Scudo Sports

tükürüğümüzü donduran soğukda koru kahvaltısı :D

Scudo
@Hasip Çehre

kafadan atmıştım tuttu demekki bir de salyangoz var yedikleri uzak doğuluların valla hamam böceği bile yeniyor ....
bu hamam böceğini yemek nasıl bir duygu acep...

:D :D :D :D :D

@Hasip Çehre

Hasip Bey,

İyi kötü bisiklet süren arkadaşlarımızı bisiklete binmeyi bilmiyorlar diye aşağılayacağınıza, biraz öğretici olsanız daha olumlu bir yaklaşım olmaz mı ?

dostlarım....
hasip bey uçakla antalyaya ordan avusturyaya uçmuş bulunmaktadır bir hafta yok kendisi ....

Uçsun zaten. Belki orada buradakilerden daha kaliteli pedalcılar bulur ve oraya yerleşme kararı alır. 6 gün yatıp , 1 gün 300 km basıp, bunu sağlıklı sanan pedalcılar. (Gerçi yurtdışındakilerin bunu yapmayacak kadar akıllık olduklarını sanıyorum.)

@krankmili

dostum ..
hasip beyle daha doğrusu aytekinle çok pedallamış bir insan olarak şunu söylemeliyim ...
aytekin hafta içindede pedallar ve aytekinin en eski halini bilirim ...
biz onla tanışalı yaklaşık 3 yıl oldu bu zaman zarfında 2 yıl boyunca aytekin dost çok sıkı bir çalışma içersine girmiştir buna şahidim tek olarak erciyese bisikletle çıktı .3900 metreye ....kartepeyi bir çok kez devirdi bostancı kartepe bostancı etabını bir günde aldı 270 km ve son olarak tolga gürgün ile 400 km yi bir günde almıştır...
yurt dışında 1980 senesinde norveçte bisiklet kiralıyordum ve fiyortlara bisikletle gidiyordum ....orda bisiklet dostlarım oldu milde kasabasında tanıştığım profesyonel takılan yol bisikletçisi norveçli dostumla beraber pedallardım tabi ona yetişemezdim ama bunu dert etmezdim çünki bana yakındı evine akşam uğrardım sohbet ederdik sen kaçta geldin ben şu vakit felan filan ama hiç bir şekilde adam bana tepeden bakmazdı vay nasıl geçtim seni nerdeydin yahu tozumu nasıl yedin ama diye çocukça konuşmalara girmezdi sadece kendisinin kaç saatte ne kadar mesafe katettiğini ne kadar mola verdiğini söylerdi milde bergen milde toplam 70 km idi ...
bu forumda yüksek tempo yapan arkadaşlarımız fazla yok ....
ayrıca hafta içi çalışan çok hafta içinden bu işe vakit ayıracakta yok haliyle herkes çalışmakta ve hafta sonunda ise pek o kadar yorucu performans istemeyen turlara yada gezilere yönelmeleri doğal ...
insanlar eğlenmek istiyor tabi bu insanların en doğal hakkı ve pazartesine iyi bir morelle giriyorlar ...............
geçen cumartesi yaptığımız antremanda -hasip aga ben ve onur ile-
100 km bol rampalı ve toplam irtifa 2000 lerde idi ve çok yüksek tempo ile az mola ile olayın oldukça zor olduğunu gördüm ama hafta içersinden ferdi çalışmalar yaptığım için bu 100 km lik etap sonunda kesilmedim yalnız etap sonunda oldukça dik olan 30 metrelik duvarı tırmanırken son 8 metrede elektrotlar attı yani dizler çalışmadı kesildi ....
ve hemen indim devam etmedim ...beklememim faydasını gördüm zati hedef 500 metre ilerde idi ..hasip aga ve onur dost geri bana bakmaya geldiklerinde beni yerde dinlenirken buldular ....
daha sonra yeniden harekete birlikte geçtik son 500 metrede tamamlandı kokoreççiye geldik .....
dostlarım o koko rampasını iki kez aldılar ....
dönüşte ise birbirimizden kopmadan beşiktaşa kadar geldik
evet burda kendi namıma çıkaracağım ders şu oldu asla kendimi riske atmadan sağ salimen bir tarafımı sakatlamadan bu antremanı bitirdim ve üstüne pazarda pazarteside , salıda ve bugünde bisiklete bindim ....evet şu anda hiç bir ağrı yok dizlerimde ....

Kudret bey , sizi anlıyorum. Haklısınız.

Hafta içi çalışan biri olarak, haftanın sadece bir günü binip, onda da 300-400 km yol yapıp vücudu harap ve bitap düşürmek sağlıklı değil. Ama eğer Aytekin bey haftanın her günü bisiklete binme şansını elde edebiliyorsa onun açısından durum değişiyor. Antrenman yaptıkça kaslar gelişir ve büyür.

Benim demek istediğim insanları iyi bisiklete binemiyorlar diye aşağılamanın pek de hoş bir davranış olmadığı.

Bisikleti küçümseyen insanlar var. Bence asıl onlar eleştirilme sırasında bir'i çekiyorlar.

Yani benim çevremde bisiklete binse de binmese de benim binmemi destekleyen biri varsa (eğer biniyorsa 10 kilometrede nefes nefese kalıyor bile olsa) ve bir tarafta da ben bisiklete bindiğim için beni eleştiren, yaşına başına bak diyen, tayt sana yakışıyor mu hiç diyen, bisiklet tehlikeli, zararlı diyen biri varsa ben tabiki birinci kişiyi baş tacı yapıp, ikinci kişiyi eleştiririm.

dostum teşekkür ederim....

Benim demek istediğim insanları iyi bisiklete binemiyorlar diye aşağılamanın pek de hoş bir davranış olmadığı.

Bisikleti küçümseyen insanlar var. Bence asıl onlar eleştirilme sırasında bir'i çekiyorlar.

yukardaki ilk düşüncenize cevap vermeyeyim....
buna cevap verebilir hasip bey ....
bu konuda fikrimi belirtmeden önce kendisinin bu eleştiriye cevap vermesi daha doğru olur...
ikinci düşüncenize gelince ....
doğru bisikleti küçümsemek ....ne kadardoğru...gene burda eğitim öne çıkmakta güçlü bir eğitim sistemimiz yok ilk okullarda bisiklet derslerinin zorunlu hale getirilmesi aynen cimnastik gibi bisiklet dersleri olmalı ama bu dersler imtihan şeklinde değil not atma şeklinde değil o dersi gezi olarak, ilk okuldaysa okul bahçesinde çocuklara trafikte bisiklet kullanmayı öğretmeli tabi ilk okullarda bunun için alt yapıların olması orta okul ve lise seviyesinde olan ilk öğretimde ise bisiklet dersleri devam ettirilmeli ve herkesin bütçesine göre almış olduğu bisikleti ile okula bisiklet ile gitmesi ve haftanın bir günü okulun programında olan bisiklet dersinde gezi yapılması bunlar hayal gibi gelebilir ama böyle bir uygulama okullara gelirse bu toplum son derece değişecektir bi 50 yıl içinde ..............
ama ne hikmetse biz uygulaması kıt bi milletiz bunuda hasır altı ederiz ...adam sendecilik çok bizde ,gerek yöneticilerinde gerekse halkta ...
enver dostum özür dilerim konu dışına çıktık ....

Geri