Scudo Sports

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
Spor yapanlara özel maske mevcut mudur?
Maske içinde darlandırmayacak, terletmeyecek
Koşularda bisiklet sürmelerde hareketli aktivitelerde...
Sanki yokmuş gibi temiz hava sirkülesi sağlıyacak!
Önerileriniz var mı?
Sonuçta ağzınızın, burnunuzun önünde nefes almaya engel olan bir şey olduğu için bu zor. Ancak ağıza, burna temas etmeyen, bir cm kadar ya da daha fazla boş alan bırakacak şekilde tasarlanmış maskeler var. Bunlar biraz daha rahat ettirir sanırım.

Scudo
Hayırlı cumalar,sağlıklı sürüşler herkese 👍💪 (link)
4C498C56-A890-44AF-806C-3FDB02B949B6.png

@seko35.50
İşte benim en sevdiğim bisikletçi türü.Adam ''yemek yemek için'' bisiklete biniyor.Bundan yüce nasıl bir amaç olabilir?Gazan mübarek olsun:harika:

@Çağdaş78 Bir kandıramadım seni, Çeşmeye gidip kumru yiyecektik.

İlginç bir şekilde 10 günde Çin'den Manisa'ya gelen siparişim için bugün merkez postaneye gittim, oradan DTM'ye gitmemi söylediler. Orada da sevke alındığı için teslim alamadım. Pazartesi evinizden alırsınız dediler. 5 km gider gelirim diye kahvaltı yapmamıştım yolda bir @mariokaldato klasiği BİM görünce dayanamayıp girdim yolluk bir şeyler yedim, çevredeki köpekleri de unutmadım onlara da bir paket sosis alıp dağıttım :)
(link)

Dosyalar

• bim.JPG
    bim.JPG
    81,4 KB · Okunma: 22
Bugün, bulunduğum şehrin Ankara, İstanbul gibi trafiği çok olmasa da, kısa aralıklarla üç defa (araçlarla) kaza atlattım.

1- Hastane önünden çift şeritten gidiyorum. Hastane kapısından çıkan yeni nesil bir Merso şakkkk diye yola fırladı ki aramızda 10 metre yok... Göz göre göre girdi, ben frenledim o frenledi. Yan koltuktaki abi! elini kaldırıp "ne yapıyon beee" gibi bir hareket çekti; ben gülümsedim ama maskeden dolayı sadece bakışım göründü. Dedim ki kendime "hastanedne çıkıyor, belli ki kafası bulanık, boş ver". Tabi olaya şahit olan mersonun arkasındaki araçlar, mersoya el kol hareketi yaptı, kızıp ve bana yol verdiler. Teşekkür ettim.

2- Yola devam ettim. Biraz moral bozuk, dedim doğayla baş başa kalayım azcık. Hastaneden çevre yoluna girdim. İlerde kavşak var, şehir bitti. Döneyim derken araçların arasında kalakaldım. Kırmızı ışıktayız. Diğer yola baktım, halen yayalara kapalı yani zamanım var. dedim ki kendime, kaldırım yanına yanaşayımda ,araçların ortasında durup yolu işgal etmeyeyim; onlarda rahat çıksınlar hani... Maksatdım bu. Yandaki aracın önünden kaldırıma doğru geçerken birden araç hareket etmez mi? Bastım pedala, az kalsın arka teker yamuluyordu. Arkadaki araçlar tabi seyirlik... Yanaştım araca cama işaret ettim, açtı. Dedim ki "kusura bakma, trafiği kitlememek için yan tarafa geçmeye çalışıyordum." O da bana "sen kusura bakma, araç otomatik, kendi hareket etti" dedi. Arkadaki araçlar kavga beklerken, biz selamlaşıp ayrıldık.

3-Çıktım yukarı, oradan daldım şehir içine doğru... 25-30 gibi hızla giderken yanımda bir araç (İstanbullu) tereyağından kıl çeker gibi beni resmen "yalayarak" geçti ama ne geçiş. Koca jeep. Aramızda sanırım abartmıyorumdur bir karış yok gibiydi ama o mesafe ayna kısmını geçtikten sonra oldu. Adam o kadar sakindi ki! Bende böyle sessizce baktım o birkaç saniye... Yemin ediyorum içim huzurla doldu o an :) Hani ölümün nefesi korkunç falan derler, yalan. Araç lüks olunca, o nefes çok tatlı oluyor. Geçtikten sonra aklıma Al Yazmalım filmi geldi. Bende arkasında filmdeki gibi bağıracaktım "Ga... İstanbullu" diye ama "ışığı görünce" nutkum tutuldu tabi. Yine kendime dedim "Adam İstanbullu, hakkını veriyor arabanın".

Demek istediğim, ister virüs zamanında olsun ister normal zamanda, anladığım şudur ki arkadaşlar: eğer donanımlı iseniz (kask, eldiven, buff, şort/kapri/tayt, maske vs.) araçlar "sizi dikkate" alıyor. Gıcıklığına üzerime sürende oldu ama genel olarak donanımlı olmak hem dikkate alınmayı sağlıyor ve ortamda kabul görüyorsunuz, hemde sağlık için şart.

Binmiyorum sanmayın...! Dün 42.5 km ve bu gün 50.42 km. Yağmur yüzünden kısa biniyorum. Hava düzelince acilen uzunlara geri dönecem. Yarışa çok az kaldı...

Tur demeyelim de, daha çok "grup olarak en düşük viteste, en fazla kaç km gidilebiliyor" diye test etmişsiniz diyelim 🤭 Şaka bir yana, grupla sürmek cidden keyifli, tebrikler.

Arkadaşlardan birinini henüz ilk günüydü bisiklet ile ondan epey dur kalk yaptık evet. :hhhhhh:

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Screenshot_20200711_084645_com.huawei.health.jpg

Bugün sabah kendimi zorlayarak çıktığım yol çok yordu. Şimdi ufak bir kahvaltı yapıp sonrada bisikleti tamir için götüreceğim ama hala aklımda tek bir soru var GELDİĞİM YOLU NASIL DÖNECEĞİM:komik:.

Bugün toplam 17 km ilk uzun sürüşümü tamamladım. Her ne kadar vücut olarak çok yorulmuş olsam da mutluyum. Bir ay gibi bir sürede bu mesafeyi yapabileceğimi düşünmüyordum.

Son düzenleme:
screenshot_20200711-162018-jpg.233601
20200711_113715.jpg
20200711_113715.jpg
Cumhurbaşkanlığı Türkiye bisiklet turunun epik tirmanislarindan meryem anaya tırmandım. Dopingsiz zor oluyo,anlayış gösterdim arkadaşa 😉

Dosyalar

• Screenshot_20200711-162018.jpg
    Screenshot_20200711-162018.jpg
    82,2 KB · Okunma: 147
  • IMG_20200711_155952_123.jpg
    IMG_20200711_155952_123.jpg
    145,6 KB · Okunma: 20
102.22 km
4 saat 4'
25.13 km ort
78 rpm ort kadans
103 hr ort
1100 m kazanım

102.22 km
4 saat 4'
25.13 km ort
78 rpm ort kadans
103 hr ort
1100 m kazanım

Doğru okuyorsam eğer bu mesafeyi ve irtifayı, bahsettiğiniz ortalamayla, sizin yaşınızda, 103 ortalama nabızla mı bitirdiniz?

e-bike mı kullanıyorsunuz yoksa profesyonellere mi kafa tutuyorsunuz?

Geri