@emr-e hayır benim yüküm hafif bile sayılabilir. Daha uzun tur yapanların daha ağır yükle yol aldıklarını düşünürsek benimki hafif.
Mostar'dan bugün ayrıldım. Dün hava muhalefeti yüzünden fazladan kaldığım Mostar görülmesi gereken bir yer.
Köprü yeniden yapıldığını belli ediyor olsa da bence başarılı yapılmış görünüyordu.
Bosna'nın zor zamanlarında yanında olan bir ülke millet mensubu olduğum için onur duyduğumu da söylemek isterim.
Fakat işin gerçeği o ki Bosna hala ayağa kalkamamış. Nerdeyse tümden turizme sarılmış onlar da.
Kukla oynatıcısı oldukça başarılıydı. Çok güzel dansettirdi.

El işçiliğiyle para kazanan bir emekçi.
Old town da yemek yiyen insanlar ve dar sokaklarda gelip geçenler.
Bütün insanlar eski şehire yani Mostar köprüsünün olduğu bölgeyi görmeye koşuyorlar. Kimsenin savaşın acılarını görmeye niyeti yok gibi. Fakat hala çok canlı savaş hatıraları bu şehirde ve insanlarda.
Anıl bana evlerine düşen bir bomba şarapnelini gösteriyor.
Arkadaki panoda savaş zamanın Mostar görüntüleri var; evinden getirip gösteriyor onu da. Babasının seksen arkadaşının öldüğünü söylüyor, gözleri yaşarıyor. Anıl 25 yaşında. Ve ilk yaptığı işin hostel işi olduğunu başka çalışacak iş bulamadıklarını söylüyor. Politikacılardan şikayet ediyor.
Kurşun izleri her yerde...
Birçok yerde eskili yenili köprüler var. Onlardan biri.
Şehre veda zamanı. İvo benim için ilkel bir bayrak direği yapmaya çalışıyor
Ve yoldan bir güzel görüntüyle Mostar'a elveda