Scudo Sports

İnceleme (Xiaomi) Huami Amazfit Pace 2 (Stratos) GPS'li Akıllı Sporcu Saati

@Alptriatlon
Autopause özelliği var, ama dediğiniz gibi gündüz uykularını saymıyor. Hatta gece uykusunuda eğer ikiye böldüyseniz, örneğin saat 2 gibi kalkıp 1,5 saat civarı sahur yapıp tekrar uyuduğumda, bölünen uykunun hangisi uzunsa onu kaydediyor, diğeri yokmuş farzediliyor.
Donanımı aynı olan üç aşağı beş yukarı yazılımı da aynı olan amazfit pace kullanıyorum, saatin adım sayar özelliği enteresan! Eğer yürürken kolunuzda aktif olarak hareket etmiyorsa adımlarınızı saymıyor. Fakat geçenlerde yürürken telefon görüşmesi yaptığımda kolumun sabit olmasına rağmen adımları saydığını gördüm.
Tabiki diğer isim yapmış sporcu saatleri kadar profesyonel olmayabilir, fakat bir saate de 3bin tl verecek kadar zengin olmayan bir milletiz. 500-600 tl e( amazfit pace) alınabilecek en iyi alet bu orası da kesin...

@Alptriatlon
Autopause özelliği var, ama dediğiniz gibi gündüz uykularını saymıyor. Hatta gece uykusunuda eğer ikiye böldüyseniz, örneğin saat 2 gibi kalkıp 1,5 saat civarı sahur yapıp tekrar uyuduğumda, bölünen uykunun hangisi uzunsa onu kaydediyor, diğeri yokmuş farzediliyor.
Donanımı aynı olan üç aşağı beş yukarı yazılımı da aynı olan amazfit pace kullanıyorum, saatin adım sayar özelliği enteresan! Eğer yürürken kolunuzda aktif olarak hareket etmiyorsa adımlarınızı saymıyor. Fakat geçenlerde yürürken telefon görüşmesi yaptığımda kolumun sabit olmasına rağmen adımları saydığını gördüm.
Tabiki diğer isim yapmış sporcu saatleri kadar profesyonel olmayabilir, fakat bir saate de 3bin tl verecek kadar zengin olmayan bir milletiz. 500-600 tl e( amazfit pace) alınabilecek en iyi alet bu orası da kesin...

• Beğen
Tepkiler: Aytaç DİREK
Scudo
Kolunuz sabit olsa da adım sayıyor
Şurada yanlış anlamış olabilirsiniz belirli bir süreden sonra ekrandaki adım sayacı duruyor ama aslında saymaya devam ediyor
Ekran aktif hale geldiğinde sayaç idaha ileri ki bir değerden başlıyor
Adım saymayı sanırım vücudunuzun sağa sola hareletinden algılıyor
Umarım hız ve kadans bağlantısı gelir

Futbol ve indoor cyxlingde ölçtüğü değerler
Aslında saatin ölçtüğü şeyler belli onları sporlara göre dağıtmışlar
07ad2c16409ccf23ff055c736e88a4a0.jpg
89fb164296a1cac458a1522c32288330.jpg

Kadans değeri nabız gibi cok önemli, o kadar özelliğe rağmen gelmemesi çok şaşırtıcı.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
@mertgulkokan
Hocam çok denedim, maalesef öyle dediğiniz gibi olmuyor.
Bir başka örnek verecek olursam, market arabasını sürerken adım saymıyor.
Sadece benim saatimle alakalı birşey diyeceğim oda değil...

@alper 76
Hocam muhtemelen yeni gelecek saati için bir strateji...
A dan Z ye herşeyi aynı olan amazfit pace de harici nabız ölçer desteği hala yok.

@Ahmet TOPAL

Beyler aslında ikinizde haklısınız;

Bazen saymıyor gibi yapıp, sonra adımlara eklediği de oluyor, dakikalarca yürüdüğün halde hiç saymadığı da oluyor, araba kullanırken adım attıyor gibi saydığı da. Adımlarımı saymadığını yakaladığımda, kollarımı da oynattım, yürüyüş şeklimi de değiştirdim, yinede saymadı, sanırım istediğinde sayıp, istediğinde saymıyor. Gündüz uykularını ve kısa gece uykularını uykudan saymaması gibi.
Nabız ölçümlerinde de düzensizlikler oluyor, bazen antremanın en şiddetli yerinde nabzım düşmeye başlıyor, ilk başıma geldiğinde herhalde dedim kalbimin işi bitti ölüyorum "nabzım 178 lerden yavaş yavaş 160 lara kadar düştü" fakat o anda gerçek nabız değerim 180 ler civarında olmalıydı..
Bu cihazların söylediğim arızalarını anlayacak teknik servis personelleri olduğunu düşünmüyorum "tüm markalar için" satın alıyoruz, bozulunca yada yetersiz gelince başka birini alıyoruz. "daha önce daha büyük bir markanın 50 metre su geçirmez yüzücü saatinden aldım, bozuk çıktı değiştirdiler, yeni gelen havuzda yüzerken içine su aldı yandı, iade ettim, yurt dışından aldım, yine havuzda yüzerken su geçirdi yandı, onu henüz değiştiremedik uğraşıyoruz." 50 metre su geçirmez yazıyor, 1 metre suda içine su alıyor, antreman yaptığım havuzun derinliği zaten 2 metre. Firma yetkilileri saatlerin üretimsel hataları olduğunu biliyorlar, yinede umurlarında değil. her konuda olduğu gibi onlarda kalitesiz hizmetten para kazanmaya devam ediyorlar.

