Scudo Sports

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
Mesai çıkışı yine bir turlayayım dedim,maalesef istemediğim bir durumla karşı karşıya kaldım😔 bisiklet süren bir abimiz kalp krizi geçirip vefat etmiş,o vaziyette görünce moralim çok bozuldu.Ama evden oldukça uzaklaşmıştım geri dönmedim😔 lütfen herkes sıcaklarda dikkatli olsun,hele benim gibi 40 yaşına gelenler mutlaka kontrollerini yaptırmalı. (link)233032 dosyayı görüntüle
Allah rahmet eylesin , ailesine sabır versin. Yaşımız olgunlaştıkça olaylara bakışımızda olgunlaşıyor. Tanımana gerek dahi yok. Var olan ve sürekli selamlaştığın jentilmen bir kişilik rahmete ermiş. Selamlaştığınız yere her geldiğinde gözün sürekli arıyacak o arkadaşı. Hayat bu kadar zor ve ölüm her an yakınımızda. Sıcak havalarda soğuk sürüş yapmak lazım.

@MertV sağolasın . Allah sanada inşallah böyle dünya tatlısı afacanlar nasip eder. :harika:

Scudo
Mesai çıkışı yine bir turlayayım dedim,maalesef istemediğim bir durumla karşı karşıya kaldım😔 bisiklet süren bir abimiz kalp krizi geçirip vefat etmiş
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Sevenlerine Allah sabır versin.

Aşırı nem ve sıcak yüzünden kısa bir sürüş :
57 km
2saat 31'
500 m kazanım
Terlemekten süremedim....

necmeddin
Aynen abi insan kötü oluyor,işin kötü yanı aynı amaç dolayısıyla karşılaştığınız bir insanın hayatını kaybetmesi daha acı,evden her çıkışta aklıma gelmeyen şey değil şu kalp krizi olayı,tamam takdiri ilahi diyorum ama diğer yandan da kontrollü olmakta fayda var deyip,en kısa sürede bir kardiyolojiye görünüp genel kontrol yaptıracağım.

Bugün katlanirimla minik bir tur yaptık, (22 km) maske ile sürüş bu sıcakta hem imkansız hem de çok tehlikeli. Ankara zaten yüksek rakimda, oksijensizlikten kalpten gitmemek adina maskeyi çeneye taktim, polislerimize denk gelince de azıcık yukarı sıyırdım 😬
Bu Fonte katlanirim ile ilk turum. Yokuş cikarken vites kolundan tıkır tıkır ses gelmesi dışında oldukça beğendim, sürüş keyifliydi. Yarin Ankara'miz yine bizi fırına atip pişirmez ise turu daha uzun tutacağım. 233028 dosyayı görüntüle
Kask aynasını sizin kullandığınız şekilde öne paralel takmanın her hangi bir mantığı varmı. Ben bir yıldır yan tarafta kullanıyorum. Bir arkadaşdan gördüm öyle almıştım zaten.
necmeddin
Aynen abi insan kötü oluyor,işin kötü yanı aynı amaç dolayısıyla karşılaştığınız bir insanın hayatını kaybetmesi daha acı,evden her çıkışta aklıma gelmeyen şey değil şu kalp krizi olayı,tamam takdiri ilahi diyorum ama diğer yandan da kontrollü olmakta fayda var deyip,en kısa sürede bir kardiyolojiye görünüp genel kontrol yaptıracağım.
Geçen hafta bugün kardiyolojideydim. Sol kol ve göğüs sızlaması için gitmiştim. Doktor hanım sağolsun hiçbir testi es geçmedi. Kalp ve kalp damarlarımda hiç bir sıkıntı yokmuş. Bundan sonrası bilinçli bir şekilde devam etmek. Kafam rahatladı şimdilik. :harika:

Kask aynasını sizin kullandığınız şekilde öne paralel takmanın her hangi bir mantığı varmı. Ben bir yıldır yan tarafta kullanıyorum. Bir arkadaşdan gördüm öyle almıştım zaten.

Geçen hafta bugün kardiyolojideydim. Sol kol ve göğüs sızlaması için gitmiştim. Doktor hanım sağolsun hiçbir testi es geçmedi. Kalp ve kalp damarlarımda hiç bir sıkıntı yokmuş. Bundan sonrası bilinçli bir şekilde devam etmek. Kafam rahatladı şimdilik. :harika:
Ben sol omzumun uzerinden tüm yolu görecek şekilde ayarladım. Zaten sürerken görmek icin tek ihtiyacimin olduğu yer yol. Yoksa aksesuar olarak havalı birşey sayilmaz kask aynası 👍😊

Geçen hafta bugün kardiyolojideydim. Sol kol ve göğüs sızlaması için gitmiştim. Doktor hanım sağolsun hiçbir testi es geçmedi. Kalp ve kalp damarlarımda hiç bir sıkıntı yokmuş. Bundan sonrası bilinçli bir şekilde devam etmek. Kafam rahatladı şimdilik.
Bende Aralık'da gitmiştim. Bütün testler yapıldı sorun yok dedi doktor. Ama hala içim rahat değil. Sol tarafım çok uyuşuyor. Özellikle dirsek ve bilek arası .Boyun düzleşmesi dediler gerçi ama aprı ve uyuşma olunca korkutuyor insanı.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Ben sol omzumun uzerinden tüm yolu görecek şekilde ayarladım. Zaten sürerken görmek icin tek ihtiyacimin olduğu yer yol. Yoksa aksesuar olarak havalı birşey sayilmaz kask aynası 👍😊
Yok bende sola taktım sağımıza kadar girerlerse vay halimize. Çok kullanışlı bir şey , aksesuar olarak görmüyorum zaten. Sizin takdığınız şekilde daha avantajlı veyahut daha iyi bir görüş açısı varsa onu öğrenmek istedim. Cevap için teşekkürler.

