Scudo Sports

Türkiye coğrafyası bisikletli macera yarışı

@Süper Dede
Mümtaz Ağabey,
Mesela Gran fondolar ,uzunluğuna göre kategorize edilebiliyor.
Uzun olursa gran fondo, orta mesafe ise mezzo fondo, kısa olursa fondo diye nitelendiriliyor.

Ultra mesafe yarışları da katedilecek mesafeye göre sınıflandırılıyor mu?
1500-1600 km lik yarış ultra mesafe yarışı olarak nitelendirilir mi?

2018'de düzenlenen Trans Troy Race galiba 1200 km kadardı.O ultra mesafe yarışı değil miydi?Değilse bile katılımcılar 1200 km de kendi sınırlarını görmediler mi,macera,heyecan vb yaşamadılar mı?
Sevgili kardeşim : Ultra mesafe yarışlarında kategorizasyon yok. Sadece Erkek, Kadın ve takım kategorileri var. Trans Troy Türkiye'de ilk olması sebebiyle kısa tutuldu. Şuna inan ki sınırlarımıza geldiğimizde yarış bitti. Ben net beş günde bitirdim ama zorlanmaya yeni başlamıştım. Yani şöyle bir 1000 km daha olsa beni zorlayıp süründürebilirdi. Daha ne olduğunu anlamadan bitti. Heyecan yaşadık tabii. Macera bölümü de vardı ama ultra mesafe denebilmesi için kısaydı. Kısaca "kesmedi" bizi...Senede bir defa katılacağım bir macera yarışının beni bütün sene meşgul etmesini beklerim. Her km sini ballandıra ballandıra anlatmayı isterim. Trans Troy tam olarak böyle olmadı. Gerçi onda da 26 kişi başladı 12 kişi bitirdi ama macera yönü eksik kaldı...

Scudo
Aslında bu yarış, kişinin kendisiyle olan hesaplarını dürme yarışı. Anlamışmıyım sn. @Süper Dede ?. En azından ben olaya öyle bakar ve çıkarım yola. Ah birde "hayaller ve hayatlar" kavgasında hayaller kısmına yakın yürüyebilsem ?.

Aslında bu yarış, kişinin kendisiyle olan hesaplarını dürme yarışı. Anlamışmıyım sn. @Süper Dede ?. En azından ben olaya öyle bakar ve çıkarım yola. Ah birde "hayaller ve hayatlar" kavgasında hayaller kısmına yakın yürüyebilsem ?.
Olaya vakıf olmuşsun....
Sevgili kardeşim, Bu tür yarışları konuşmak başka, içinde bulunup yarışmak başka bir dünya...İnan birbirine hiç benzemiyor...Yani şunu demek istiyorum : Herkesin yapacağı iş değil....

@Süper Dede
Mümtaz Ağabey,
Ben şansımı zorlamaya devam edeceğim:huhuu:

Trabzon'dan Çeşme'ye kadar sağlam patlayıcı 7gece -8 günlük 1600-1700 kmlik bir yarış olsun.Bu benim için yetmez diyenler de Çeşme'den Kemer'e doğru mücadelelerine devam etsinler:harika:Çam sakızı çoban armağanı küçük hediyelerle , Kemer'e gitmek isteyenlere motivasyon yaratılsın nasıl olur.Ne gibi sakıncası olabilir böyle bir kategorizasyonun?:kedicik:

Anlaşıldı sen bu sene kısa takılacan... :D Biraz beyin fırtınası yapalım bakalım, ne olur, nasıl olur...?

@Süper Dede Mümtaz Ağabey,

Zaman sıkıntısı olanlar, yani bir haftalık 1600 km civarı maceraya atılacaklar ''çileksiz çilekli pasta'' yemeye razı.Amacımız pasta yemek.:harika:
Bize bu da yeter Allah bereket versin :D
cileksiz-cilekli-pasta-7.jpg

Sen ise yapmışken tam olsun pastanın üstüne ''çilek'' de koyalım diyorsun.
DSC_0381.JPG

Yani şunu demek istiyorum : Herkesin yapacağı iş değil
Abi böyle dedikten sonra katılım yok, ilgi yok demeye hakkın da yok. O tur sadece emekli, işsiz ve öğrencilere yönelik bir tur oluyor. Beyin fırtınasına hayır deme ;)

Abi böyle dedikten sonra katılım yok, ilgi yok demeye hakkın da yok. O tur sadece emekli, işsiz ve öğrencilere yönelik bir tur oluyor. Beyin fırtınasına hayır deme ;)
Haklısın. Fedakarlık şart.. :kötü: Zaten bu tur değil güzel kardeşim..:D niye böyle tur gözüyle bakıyorsun. Ben sizin suyunuzu çıkarmaya çalışıyorum, siz kolaya kaçıyorsunuz. Yemezler...:koptum:

Ben sizin suyunuzu çıkarmaya çalışıyorum, siz kolaya kaçıyorsunuz. Yemezler...:koptum:

Tamam abi sen ''çileksiz çilekli pasta'' yapmaya ikna ol da krema yerine çimento koy ona da razıyız.Biz yeriz :D

Sevgili romalılar pardon kardeşlerim : Yapacaksak, güzel bir şey olsun, değsin. Yapılan masrafa, verilen emeğe, çekilen eziyete...Ben de yarışırım, hep birlikte ölelim öleceksek ( yok ya bu biraz manyakça oldu) anca beraber kanca beraber olalım. Bir sürü para harcayacaksınız...DEĞSİN...

