Scudo Sports

Türkiye'den Bosna Hersek'e Bisiklet Turu

Scudo
çok güzel bir tur. insan bildiği yerleri okuyunca, resimlerine bakınca oralara özlem duymuyor değil. kazasız belasız iyi turlar.:):):harika::harika:

çok güzel bir tur ve rota olmus merakla beklıyoruz dıger anlatımlarınızı kalemınıze ve pedalınıza saglık @yakubi

• Beğen
Tepkiler: yakubi
Teşekkür ederim

image.jpeg
Trebinje'yi gezdik biraz
Bugün rahatız rota bakımından dubrovnik e geçecem sadece 2 saat.
Trebinje meydanı gördüğüm en güzel meydanlardandı. Çok sıcak ve çok hoştu. Meydandaki kilisede papazın beni kovmaktan beter etmesi dışında moral bozacak birşey yok
image.jpeg
Bu ikinci resim de dünkü rotadan. Bosna'ya veya diğer deyişle bosna Hersek teki sırp cumhuriyeti girişinden.
Selamlar

@yakubi Rotanız şahane, şayet not tutuyorsanız umarım tur sonunda daha derli toplu bir tur yazısı gelir. Olmasa da bulduğumuzla yetiniriz artık, kazasız belasız sürüşler olsun :harika:

image.jpeg
Hırvatistan'a merhaba dedik bugün.

Bir süre sonra meşhur Dubrovnik şehri bizi karşıladı. Bakalım fotoğraflardan bakarak sizler beğenecek misiniz. Son derece turistik ve haliyle pahalı bir yer. Ama değer sanırım. Şu güzelliğe bakar mısınız

image.jpeg

Şehir yukarıdan iniş yaparken böyle göründü. Bir kere daha böylesi bir rota seçmekle ne kadar yerinde davrandığımı gördüm.

image.jpeg
Şehri ayrıntılı gezebilirsem yarın fotoğraf paylaşmaya çalışırım.
Selamlar.

@Ferhat Karaca
Olayın özeti şu Ferhat, kiliseyi geziyordum adam tuhaf tuhaf bakıyor, önemsemiyordum önce sonra baktım devam edince yanına gidip selam verdim cevap vermedi yüzüme bakmaya devam ederken. Ben de İngilizce merhaba nasılsın diye üstelemiş oldum. Adamın kıyafeti papaz kıyafeti değildi ama görevliydi belliki. Bana gözünü kaçırmadan "dobre dobre hayde" dedi. Anladım tabi ben. İşin gerçeği pisliğin teki olduğunu yüzüne konuşmadan da olsa bakışımla söyledim sanırım.

Başka bişey daha oldu
Benzinliğe gidip orada sticker bulabileceğimi söylediler. Oraya gidip sorduğumda yok dediler ok deyip giderken nereye yolculuk yaptığımı sordu teki. Bosna'ya deyince tepkisini görmeliydiniz. Burun temizler gibi yaparken eliyle diğer yandan bosnia bosnia diyordu. Arkasından da yaka silkerek aynı şeyleri tekrar etti.
Bu derece ırkçı tutum inanılmaz. Güya medeniyetin merkezinde Avrupa'dayız güya dünyaya demokrasi ve uygarlık öğreten topraklardayız. Yazık!!

@yakubi Evet maalesef öyle. Biz de kuzenimle gecen yil sirt cantalarimizi alarak sirasiyla arnavutluk-karadag-bosna hersek-sirbistan-makedonya-kosova turu yaptik. Hicbir yerde sirbistandaki gibi kotu davranislar görmedik. Sirplar cok irkci insanlarmış birçok defa sahit olduk.

Dubrovnik ilginç bir yere benziyor. Birkaç fotograf daha ekleyebilirmisin hocam?

Bugünkü rotan netarafa?

• Beğen
Aslinda podgorica dan sonra budva kotor uzerinden dubrovnik yapsaydiniz daha guzel bir rota olmaz miydi?

• Beğen
Yemek molası bitti Kahvemizi içip yola düşecez. Benim ispirtoyu bitirdiğim için ocağımı kullanamıyorum artık maalesef.
Yemek görüntüsü paylaşmayı çok sevmiyor olsam da görmek isteyenler olabilir belki - aşırı birşey olmadığını düşünürsek normal görebiliriz-
image.jpeg

image.jpeg

Fiyatı şu an hesap etmedim. Zaten para konusunda arka arkaya bu kadar ülke değiştirince iyice kafam karıştı. Kendimi tamamen onların ellerine bırakmış durumdayım bu konuda ne kadar istiyorlarsa o kadarını veriyorum.

Görüşmek üzere

@Ferhat Karaca inşallah
Kesinlikle film sahnesi gibiydi eski şehir

Irkçılık problemlerini yeni okudum sırplar konusunda bence bu kadar önyargılı olmamak gerekir diye düşünüyorum. Yaptığım yunanistan turunda tanıştığım 2 sırp gayet sıcakkanlı ve iyi insanlardı. Ulusları, devletleri yaftalamamak lazım kişi bazında düşünmeli. Bu şekilde düşünerek aslında biz de ırkçılığı ve faşizmi körüklüyoruz. Eğitmek lazım insanları...

Geri