kısacası belkide üretimsel kalibrasyon hataları vs. olan cihazları satın almış olabiliriz.

ayrıca koşu ve bisiklette auto pause özelliği nereden aktif ediliyor ?

@Alptriatlon
Sports bölümündeki settings ten ayarlanıyor.

Saatin havuz performansı gayet başarılı.
Garmin saatle birlikte test ettim; Kulaç sayısı, kalori ve yüzülen mesafe olarak aynı sonuçları verdiler.

Adım ölçerlerin mantiginin vucudun adim atarken alçalip yukselmesi ile alakali oldugunu duymustum. Market arabasi kullanirken ellerin hareket etmediginden saymadigini, araba kullabirkende kasisten gectigimizde sensorlerin sanki yukselip alcaldigimizi algiladigini dusunuyorum. Bu dedigimi denemek icin saati asagi yukari sallayin. Adim sayarin arttigini goreceksiniz

@Desertiger

Kolumu yumuşak ve sert olmak üzere, şimdi defalarca her yöne salladım, atılan adım 2435 di, bir adım bile artmadı :)

@Alptriatlon
(link)
Bu bağlantıda Amazfit Stratos ile ilgili doyurucu bir inceleme yazısı var.

@Alptriatlon
Bu noktada Amazfit Stratos için haksızlık yaptığınızı düşünüyorum. Garmin,Suunto veya Polar gibi firmaların sattığı 2 tane orjinal silikon kayış fiyatına satılan bir sporcu saatinden bahsediyoruz burada. Üstelim Xioami bu bahsettiğim firmaların ülkemizde 3500 lira gibi abuk sabuk fiyatlara sattığı saatlerin hemen hemen tüm özelliklerini bu saate sığdırmış. Lütfen şunu sormama izşn verin, Garmin'in sporcu saatleri hız/kadans ölçümü,bisiklet üzerindeki powermetre ve diğer donanımları tanıyormu? Sırf bu nedenle gidip Garmin Edge modellerine dünya para vermiyormuyuz? Bahse konu saat, hem günlük kullanılabiliyor, hem de pek çok spor aktivitelerinde kullanımı mümkün. Hatta bu modelde 50 mt.ye kadar su geçirmeme özelliği var ki bu, sektörde yeni sayılabilecek bir firma için gayet iyi bir gelişim.

@Aytaç DİREK

Sorduğunuz için yazıyorum; Garmin saatleri hız/ kadans ölçümü, su için nabız ölçüm kemeri, powermetre, di2 vites sistelerini tanıyor.
Stratos'a haksızlık yapmıyoruz, en azından ben yapmıyorum, mesajlarıma göz atarsanız daha bu sabah 5 mesaj üstte, saat 8:55 de "Saatin havuz performansı gayet başarılı. Garmin saatle birlikte test ettim; Kulaç sayısı, kalori ve yüzülen mesafe olarak aynı sonuçları verdiler." yazmışım.
Sporcu gözüyle saatte olanları ve olmayanları paylaşıyoruz. Evde trainer bisiklet antremanı için alan bir arkadaş sensörleri tanımadığını görüp şok olmasın diye..

@Alptriatlon

"Doyurucu bir inceleme yazısı var" diye paylaştığınız linke baktım; O arkadaş "Senörlere bağlanıyor mu test etmek gerekli" yazmış. bağlantıları denememiş bile... linkte yazanları aşağıya ekliyorum.

"Bağlantılar
Saat wi-fi ve bluetooth bağlantı kapasitesine sahip. Wi-fi basitçe saat üzerinden kullanılabilir hale getirilebiliyor (Garmin’de bu bağlantıyı Garmin Express üzerinden yapmak durumundasınız) Bluetooth ise güzel bir özellik taşıyor. Saat hem BLE hem de Bluetooth 4.0 kullanabiliyor. Yani aynı ANT+ gibi düşük güç kullanan, küçük veri parçalarının gönderilmesi mantığına dayalı BLE’yi kullanarak telefon / kalp sensörü / foot pod bağlantısı gerçekleştirebiliyor (ancak bunun için ilgili sensörlerin bağlanıp bağlanamadığını / bağlanıyorsa çalışıp çalışmadığı test etmek gerekli, HRM-RUN, STRYD ve TACX sensörlerle deneyecek ve bununla ilgili yazıda bir revizyon yapacağım) hem de Bluetooth kulaklık gibi Bluetooth 4.0 streaming gerektiren ve çok güç çeken bir özelliği kullanabiliyorsunuz. Bu sayede Amazfit ile aktivite esnasında müzik dinlemek mümkün. 3 metod da düzgün çalışıyor."

