@yakubi Benim de oralari gezerken aklimda kalan yer karadağ idi. Doya doya gezemedim. Baska bir zaman orasiyla ilgili bir planiniz olursa ben de katlanirimla katilabilirim.
@Ferhat Karaca aynakol dişlisini küçülteceğim yakın zamanda. Su an yokuşlarda en kucuk vites normal 24 vitesli bir bisikletin 2 ye 2 performansina eşdeğer. Aynakol dislisini 53 ten 42 ye düşürdüğümde düz duvara bile tırmanırız
@yakubi çok isterim gerçekten. Özellikle arnavutlukta șkoder(ișkodra) karadagda kotor ve budva, hirvatistanda dubrovnik ve son durak mostar... inşaallah bunu yapacağım. Bu konuyu takip eden arkadaslardan da canı çekmiş olanlar varsa haberleşelim
@Atahan Eker teşekkürler @nonsteril bakalım zaman ne gösterir. Ama katlanırla uzun tur konusuna ben de şüpheyle bakanlardanım. Sizin son tur deneyimi nasıldı bu açıdan.
@yakubi Evet ben de katlanir almadan once çok korkanlardandim. Fakat çok dik yokuslar hariç gayet memnunum. Tabiki bir tur bisikleti konforu yok ama. Özgürlük alani beni kendisine hergun dahada hayran birakiyor. İstedigim yere istedigim zaman istedigim saatte gidebiliyorum. İnsaallah uzun bir zaman baska bisiklet düşünmüyorum.
@nonsteril bisikletiniz çok güzel. Bende zamanında çok düşündüm bir katlanır mi alsam diye ama kararsız kalmistim. En uzun turunuz kaç km oldu bu bisiklet ile?
Güzel yazı ve tur olmuş gezmiş kadar olduk ve sondaki direkli bayrağı yaptığınızda birinin Türk değil misin niye o bayrağı astın demesini bekledim ilk ki gelmişte bi hovardinun teki demiş
@Ferhat Karaca 60 km civari en uzun turum. 2 ay oldu bisikleti alalı. Daha önce Carraro 224 vardi. Tabi uzun yolda ayni konforu vermiyor ama sehir içindeki kıvraklığı muhteşem. Cok kalabalik yerlerde bile zorlanmadan insanlarin yada arabalarin arasından geçebiliyor.
Saraybosna'da film festivali başlıyor bugün. Robert de Nero katılıyormuş. şehri dolaşırken yahudi mezarlığı gördüm ve bakmak istedim bi anda polisler hareketlendi durdurdular beni,bir tanesi sertleşmeye kalktı gitmiyorum deyince. Hasılı amerikalı yahudi oyuncu çıkıncaya kadar polislerle sürtüştük.
Köklerini unutmuyorlar. Robert de Nero Saraybosna'da yahudi mezarlığını ziyaret ediyor. Çok ilginç. Devlet başkanı gibi de korunuyor.
Neyse birkaç Saraybosna görüntüsü sizler için
@Ferhat Karaca Konya ile Saraybosna kardeş şehirlermiş. Konya kullanmadığı tramvayları ve otobüsleri Saraybosna ya vermiş. Ordan kaynaklı Konya yazısı yani
@yakubi Satranç oynayan insanlar. Şahane bir görüntü. Başka ülkelerden edindiğim deneyime dayanarak, kesin turnuva yapıyorlardır aralarında. O fotoğraf beni benden aldı.
@Kerem Groims haklısın aralarında turnuva yapıyorlardı. Fakat inanılmaz çekişmeli ve hararetli, birbirleriyle atışarak, kendi kendilerine söylenerek oynuyorlardı. Zevkle köşeye çekilip hem izledim hem fotoğraf video çektim. @Anonim Bosna'ya girdiğimden beri içimde o burukluğu taşıyorum. Daha uzun süreli tur yapanları ve bunu bizden daha esaslı yapanları düşünüyorum. Daha iyisi ve daha hakiki turlara odaklanınca kendi yaptığımızı hafif görebiliyoruz.
Türkiye'ye sabah giriş yaptık. Otobüsle İstanbul'dan memlekete hareket ettim.
Sabahın erken vaktinde beni İstanbul'da karşılayan dostum Ferhat Karaca'ya da burdan hasseten teşekkür ediyorum.
İnşallah daha nitelikli daha üst düzey turlarda görüşmek üzere.