 601 whisle modoc sora - xenon carraro race cr32 giant scr 2 vs. ve kullanıcılarına yorumlarını sordum herkes memnundu.Ama ben böyle bir değişik bir şey istiyordum mesela salcano xrs030 biisiklet az önce saydıklarımdan farklıydı Full tiagra donanımı,Mavic aksium jantları,Karbon maşası,ritchey sele borusu gidon vs. vs. asıl sorum size salcano xrs 030 başlangıç için uygunmu? Yani ben öyle alıpda evin bir köşesinde bekletmem sürekli sürerim ve eğer istanbuldan Samsuna taşınmazsak bir takım bile düşünebilirim.

Scudo
Hocam bu bisikletle başlarsan neyle bitirirsin merak ediyorum :) Bence başlangıç için süper bir yol bisikleti.

böyle paylaşmayı seven insanlarımızın olması çok güzel :) her istediğimizi artık bulabiliyoruz mesela ben bu videoyu çok açıklayıcı buldum

Madem salcano alacaksın apex donanımlısını al. Zaten bir süre sonra donanımı yükseltmeye başladığında tiagra ile apex arasındaki fiyat farkının iki katı kadar para dökmüş olursun. Baştan ver o parayı daha iyi.

• Beğen
Tepkiler: Cüneyt Y.
@mehmetsunu
aslında tiagra donanımlısını bile zar zor alıyorum ekstradan biriktirerek.Bir sitede 1850 tl ye gördüm ve satıcı mağaza YKbisiklet ti eğer onlar 1850 tl ye indirebildiklerine göre diğer bisikletçilerde indirebilir bu kadar fiyat,tanıdık bir bisikletçimiz var indirim yapar diye düşünüyorum :p

Full tiagra donanımlı bir bisiklet için neden başlangıç diye düşünülür anlayabilmiş değilim. Hem tiagra hemde 105 donanımlı bisiklet sürmüş biri olarak arada geliştirmeyi gerektirecek büyük bir fark hissedemedim. Amaç hafiflikse 200 gram için iki katı fiyat vermek ne derece mantıklı oda ayrı bir konu. Vites geçişlerinde abartılı ve hissedebileceğiniz bir farklılık yok. Yol bisikleti alırken başlangıç kelimesi yerine hangi kadro açılı bisiklet bana ideal olur, ya da hangi dişli ölçülerine sahip bir aynakol, aynakol pedalının uzunluğu benim için ne olmalı, gidon anatomik mi yoksa Compactmı olmalı vs vs. Bana kalırsa iyi seçilmiş bir set (aynakol dişli ve pedal uzunluğu)Keseniz hangisine yetiyorsa sora hariç, tiagra olur, 105 olur ya da diğerleri. Açısı size uygun bir kadro ve gidon. İleride ek bir masraf çıkmaması için başta dikkat edilmesi gereken unsurlar. İleride yapılabilir diyeceğim bana göre tek değişiklik iyi bir jant ve lastik seçimi olurdu. Ayrıca bisikletinizi geliştirme gibi bir kaygının içine düştüğünüzde her gelen yeni parça eski parçaların daha çok göze batmasına sebep oluyor ve eskiyi yeni ile değiştirme ihtiyacı doğuruyor. Şunu akıldan çıkarmamak gerekiyor; bisiklete binmek sürekli para harcamamızı gerektiren bir spor dalı değil.

Ne ile başladığının bir önemi yok. Bisiklet sana uygun ise, gerisi teferruat.

• Beğen
murathan bey yol bisikletinde niçin sora donanımı önermiyorsunuz sora sorunlu bir settmidir biraz açarsanız aydınlanırız.

• Beğen
@ercan günes

Sora kötüdür ya da dayanıksızdır demek istemedim yalnız şu bir gerçek vites geçişlerindeki farkı hissedilebiliirsiniz. Tiagranın diğerlerinden farkı ise sadece malzeme kalitesi vites geçişlerindeki farkı çok fazla hissetmiyorsunuz.

• Beğen
salcano xrs 030 başlangıç için + uzun süreli kullanım için oldukça uygun sahibi olan yakınlarım var oldukça memnunlar komponent konusuna gelince ben SORA 'dan bile % 100 verim alabiliyorken Tiagra'yı tartışmak biraz komik olur ( en azından benim için )
seçiminiz hangi model olursa olsun şimdiden keyifli sürüşler dilerim

• Beğen
@MuratHan

evet gerçekten haklısınız şimdi eğer inanmazsınız ama gerçektende öyle bende önceden ne fark olacakki diyordum tourney i elime aldım birde acerayı aldım tourney aceradan kat kat daha ağırdı ve işlevi aceradan çook daha düşükdü

Bisiklet sizin Sora kullanır çok memnun kalır mutlu olursunuz... Yada dura-ace setiniz olur hiç zevk almazsınız... Sonuçta hepsi aynı işe yarayan malzemeler sizin ne ile mutlu olacağınız önemli inan bir süre sonra bisikeltim şumu ekipmanım bumu demiyeceksiniz... benim ilk yol bisikletim Specialized Allez idi full tiagra set vardı... Şimdi Tarmac Sl2 105 set var ama inan allezi özluyorum... Belli bi zaman sonra egoya dönüşüyo ona izin vermeyin :D

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Geri