Scudo Sports

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
Gerçekten Cavit beni çok kötü etkiledi. Neden bilmiyorum geçtiğim yoldan tekrar geçmemek, yolu kesmemek için halka çizmeye çalışıyorum.😅
Aha son örnek, keserse Starava'yı kapatıyorum.🤣
Senin şu durumunu yakın arkadaşım Dr Miyaveddin ibni Mırmır' a sordum.
ai-generated-8523735_960_720.jpg

Bu arkadaş.
Dedim ki durum böyleyken böyle, şöyleyken yine böyle.
Dedi ki "Arkadaşın @Cemal Ç. korona zamanı Fransanın Saint Quentin bölgesinden geçerken, muhtemelen esneyecem derkene ağzını ayırmış. Tam bu sırada Alemci olan Fransa mutasyonlu corana virüslerinden biri, kafası da güzel olunca, akciğere gideceğine senin arkadaşın beynine gitmiş. Orada Cemalin beynini "emcüklemiş". Beyin kimyasının, nörotransmitterlerin kanına girmiş, gördüğüm kadarıyla devamlı yuvarlak çizip, yuvarlağı da kesmemeye çalıştığına göre "obsesif kompulsif bozukluk" olmuş olabilir.
Peki dedim sevgili dostum Miyaveddin peki @Cemal Ç. yaşıyacak mı dedim.
O kadar sakarlıkla bi şey olmadıysa bi bok olmaz ona. Allah koruyor dedi.
Yav dedim doktor bey iyicene bi baktırsak dedim. Tamam peki dedi, Cemalin röntgeni Dr Miyaveddin, hocasına gönderdi.
Eeq8Nw2XYAA6Lzk (1).jpg

Benim arkadaşın hocasına sordum. Röntgende ne gördünüz hocam dedim. "Hevesi kursağında kalmış" dedi
Tamam hocam, biliyom ben bu Cemalin hevesini. Benim bir günde 430 km mesafe rekorumu kramadığı için @Cemal Ç. böyle dedim.

Scudo
Yarın hava güzel de yine şöyle bir ormanlara, arboretuma (arboretumu karşılayacak Türkçe söz bulamıyorum) gidip geleyim diyorum.
Hadi sizde bir Pamukkale tarafından dönüp gelin, çalışsın pistonlar.😁

Screenshot_20240727_201749_Komoot.jpg

Bu arada haritada ki Mons'un bu Mons'la bir alakası yok.
20240720_102512.jpg

Eylül, Ekim ayı gibi başka bir infulüenza gelecek ve COVID'i mumla aratacak diyorlar. Sivrisinek üzerinden yayılma oranı çok yüksek olacak ve hayvanlar üzerinde de mutasyon olacak diyorlar.

Eylül, Ekim ayı gibi başka bir infulüenza gelecek ve COVID'i mumla aratacak diyorlar. Sivrisinek üzerinden yayılma oranı çok yüksek olacak ve hayvanlar üzerinde de mutasyon olacak diyorlar.
öyle bir şeyi şu an nasıl biliyorlarmış ki? sivrisinek üzerinden yayılacak bir etkenin eylülde ekimde gelmesi pek mantıklı değil zaten

öyle bir şeyi şu an nasıl biliyorlarmış ki? sivrisinek üzerinden yayılacak bir etkenin eylülde ekimde gelmesi pek mantıklı değil zaten
Benzeri bizim kültürde de var :D

Arda ile Kırcalı arası Yusufum, saat sekiz sırası
Demedim mi ben sana Yusufum, sandalımız batacak :ssrtcbya:

Adam önceden koordinat vermiş ama Yusuf dinlememiş

Arkadaşlar merhaba, bu yazıyı zar zor yazıyorum. Geçen hafta eşim rahatsızlandı, ufak çocuğumuz var diye ilaç kullanamıyor o sebeple evde dinlenerek iyileşmeye çalıştı. O esnada oğluma bulaştı sanırım. Havale geçirdi ve acillik olduk. Influenza pozitif çıktı. O pozitif çıkarken bende de belirtiler başladı. Acildeyken doktor baktı ve gribal ilaçlar verdi. O esnada oglumda influenza olduğunu bilmiyorlardı. Endişelenecek bir şey yok dedi. Ertesi gün belirtiler artınca rapor aldım 2 günlük. Yarın raporum bitip işe baslayacaktım. İlaçları kullanıyorum ama bugün 3. Gün ve en şiddetli hali oldu hastalığın. Ateşten yataktan kalkamadım. Forumda doktor arkadaşlar vardı. Hastaneye tekrar gitmeli mi? Yoksa kendiliğinden geçer mi? Araç kullanabilecek durumda değilim. Ateşimi düşürmeye çalışıyorum. Ne zaman biter bu illet? Kendi kendine dinlenmeyle geçer mi?

