Scudo Sports

Yeni Katıldım Sorularım Var

Poyraz081

Üye
Tepki
6
İsim
Onur
Bisiklet
Kron
Merhaba arkadaşlar yeni katıldım bu forum benlikmiş Birkaç tane sorum olacak bilgi isteyeceğim bu arada her sabah ve çıkışta bisikletle gidiyorum okula 2.5 km felan gidiş bi o kadarsa geliş
Arkadaşlar benim bisiklet Ümit marka frenler normal fren ben disk yaptırmak istiyorum Nasıl yapabilirim bisikletçi ben yapmıyorum dedi bi disk ve hız göstergesi takacağım nerden bulabilirim ve bu standart fren benim 3 ayda bir gibi sürekli tutmaz hale geliyor değiştiriyorum ve çamurluya var fakat hava yağmurlu olunca çamur atıyor hem de çok fazla
Birde uyguna sportif koltuk berde bulurum bendeki koltuk sportif fakat hiç rahat değil yardımcı olursanız sevinirim

Dosyalar

• image.jpeg
    image.jpeg
    119,5 KB · Okunma: 157
Scudo
disk firene çevirmek için kadronun, maşanın ve jantların uyumlu olması lazım. fotodan anladığım kadarıyla kadro ve maşa uyumlu değil. kaliteli pabuç kullanarak ve kaliteli fren seti ile ciddi performans artışı sağlayabilirsin.

km saatine ve seleye gelince: her ikisi de derya deniz bir konu ve forumda çokça inceleme araştırma konusu mevcut. biraz araştırarak güzel fikirler edinebilirsin. zaten araştırınca amma detaylıymış diyeceksin ve kafanda bu kadar derya deniz içinde bir iki seçenek oluşacak.

özellikle sele konusunda çokça araştırma yapmalısın. kemik yapına uygun sele seçimi biraz zor bir mesele..

kadron diske uyumlu olması gerek maşan uyumlu olması gerek seninki uyumlu değil ve bu bisiklete değmez zaten. jantlarda uyumlu değil

Gerek yok diske, Baradine 955 pabuçlar iş görür.

Uyumlu değil mi Yakından çekerim isterseniz ve hiç mi olmaz tekerin oradaki Demir'de takma yeri var heralde disk yeri diye tahmin etmiştim ve bisiklet iyi değil mi 1 sene olmadı alalı

@Poyraz081 yaptırma hiç birşey böyle kullanmaya devam et.
3 soketli anakarta 5 soketli işlemci takmak istiyorsun.
bunun için anakart değişmesi lazım ekran kartı değişmesi lazım güç kaynağın değişmesi lazım. bunun gibi düşün.

baradine 4 mevsim pabuç al bak keyfine km saatini ebay.com dan alabilirsin çamurlukta ise yağmurlu havada indir çamurluğunu biraz daha, çok yüksekte duruyor, aşırı hızlı gitme. sele konusunda bilgim yok yanıltmak istemem

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Merhaba hoşgeldin foruma . küçük bir tavsiyem var , yazarken noktalama işaretleri kullanırsanız, yazınızı okuyanlar , daha rahat anlayıp daha hızlı cevap vereceklerdir sorularınıza :)

Arkadaşlar sele değil koltuk rahat değil bulabileceğim bir yer sordum Ali arkadaşım ebat sıkıntı yurtdışından geldiği için alternatif site varmı uyguna

Beyler bilgisi olan var mı ?

Güncel hala uygun site bulamadım dostlar.

@Poyraz081
Aramiza hosgeldin,

soruma gelecek olursak.... Sele ne oluyor koltuk ne oluyor? Önce bunu bir bilelim sonra yardima devam ederiz.:)

Hoşgeldin .. iyi akşamlar resimde gördüğüm kadarı ile sele ayarın kötü gibi

Sıkıntı selede değil, asıl sıkıntı veren seleye alışma sürecinde popoda oluşan ağrı,sızılar.
Bunun tek ilacı kırığı,çıkığı olmayan seleye inatla binmektir.
Bir ay kadar sonra göreceksiniz popoda en ufak ağrı olmadığını.

Geçen bayram arefesinde aldığım bisikletle 3 arkadaş 86 km yaptık, en ufak ağrı olmadan. seleye kılıf koyanları hep uyarırım Sorun selede değil totoda....dır

Foruma hoşgeldin öncelikle ben de sana birkaç şey söyleyeceğim
1)Koltuk dediğin şeye bisikletçiler olarak biz sele diyoruz.
2)Bisiklete merak salmışsın belli, biraz araştırıp öğrendikten sonra görceksin bu bisiklet için disk frene falan gerek yok değmez yani o masrafa
3)Seleyle ilgili ağrıların varsa büyük ihtimal selenin yükseklik ayarı yanlış olabilir. Resimde gördüğüm kadarıyla selen yamuk duruyor normalde selenin önü ve arkası aynı hizada olmalı

@Asusmune
Dediginize katiliyorum ama problem selede olamazmi? Ya yanlis ölcüdeki seleyi kullaniyorsa arkadasimiz ozaman ne olacak? Yanlis oldugu halde bile bir ayda onada alisa bilirmi?