Daha sonrasında ise bu yazıyı bağlantılarla ilgili bu yazıyı paylaşmış...

"Sensörlerin bağlanması konusunu denemeden görmek mümkün değil ne yazıkki, bu konuda internette de bilgi bulamadım. Saatin teknik özellikleri sebebi ile bluetooth sensörlerle sorunsuz eşleşmesi gerekiyor ancak bu eşleşmeleri ancak deneyerek görebiliriz. Ben bazı sensörleri gördürdüm ama çalışmadı. (Bendeki bluetooth sensörler çoklu veri iletebilme özelliğine sahip) Bunun için daha detaylı bir inceleme yapacağım. Saatin kendisinde bunun için bir donanım eksikliği mevcut değil, yazılım ile çözülebilecek şeyler. Genel olarak saati deneyenlerin de görüşleri bu yönde olmuş. Detaylı bilgiye ulaşınca buradan paylaşacağım.
Maalesef şu an için spor app’leri değiştirilemiyor veya yenileri indirilemiyor, ancak yapısı itibariyle buna bir engel de görünmüyor. Saatin yazılım seti ilerledikçe burada gelişmeler göreceğimizi düşünüyorum."

Kısacası bizim deyeyimlerimiz size doyurucu gelmiyorda, arkadaşın denemek lazım, internette bilgi ulamadım gibi ifadeleri mi doyurucu geliyor...

@Alptriatlon

• Beğen
@Alptriatlon
Sakin ol,niyetli filan değilsen soğuk bir su iç,gevşe. Yorum yazdım,hakaret filan da etmedim. Nedir bu cabbar celal ruh hali yahu?

• Beğen
Tepkiler: alper 76

Dosyalar

• 20180605_210156.jpg
    20180605_210156.jpg
    117,8 KB · Okunma: 33
  • 20180605_210217.jpg
    20180605_210217.jpg
    89,8 KB · Okunma: 31
  • 20180605_210229.jpg
    20180605_210229.jpg
    101,5 KB · Okunma: 31
  • 20180605_210306.jpg
    20180605_210306.jpg
    120,2 KB · Okunma: 31
  • Beğen
Tepkiler: Alptriatlon
@Ahmet TOPAL

İlgin için çok teşekkür ederim, benim cihazımda malesef "run auto pause" ve altındaki diğer pause yok :(

• Beğen
Bu saatin temel rakibi Apple Watch, Samsung Gear gibi gündelik saatler. Gidip de Garmin Fenix veya Forerunner yorumlar gibi kadans sensörü nasıl bağlanmaz diye eleştirmek saçma bence. Temel amacı spor olanlar için Garmin'in Suunto'nun Polar'ın aksesuar bakımından da oldukça zengin saatleri var, gidin onlardan alın. Bu daha çok gündelik kullanım için tasarlanmış aktivite takip yeteneği olan bir akıllı saat. Kadans sensörü powermetre vs işin içine girince daha profesyonel ve spora yönelik tasarlanmış modellere bakmalısınız.

• Beğen
@Gixxer

Saat şahane bir saat, teknik ve görüntü olarak söylediğin tüm saatlerden üstün. gündelik kullanım için tasarlanmış yazmışsın, bu saat profesyonel sporcular için üretilmiş, havuzda garmin 470 kulaç saydıysa, diğer kolumda bu saatte 470 kulaç saydı, 150 km bisiklete bindim, garmin, strava, runtastic pro ile aynı değerleri elde etti, testlerim devam ediyor, sensör tanıma özelliği var, ne hikmetse bağlayamadık, belki sonra ki güncellemelerde gelir, herkes kafasına göre yorum yapıyor, biz cihaz neyse onu yazıyoruz.

Yalnız bataryası gps açıkken spor esnasında hiç 36 saat gidecekmiş gibi gelmiyor bana

@mertgulkokan

Batarya konusunda da testlerim kıyaslamalarım oldu, fakat bataryalar gerçek güçlerini birkaç ay sonra göstermeye başladıkları için, cihazın hakkını yememek adına şimdilik bekliyorum. fakat şu anki duruma göre bende az gittiğini düşünüyorum.

@mertgulkokan

Batarya konusunda da testlerim kıyaslamalarım oldu, fakat bataryalar gerçek güçlerini birkaç ay sonra göstermeye başladıkları için, cihazın hakkını yememek adına şimdilik bekliyorum. fakat şu anki duruma göre bende az gittiğini düşünüyorum.

• Beğen
Geri