Üzülerek söylüyorum, en az 2 hafta sürüyor ağır durum ve bedeni terk etmesi de 2 aya yakın. Öksürük çok uzun süre size eşlik edecek gibi duruyor ve halsizlik. Çok iyi dinlemek gerek gerisi hikaye maalesef. Hastahane şansınız var ise taksi ile bile olsa gidip serum yaptırınız kısa süreli de olsa biraz hafiflemesi için, yoksa hiç dinlenemezsiniz.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve -Deniz-
Benim de oğlum geçen Cuma sabahı ateşlendi, çok sık solunum yolu ve kulak iltihabı olur zaten yine öyle bişey zannettik başta. Cuma günü okula göndermedim, gün içinde ateşi hiç düşmedi, normalde parasetamol veya ibuprofen etki eder düşürürdü ateşini ama bu sefer öyle olmadı. Akşam acile gittik antibiyotik Klamer şurup yazdı doktor bi kulakta enfeksiyon var diyerek. Cumartesi gecesi ateşi 40’lara yükselince tekrar gittik acile, bu sefer Enfluvir şurup yazdı doktor domuz gribi şüphesiyle, test yaptırmak için çocuğu perişan etmeye gerek yok dedi, peki dedik. Neyse ki Pazar gününü rahat geçirdi, o sıra eşim de rahatsızlandı, o da Pazartesi günü rapor aldı evde dinlenerek geçirdi. Doktora gitmiş ona da Enfluvir’in tabletinden yazmışlar. Salı’dan itibaren ikisi de normal yaşantılarına geri döndü, bende bişey olmadı allahtan. Zannediyorum hafif bi mevsimsel grip atlattılar yoksa domuz gribi falan olsa gerçekten zor ve uzun sürüyor toparlanması. Sizlere de acil şifalar dilerim.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Ben iki hafta yattım .Büyük oğlumda aynı şekilde yattı. Ateş , kusma oluyor. Halsizlik zaten kaçınılmaz.
3 hafta öksürük oldu. Bol bol nar ve pekmez tüketin. Allah tüm hastalara acil şifalar versin...

Forumda doktor arkadaşlar vardı. Hastaneye tekrar gitmeli mi? Yoksa kendiliğinden geçer mi?
Doktor değilim ama aile bireylerinde doktor tavsiyesiyle kullandığımız yöntemler: Bol sıvı tüketimi, D vitamini takviyesi, mutlak şekilde dinlenme ve ateş düşürücü olarak parasetamol (Parol). Bu şekilde 7-10 gün içinde iyileşme sağlanabiliyor.

Hepinize geçmiş olsun :)

Bu yazılanları yatakta öksürükten zor uyuyan çocuğun başında beklerken okumak çok acı.
Bir buçuk haftadır bizde neredeyse ayda bir tekrarlayan hastalıklarla cebelleşiyoruz.
Haftaya PFABA sendromu olabilir mi diye ramotoloji bölümünde inceleme olacak.
Allah herkese şifa versin.

Hastalık bu sefer de anneme geçti. Ailecek evde yatıyoruz. İşten bir haftadır uzağım. Ateş sıkıntısı geçti. Dün gece annemi acile götürürken kendime de tekrar baktırdım. Direkt influenza için oğlana yazılan şurubun hap halini verdi. Iki kere yuttum ama boğaz hala aynı durumda. Umarım hafta sonu düzelirim. Herkese geçmiş olsun bu arada.

Biraz daha kendinize toparlanmak için fırsat verin, keza hastalık yeniden yükselişe geçebiliyor zayıf anınızda. Mümkün mertebe istirahat şart.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Bugün semptomlar azaldı ve neredeyse bitti hastalık. İşe de gittim. Yine de ciğerlerimde hala bir miktar doluluk hissediyorum. Bir süre geçmesi gerekiyor herhalde. O yüzden bu hafta bisikleti es geçiyorum. Belki bir iki hafta dinlensem daha iyi olacak.

• Beğen
Tepkiler: Özcan ve Ricochet
Geri