Scudo Sports

İnceleme (Xiaomi) Huami Amazfit Pace 2 (Stratos) GPS'li Akıllı Sporcu Saati

@mertgulkokanGunde yaklasik 5 6 saat civari kayit yapiyorum cihazla ve gun sonuna geldigimde yaklasik 20 sarj kaliyor eger ki gercekten 36 cikartabiliyorsa da bu muhtemelen bilekten nabiz yerine nabiz bandi baglantisi ekran parlakligi en kisikta titresim kapali gibi sadece o ani kaydetsin yeter kafasiyla olabilecek bisey diye dusunuyorum.

Scudo
@Alptriatlon İyi akşamlar , havuzda kullanımında garmin ile verilerde benzerlik olduğunu söylemişsiniz. peki veri çeşidi olarak garminden bir eksiği var mı ? uzanma mesafesi vb gibi
bir de yüzme nabız bandı olarak ben baktım biraz, garminin bandı var o da 800-900 tl civarı yüzme de nabız için başka bir alternetif olabilir mi bu saati kullanırken ?

Alacaktım. Bu başlık sayesinde vazgeçtim. Deneyip yorum yazan herkese bilgilerini aktardıkları için teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: SerkanEriş
@berkay özyürekYazilmis zaten ben de desteklemiyor diye hatirliyordum ki zaten yuzmede kullanabilecegim nabiz bandi benim butcemin cok ustunde oluyor , sizin bahsettiginiz urun de garmin tri/ swim modeli sanirim

@berkay özyürek

Veri bir kere elde edildiğinde, onunla istediğiniz hesaplamayı yapmak mümkün oluyor, yani kulaç sayınızı öğrendiğinizde, kulaç mesafenizi kendiniz bulabilirsiniz, dakikada kaç kulaç attığınızı hesaplayabilirsiniz, swolf değerinizi de bu yolla görmüş olursunuz.
Sorunuza gelecek olursak, havuzda yüzme konusunda sanki garmin ile aynı sistemi kullanıyorlar gibi geldi bana, çünkü tüm değerler neredeyse eşit çıktı, garmin de nabız bandı vardı, stratos da nabız olmamasına rağmen, yaktığım kalori konusunda çok yakın değerler çıktı.
Birde garminin bilgiyi saatten bilgiyi alıp telefon ekranından sunumu daha şık, stratos bu konuda henüz emekleme aşamasında, 1 km yaptığınız antremanın her 25 metresini bile garmin de ayrı ayrı görebiliyorken, stratos da bunu nasıl yapabilirim bulamadım "bilen varsa yazsın öğrenelim"
Çok profesyonel değilseniz, günde saatlerce yüzmüyorsanız, swim nabız bandı gereksiz, alın bir stratos gönül rahatlığıyla havuz idmanı yapın.

@uslsy

Bence vazgeçmeyin, saat fiyat performans olarak şu anda 1 numara, bizim yazdıklarımız, aslında şaşırdıklarımız, saatin sessörlerle olan şiddetli geçimsizliği, birkaç arkadaş sensör vs.eleştirimiz için bize kızmış. Şöyle düşünün 50 - 100 liralık bisiklet sayaçları bile, hızı ve kadansı kablosuz okuyorken, dünyanın en büyük teknoloji firması tarafından üretilen, sporcu saatinin okuyamaması ne kadar mantıklı ? ayrıca saate iç mekan ve dış mekan diye 2 ayrı bisiklet sporu koymuşlar, sormak isterim, dünyada neredeyse tüm bisikletçiler hız ve kadans sensörü kullanıyor ve zaten bisikletlerinde ve trainerlarında sensörler mevcut, al sana piyasa... benim evde antreman yaptığım trainerim tacx, üzerinde gelen sensörleri garmin saatim tanıyor, iç mekan antremanımda ne kadar hız yaptım, toplam kaç km gittim, bunu kaç kadans ile yaptım görebiliyorum. aynı iç mekan bisiklet antremanımı stratos ile yaparsam, starta basıyorum, bitince stopa basıyorum, aradaki süreyi söylüyor, bide nabzımı söylüyor. kaç km bindin, hangi hızlara çıktın, kadansın nerelerde gezmiş haberin bile olmuyor. Bu saçmalığı söyleyince biz suçlu oluyoruz, insanlar mı garipleşti, biz mi düzgün anlatamıyoruz bilemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Hegera ve furkanbr
@Alptriatlon