Tabi ki olabilir. Benim yazdığım genellemedir.
Güzel Türkçe'mizde çok güzel Ata sözlerimizden birinde dediği gibi
"İstisnalar kaideyi bozmaz"

Alışabilir mi sorusunun kesin cevabı kesin alışır.
İnsan bedeni bukalemun gibidir. Ölçüler radikal sınırlarda değilse kesin alışır.
Alışama durumu sadece kapitalizmin üretiği kapitali elden almak için türlü şeytaniliklerdir.

Bir düşün eskiden fındığı bile yediden yetmişe toplarlarken şimdi il dışından yevmiyeci getirtirler, sorduğunda beli ağrı, şuyum ağrıyo ama eskiden ağrı sızı yoktu. Zor oyunu bozar derler, zorluktur aşama kaydettiren.
Şimdi ise her işin kolayı var. Begenmedin at.

Çok extrem olacak ama 2 kolunu kaybedip te ayaklarını el gibi kullananlar nasıl bu gelişmeyi sağlıyor diye düşünmek lazım.

Saygı ve Selamlarla.

Benimde kıçım ağrıdı ama 30 km yaptım, inat ettim ve şu an tahta ile aynı kilometreleri yaparım:)

@Murat Cömez

@Asusmune
Dediginize göre burada bilgi veren arkadaslar kayiktan hikaye yani.
Demekki sele ölcüsü diye bir sey yokmus, sadece inatla alistirma varmis. Bunu ögrendigim iyi oldu, bende buradaki bilgisiz konulari okuyordum ve hep düsünüyordum aceba sele boyutu nasil ölcülür, sele sele deyilmidir diye.
Birde sizden rica etsem, benim anladigim bir dille yazsaniz olurmu. Yanlis anlamayin ben yazdiginizin bazi kelimelerini anlamadim, türkcem sizinki kada kibar ve düzgün degil.

• Beğen
Gecen konunun birinde yazdım şimdi tekrardan yazayım:
İlk önce Elmalar ile Armutları karıştırmayınız.
Allah ( c.c.) Her ikisinide meyve olarak yaratmıştır ama nebatatı çok farklıdır.

Şu son mesajınızdaki ilk cümle çok tehlikeli bi dil kullanmışsınız.
İlk önce konular tartışılırken konuya hedeflenin, önyargılarınızdan, önceki tartışmalarınızdan vs.vs arının.
Her birey aynı değildir.
Şimdi gelelim şu ilk cümlenize.sen ile ben yazışmaktayız neden balkona çıkıp etrafa bağırma ihtiyacı duydunuz???
Benim yazdıklarımdan siz kimsiniz ki "burada ki arkadaşların kayıktan hikayeler" yerine koyduğumu hangi cüretle yazdınız. efendi haddini bil.
Kalp kırmak Allah'ı kırmak ile eş tutan bir eşraftan gelen birisiyle yazışıyorsun. Bu son olsun. bu uslup benim gözümde Yırtık Nejla tarjı dediğim bir tarzdır. ki yedi mahalleyi ayağa kaldırır. Gerçi kişi kendi gibi görür çevresini özdeyişi bu durumu iyi anlatmaktadır.

Sizden istediğim son mesajınızı yatmadan önce bir düşünün. Empati kurun, kafanızı çalıştırın. Kolaya kaçmayın Allah o düşünce gücünü sizede vermiştir.

@Murat Cömez

@Asusmune
Ben özürdilerim, o cümlenin anlamini ben baska birsey olarak biliyordum ve ögrendimki benim bildigim birsey degilde kötü birseymis. Maksatim kimseyi kirmak falan degil, tekrar özürdilerim. :agla:

@Asusmune Merhaba. Benim merak ettiğim bir şey var. Şimdi benim ayağımın aya kısmı içeri doğru çökük. Yani diğer bir değişle düz taban değilim. Şimdi ben ortopedik bir ayakkabı kullanmak durumunda kalıyorum. Yanlış bir alışveriş sonucu düz tabanlı bir ayakkabı almıştım bunda 3 yıl önce. Ayağımda bıldırcın yumurtası şeklinde iki adet şişlik oluştu. Ankara da gitmediğim hastane kalmadı. Hepsi benim onlara sorduğum o soruyu bana geri sordular. Senin ayağın neden şiş? Her iki ayağımın orta parmağı ile yüzük parmağımın ortasında çıktı bu şişlikler. Ben kara kara düşünmeye başladım. Ne oldu da ayaklarım bu hale geldi diye. Sonradan aklıma geldi ben "iki ay" önce bir ayakkabı almıştım ve aya kısmı boş! Acaba ondan olabilir mi diye? Daha sonra ayakkabıyı dolaba kaldırdım. 2 hafta sonra şişlikler inmişti. Merak ettim ve bir ay boşluk bıraktıktan sonra tekrar giydiğimde o iki yumurta tekrar ve daha şiddetli çıktı.
Soruma gelecek olursak düz tabanlı ayakkabıyı giymeye devam etseydim ayağım buna alışırmıydı? Yoksa ayağım çok daha kötü mü olurdu? Şimdiden teşekkür ederim.

• Beğen
Geri