@abidin3714 doktor nöroloji uzmanına görün dedi. Benim aklıma da boyun bölgesi geliyor hayırlısı. Devam sürmeye. :harika:

Gece 12 de çıktığımız , molalarla 15 saati bulan sürüşte güneşten çok etkilenmedim ama ertesi gün deniz kum güneş keyfi yapalım derken 2 gündür ağrılı zamanlar geçirmekteyim :) Yarın sürüşlere devam ederim diye düşünüyorum..

Son düzenleme:
@Tui Lui
22 km yine iyi yol yapmışsınız. Hava o kadar sıcak ki, akşam 6.30'dan sonra çıkmama rağmen 15-20 km de 1 kilo veriyorumdur sanırım.
Bir de siyah renk suluk pişmanlıkmış onu anladım:)
Buzdolabından konulup ekstra buz atılan suyun duş alınacak sıcaklığa gelmesi 15 dakika :)

@Tui Lui
22 km yine iyi yol yapmışsınız. Hava o kadar sıcak ki, akşam 6.30'dan sonra çıkmama rağmen 15-20 km de 1 kilo veriyorumdur sanırım.
Bir de siyah renk suluk pişmanlıkmış onu anladım:)
Buzdolabından konulup ekstra buz atılan suyun duş alınacak sıcaklığa gelmesi 15 dakika :)
Bu sefer suluk almadım, büfelerin önünden geçerken soğuk su alıyorum ve şişeyi desenfekte edip içiyorum. Yoksa dediğiniz gibi çok çabuk ısınıyor su. Bugün de bir 17 km yaptim ama gök gürültüsü başlayınca kestim turu. Ankara'mizin mevsimleri bu sene ne istediğini bilmeyen huysuz bir amca gibi maalesef.

@Tui Lui Ankara'da bu km leri yapacak rotalar bulabilmeniz şaşırtıcı..Motosiklete, helede bisiklete çok yabancı bir şehir (di bir zamanlar)...

Sıcak ve rutubete rağmen :
150,76 km
5 saat 47' 38"
1100 m. kazanım
79 rpm kadans ort.
107 hr ort ile...

Sıcak ve rutubete rağmen :
150,76 km
5 saat 47' 38"
1100 m. kazanım
79 rpm kadans ort.
107 hr ort ile...
Bugün nöbetteyim gözüm bir delikanlıyı aradı. Aklıma gelmedi değil. Abi bugün şu yaşıma görmediğim bir fırtına gördüm. Dolu başlayınca aklıma düştün. Sizin oralarda yok sanırım. İnşallahta olmaz. Tam bir Afetti Allah çiftçiye sabır versin. Maşallah diyelim disiplininden kopmuyorsun. :harika:

Bugün iş çıkışı ufak bir tur yaptım. 50 km'ye tamamlayacaktım aslında ama yağmur bastırdı.

Dosyalar

• Screenshot_20200707-203516.png
    Screenshot_20200707-203516.png
    121,2 KB · Okunma: 28
Ankara'da bu km leri yapacak rotalar bulabilmeniz şaşırtıcı..Motosiklete, helede bisiklete çok yabancı bir şehir (di bir zamanlar)...
Hala öyle denilebilir. Bence bisiklete yabancılığı yokuşlarından sebep. Hele bazı bölgeler.
Aynı yolu 8 dakikada gidip 1,5 saatte dönmek... Örnek: Oran-Kızılay:)
Ama buna rağmen satın almaya yol bisikleti yok bu sene. Her yerde olduğu gibi.

@Tui Lui Ankara'da bu km leri yapacak rotalar bulabilmeniz şaşırtıcı..Motosiklete, helede bisiklete çok yabancı bir şehir (di bir zamanlar)...
Ankara'da mı şaşırtıcı? Çankaya ve Keçiören tarafı için birşey diyemem ama Eryaman-Batikent tarafında oturanlar için çok da şaşırtıcı degil açıkçası.
Hala öyle denilebilir. Bence bisiklete yabancılığı yokuşlarından sebep. Hele bazı bölgeler.
Aynı yolu 8 dakikada gidip 1,5 saatte dönmek... Örnek: Oran-Kızılay:)
Ama buna rağmen satın almaya yol bisikleti yok bu sene. Her yerde olduğu gibi.
Hosdere'den 3 kere çıkıp ineni TDF'a fahri pro kadrosundan dahil ediyorlarmış 😃

Geri