Tam da bahsettiğiniz bu sebeplerden dolayı almayacağım. Üzerine az daha ekleyip düzgün birşey alayım.. İlginize teşekkürler.. :harika:

@Alptriatlon
Geçenlerde bataryası %71 civarı gösteriyorken, sabah uyandığımda %16 olduğunu gördüm. İnternette araştırdım ve özellikle yabancı forumlarda aynı sorunu yaşayan kişilerin yorumlarını okudum. Sanırım saat telefona bluetooth ile bağlıyken Amazfit uygulaması üzerinden sürekli senkornizasyon yapıyor ve bu nedenle aşırı enerji tüketimi oluyormuş. Ben oradan okuduğum kadarını yazıyorum. Fakat dün %90 batarya seviyesinde uyudum ve bu saba uyandığımda seviye%89'du. Tam anlayamadım bu durumu.

@Aytaç DİREKYaklasik 2 aydir kullaniyorum ben de soyle soyliyim uyurkenki enerji tuketimi uyanikkenki gunluk kullanimdan daha fazla ,ben nabzi ve hareket sensorlerini daha fazla kullandigi icin diye tahmin etmistim ama sizinki kadar ani bir dusus olmadi hic

@Alptriatlon

Sadece tartışıyoruz burada, konuya bu bağlamda bakalım. Ben de en az sizin kadar bu firmaya bir şans verilmesi taraftarıyım. Sadece sizden farklı olarak beklentim biraz düşük (saat menülerinde hız/kadans sensörünü desteklemiyor olması ile ilgili olarak söylüyorum) fakat saatin arayüzü sanki ileride yayınlanacak bir güncelleme ile bu sorunu ortadan kaldıracakmış gibi görünüyor bana. Sizin bu konudaki düşünceşeriniz nedir?

Amazfit pace ile dünkü yaptığım rota stravaya yansımadı. Amazfit uygulamasıyla strava senkron. Normalde saatten amazfit uygulamasına antreman aktarıldığında anında stravayada düşüyordu.
Antremanı stravaya başka türlü atabilir miyim?

• Beğen
Tepkiler: Alptriatlon
@Ahmet TOPAL Bende de aynı sorun oldu son güncellemeden sonra. Hiçbir şekilde kaydı atamadım. Sanırım yazılımsal bir hata oldu. Umarım düzeltirler.

• Beğen
@Alptriatlon
Profesyoneller için tasarlanmış diyorsunuz da madem öyle Xiaomi profesyoneller için kendi sensörlerini de üretmiş olmalı. Hani nerde Xiaomi kadans sensörü, powermetre? Hani hangi profesyonelin kolunda bu saattan var? Bir ürün aldınız diye hemen en iyisi bu en profesyoneli bu moduna girmeyin ve kendinizi de kandırmayın. Apple Watch reklamında da dünyaca ünlü sporcuların kolunda Apple Watch görüyoruz ama o sporculara sorsanız saydığım 3 markadan bir ürün kullanıyorlardır. Xiaomi'nin telefonunu kullanıyorum çok güzel bir marka ancak iş spor anlamında profesyonelliğe gelince Garmin'in yanına bile yaklaşamaz. Siz kulaç saymaya devam edin, ben piyasada üstünde Garmin yazan herhangi bir sensörü düşünmeden saatime kolaylıkla bağlayıp arkama bile bakmıyorum :) (Bu söylediklerim Polar ve Suunto için de geçerli)

@Ahmet TOPAL Aynısı bir defa benim de başıma geldi. Yapılacsk şey şu;
1) Saatin içinden aktivite bölümüne girin,oradan sola doğru sayfayı çevirin en son sayfada "export" seçeneğine basın.
2) Saati usb kablosuyla pc'ye bağlayıp saatin içinde export ettiğiniz gpx kaydını bulun ve Strava'dan file olarak yükleyin.