Düşünsenize...çadırlar, uyku tulumları, bagajlar hazırlanmış, antrenmanların b..ku çıkmış ve artı günlük 250 km hafif gelmeye başlamış. Uludağ kontrol noktası, nevşehir kapadokya kontrol noktası olmuş ve toplam 3000 km nin gözüne vurmuşuz. İşte ultracılar işte maceraperestler. Bir farkınız olsun bisiklet camiasında. İşte bunlar desinler, o üçbin km yi yapanlar...mesela yani... ? :harika:

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Ekipman olarak sadece büyük boy sele altı çanta almanız yeterli olacaktırBu aldığınız ürünü de sadece yarışta değil , diğer zamanlarda da kullanabileceğinizden ekstra bir masraf olarak düşünmeyin. :tskler::harika:
Olur mu hocam. 15 gün sürecek bir maceraya sadece bir sele altı çanta yetmez tabiki. Konaklama için ve her türlü doğa şartı için Tcr vs. izlediğimde baya bir malzeme lazım. Ayrıca Benim şehir/tur bisikleti de yavaş kalabilir. Daha hafif bir yol bisikleti gerekebilir.

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
@Süper Dede
Mümtaz Ağabey,
Değemiyeceğini niye düşünüyorsun ki Ağabey.

Stravamı açtım ve baktım 7.gün sonunda acaba nereye gelmişim diye.Artvin Hopa'dan çıkmışız yaklaşık 1550 km yol yapıp Çanakkale'deki kontrol noktasına gelmişim.Tam 1550 km ,her km sinde acı, kan ter gözyaşı, keyif duyduğum; adrenalin ,dopamin,endorfin ve seratonin gibi mutluluk hormanlarıyla dolu 1550 km.Bence değdi,:harika:tadı damağımda kaldı.
Screenshot_2019-07-18-13-36-37.png

Kutup dairesinde yapılan bir yarışı izledim geçenlerde..900 km lik bir yarış, ancak en yüksek sıcaklık -42' derece. Amerikalı bir rahatsız var, yarışı sabaha karşı 3 te bitirdi. Adamın kirpikleri bile donmuştu. Hava sıcaklığı -57 derece. Başında iki tane jet ski sürekli nöbet tutuyor. Bisikletin üzerinde uyudu ve olduğu yere devrildi. Hiç dokunmadılar, aynen bisikletle uyudu. İşte macera...Yine soğuk hava şartlarında redbull sponsorluğunda siberian extreme yarışı var. Mesafe 9100 km... :ssrtcbya: etap etap koşuluyor. Bu yarışa girecek 8 kişi buldular ve iki kişi bitirdi. Finişe yuvarlanarak girdiler. Yerleri öptüler. 26 günlük bir mücadele. Tcr nin 4. edisyonu galibi Kristoff Alegaert te katıldı. Macera bunlar arkadaşlar. Güney afrikada tarifa diye bir yarış var ve 80.000 m kazanım var. Km başına tırmanma 25m. Adamlar neredeyse tüm yarışı tırmanarak geçiyorlar...Sağlıcakla kalın..:kötü::)

Eğer yeterli katılımı bulamazsam, ben bizatihi kendim olarak bu maceraya start alıcam. İçim kıpır kıpır. Nasılsa yaşım daha genç... :D

Kutup dairesinde yapılan bir yarışı izledim geçenlerde..900 km lik bir yarış, ancak en yüksek sıcaklık -42' derece. Amerikalı bir rahatsız var, yarışı sabaha karşı 3 te bitirdi. Adamın kirpikleri bile donmuştu. Hava sıcaklığı -57 derece. Başında iki tane jet ski sürekli nöbet tutuyor. Bisikletin üzerinde uyudu ve olduğu yere devrildi. Hiç dokunmadılar, aynen bisikletle uyudu. İşte macera...Yine soğuk hava şartlarında redbull sponsorluğunda siberian extreme yarışı var. Mesafe 9100 km... :ssrtcbya: etap etap koşuluyor. Bu yarışa girecek 8 kişi buldular ve iki kişi bitirdi. Finişe yuvarlanarak girdiler. Yerleri öptüler. 26 günlük bir mücadele. Tcr nin 4. edisyonu galibi Kristoff Alegaert te katıldı. Macera bunlar arkadaşlar. Güney afrikada tarifa diye bir yarış var ve 80.000 m kazanım var. Km başına tırmanma 25m. Adamlar neredeyse tüm yarışı tırmanarak geçiyorlar...Sağlıcakla kalın..:kötü::)

