Sevgili kardeşim : Ultra mesafe yarışlarında kategorizasyon yok. Sadece Erkek, Kadın ve takım kategorileri var. Trans Troy Türkiye'de ilk olması sebebiyle kısa tutuldu. Şuna inan ki sınırlarımıza geldiğimizde yarış bitti. Ben net beş günde bitirdim ama zorlanmaya yeni başlamıştım. Yani şöyle bir 1000 km daha olsa beni zorlayıp süründürebilirdi. Daha ne olduğunu anlamadan bitti. Heyecan yaşadık tabii. Macera bölümü de vardı ama ultra mesafe denebilmesi için kısaydı. Kısaca "kesmedi" bizi...Senede bir defa katılacağım bir macera yarışının beni bütün sene meşgul etmesini beklerim. Her km sini ballandıra ballandıra anlatmayı isterim. Trans Troy tam olarak böyle olmadı. Gerçi onda da 26 kişi başladı 12 kişi bitirdi ama macera yönü eksik kaldı...@Süper Dede
Mümtaz Ağabey,
Mesela Gran fondolar ,uzunluğuna göre kategorize edilebiliyor.
Uzun olursa gran fondo, orta mesafe ise mezzo fondo, kısa olursa fondo diye nitelendiriliyor.
Ultra mesafe yarışları da katedilecek mesafeye göre sınıflandırılıyor mu?
1500-1600 km lik yarış ultra mesafe yarışı olarak nitelendirilir mi?
2018'de düzenlenen Trans Troy Race galiba 1200 km kadardı.O ultra mesafe yarışı değil miydi?Değilse bile katılımcılar 1200 km de kendi sınırlarını görmediler mi,macera,heyecan vb yaşamadılar mı?