Dün ben de aynı problemi yaşadım. Entegrasyon problemi var.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
@Gixxer Bahsettiğiniz markaların hiç mi yazılımsal ve donanımsal sorunları yok? İnternetten araştırdığınızda neler neler var. Ayrıca bir yazılım firması mutlaka sensör üretmeli,bu o firmanın ne kadar işini iyi bildiğini gösterir gibi bir yorumu kabul etmiyorum. Bahsettiğiniz firmalar bu sektörde onlarca yıldır var ve tam ifadeyle tekel oluşturmuş durumdalar. Anormal satış fiyatları var. Sonunda Xiaomi bu düzene çomak soktu işte. Artık biraz titrerler umarım.

• Beğen
Konu urunden daha cok garmin stratos tartismasina dondu ama bence gereksiz bir tartisma , benim stratos alma sebebim telefonla kayit yapmaktan kurtulmak ve yuzmeyi de kaydedebilmekti ama ogrenci halimle bir garmin alacak kadar butcem de yok o yuzden aldim , pisman miyim hayir benim isimi gayet goruyor , merak ettigim hiz kadans sensoru bir guncellemeyle gelebilir mi yani yazilimsal mi yoksa donanimsal mi?

• Beğen
@Gixxer

10 yıl önce iphone diye birşey yoktu, 20 yıl önce sadece motorola cep telefonu kullanıyorduk, 25 yıl önce sadece mobil olarak sadece çağrı cihazımız vardı... Xiaomi bu işe yeni bulaştı, belki ilerde bu işi bırakır, yada konuya asılır önümüzdeki yıllarda spor saatlerin lideri olur. Dikkat edersen bu sayfa stratos inceleme sayfası, bizlerde haddimiz olmadan saat hakkındaki görüşlerimizi yazıyoruz, saatin eksikleri ve artıları hakkında satın almayı düşünen arkadaşları bilgilendirmeye çalışıyoruz. idmanda hangi saatin kaç kulaç saydığını, buraya yazarak seni rahatsız ettiysek kusura bakma..

Marka fanatikliğine gerek yok hangisi işimizi en ucuza görüyorsa o en iyisidir. Garmin babamızın firması değil. Teknoloji her geçen gün katlanarak gelişiyor garmin suan arayuz stabilite vs vs olarak iyi belki ama rekabet artıyor hergun ucuza teknoloji satmaya başladı firmalar. yarın xaomi öbürgün başka bir firma bir bakmışsınız nokianın 90 larda tekelinde olan telefon piyasasını nasıl kaybettiyse garminde tarih olmuş :d Forum bilgi paylaşımı yapmak için var isteyen işine yaraddıgını dusundugu bilgiyi alır.

@Aytaç DİREK

Pace 1 modelinde yüzme yoktu, yüzücüler pace 2 stratosu bekledi. Kimse pace 1 de niye yüzme çıkmadı diye kızmadı, çünkü firma bunu beyan etmişti. Startos normal bisiklet sürmede zaten gps kullanıyor, kadans olmasa bile fazla bir sorun olmuyor. Ama "hız kadans sensörü" okuyamayan bir cihazı varsa, menüsüne "iç mekanda bisiklet" koymaya hakkı yok.
Sensörler sadece kendi markaları kendi içinde haberleşsinler türünde bağlantılar kullanmıyorlar, mesela Tacx trainer ile gelen sensörleri, garmin saatte, telefonumdaki strava ve runtastic pro ile kullanabiliyorum, stratos bunu kullanamıyorsa ya lisans yada patent vs. gibi sorunlardan kullanamıyordur. teknolojik bir sorun yada eksiklik olduğunu düşünmüyorum. günümüzde 50 -100 liralık cihazlar bile birlikte gelen kablosuz hız kadans sensörlerini okuyabiliyorlar.
Ayrıca spor bilgilerimizi telefonumuza aktardığımızda sürekli problemler oluyor, her seferinde birkaç kere senkronize etmem verekiyor, ve bilgiler çok zevksiz sunuluyor, ilerleyen aylarda daha grafiksel, daha şık bir aplikasyon güncellemesi bekliyorum. yeni birşeyler yapmalarına gerek yok, zaten yapılmış çok güzel şeyler var, biraz benzerini yapmaları yeterli, keşke bizlere danışsalar da, nerdee...

• Beğen
Tepkiler: Aytaç DİREK
Geri