Eğer yeterli katılımı bulamazsam, ben bizatihi kendim olarak bu maceraya start alıcam. İçim kıpır kıpır. Nasılsa yaşım daha genç... :D

@Süper Dede
Mümtaz Ağabey,

İstemsizce bu dizeler aklıma geliyor ve bu dizelerle benzerlik ilgisi kuruyorum.Teşbihte hata aranmaz.
Nûr istiyoruz... Sen bize yangın veriyorsun!
'Yandık! 'diyoruz... Boğmaya kan gönderiyorsun! :krktm::D

@Süper Dede
Mümtaz Ağabey,

Aslında hepimizin benim de atladığım bir nokta var.Neden kondisyonumuzun , mental sınırımızın , iznimizin yettiği yere kadar pedallamıyoruz.Örneğin 7 günlük zaman ayırabildik.Bismillahımızı çekeriz , 7 gün sonra yarışı noktalarız.Ne kaybedebiliriz ki.Sonuçta biz de bu maceraya ortak olmuş olmuyor muyuz.Ben geçen sene 9 gün 1850 km sonunda bıraktım, bitiremedim ama her anından büyük bir keyif aldım.
Bu sene de bir terslik olmazsa katılıyorum, iznimin yettiği yere kadar sürüyorum.Mümtaz Ağabeyim nereye ben oraya.:harika:Bazen bitirmek kadar başlayabilmeyi göze almak da önemlidir.

@Süper Dede
Mümtaz Ağabey,

Aslında hepimizin benim de atladığım bir nokta var.Neden kondisyonumuzun , mental sınırımızın , iznimizin yettiği yere kadar pedallamıyoruz.Örneğin 7 günlük zaman ayırabildik.Bismillahımızı çekeriz , 7 gün sonra yarışı noktalarız.Ne kaybedebiliriz ki.Sonuçta biz de bu maceraya ortak olmuş olmuyor muyuz.Ben geçen sene 9 gün 1850 km sonunda bıraktım.Her anından büyük bir keyif aldım.
Bu sene de bir terslik olmazsa katılıyorum, iznimin yettiği yere kadar sürüyorum.Mümtaz Ağabeyim nereye ben oraya.:harika:Bazen bitirmek kadar başlayabilmeyi göze almak da önemlidir.
Bitirmek zorunlu değil ya...nereye kadar gidebiliyorsan, oraya kadar pedalla...Bir bakarsın bitmiş...

Bir haftayı geçmeseydi şahsen katılmayı düşünürdüm.

Özcan Ağabey,
Yoğun çalıştığını biliyorum, eğer bir hafta ayırabilirim dersen; gel birlikte takım olalım.:huhuu:Hava koridoru avantajı ile 7 günde 9-10 günlük yol katedebiliriz:harika:.Seninle takım arkadaşı olmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyarım.Büyük bir keyif alacağıma da inanıyorum:harika:

Mümtaz abi haklısın, bu bir sınav, bir macera olacak. Tur diyerek hafife almış göründümse affola. Müsadenle sana şu sloganla cevap vereyim:
Eforumla, çabamla, cesaretimle sına beni. Maddi durumumla, aile ve iş hayatımla değil. Hatasız kul olmaz, hatamla sev beni :ssrtcbya: :koptum:

Şaka bir yana planlamanın senin aklındaki gibi olması bence de doğru ve makul. Ama hedef kitle çok çok daralmış oluyor. Katılım azlığı konusunda yakındığını bir daha görmeyeyim ?

Sevgili Arkadaşlar : Süleyman kardeşimin karşı konulmaz baskıları sonucu... :D 2020 ultra mesafe yarışımızda kısa parkur uzun parkur uygulaması yapılacaktır. Kısa parkur, Trabzon'dan başlayacak ve tüm sahil şeridini geçerek Sakarya karasu'dan Bursa yönüne dönüp Uludağ milli parkındaki kontrol noktasına uğradıktan sonra Çanakkale'de finiş yapacak...Yaklaşık 1600 km sürecek rotada günlük 200 km alt limit olacak. Yedi günde bitirme zorunluluğu olacak. Uzun parkurun akibeti ise, Sakarya karasu'dan Ankara yönüne dönüp Nevşehir kapadokya'da kontrol noktasına uğrayıp, Afyon, kütahya ve eskişehir üzerinden yine Bursa uludağ milli parkındaki kontrol noktasına görünüp çanakkalede finiş yapacak. Kabaca böyle....Detaylar için üzerinde biraz çalışmam lazım...
Tabii bu arada yardımcı olacak arkadaşlara ihtiyaç vardır ve olacaktır... :D

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Geri