Scudo Sports

tükürüğümüzü donduran soğukda koru kahvaltısı :D

@enver avcı

Enverim ben sana bişey demiyorum uğraşıyosun ediyosun bu soğukta lambalar farlar bilmem ne.....

ama şu çok süper bi tur olmuş şöyle olmuş böyle olmuş diyen arkadaşların neyi şak şakladıklarını biliyolarmı acaba yoksa otomatiğemi almışlar:):):):):):):)

bir tura tur demek için ne kadar km bisiklete binilmesi gerek....

Enver tur dememiş kahvaltı demiş ve kahvaltı fotoları var...
neye karşı ne yaptığını bilmeyenler tur diyor nerde abi Tur hani gösterin bana

tur nasıl oluyo arabaya biniyosun iniyosun kahvaltı ediyosun geliyosun bumu tur

ondan sonra ülkede bisiklet gelişmiyo şöyle böyle birde bisiklet bir kültürdür diyenlerde var...
kahvehane kültürüde var rakı kültürüde bence bu kültürlere sahip olan insanlar kültürsüz insanlar

arkadaşlar insanların kültürü olur ve bu kültür içinde gelişir herşey....

biri bana bir turun tur olması için ne özellikte olması gerektiğini açıklasın....

Envere kesinlikle bir lafım yok o açıkça ve dürüstçe yazmış...

ama sadece başlığa bakan insanlar mükemmel tur şak şak yaparsa bende evde markede her gidişimi tur olarak yayımlarım burada ama bende şak şak isterim :):):):):):):):):)

bu zihniyetle bisiklet olayı hiç bir yönden hiç bir şekilde değişmez vede gelişmez ve her zaman '' kos koca adam bisiklete biniyor '' deyişleri ile karşı karşıya kalırız :):):):):):)

Scudo
@enver avcı

Ona ne şüphe.. :).. Artık Bir daha şiş kebap kahvaltı turu gibi bir sey yaparsan affetmem.. :)..

Güzel bir tur yapmışsınız. Ben de gelmek isterdim ama İdealtepe'de girdiğim KPDS'yle aynı güne denk gelince olmadı tabi. Elbette vermem gereken doktora yeterliliğe gireceğim Ocak'tan sonra ve doğum günümün olduğu Mayıs'tan önce bir bisiklet edinirsem keyifli turlar yaparız birlikte.

@Hasip Çehre

Bu mesajda takıldığım ve ilginç buldugum bazı şeyler var. Fakat en çok şu RAKI konusun da takıldım. . Söylenecek söz yazılacak kelimeler değil bunlar. Bisikletimi bile ezdi geçti benim için

"kahvehane kültürüde var rakı kültürüde bence bu kültürlere sahip olan insanlar kültürsüz insanlar "... ( Toplumca..asırlardır kültürsüzmüşüz.) Kültüre olan erişiminiz ne kadadır Hasip bey? Rakı kültürü son derece HASSAS bir konu.. Ne dediğinizi ve neye göre dediğinizi gerçekten bildiğinizi bilmek veya bu konuda yazdıklarınızı destekleyen bir bilgi birikiminiz olduğunu bilerek yazıp, yazmadığınızı anlamak istiyorum. :D... Kültür ölçüm metreniz nedir? Farkında değilsiniz sanırım. Kendi kültürünüz ile kendinizi boğuyorsunuz. Ölçüm cihazınız arızalı...

Şimdi de Rakı dersimize geçelim.

RAKI SOFRALARI BİR OKULDUR. RAKI İÇECEK BİR KİMSENİZ OLMAZ İSE GARSON SİZİN ARKADAŞINIZDIR. Zamanında "Tek tek" çi denilen ayaküstü bir iki kadeh içilen meyhanelerde karşı karşıya gelenler dostluklar kurar bu dostluklar daha sonra gidilen meyhane masalarında daha da pekiştirilirdi. Eskiler rakı içmeyi 'Demlenme' diye adlandırırlardı, tıpkı çayın demlenmesi gibi yavaş yavaş içilmeli ki tadını alabilesiniz..... ve Rakının içildiği tüm ülkelerde içkinin yanında yenilen yiyecekler bir harf değişikliğiyle aynı sözcükleriyle kullanılmıştır. Kültürde bir sorun var hata veriyor. Çoğullaştı birden. İsterseniz daha çok şey yazabilirim. (Yazdığım bir yazıdan kısa kısa cümleler bunlar. İngilizceye de çevrilmiştir.) En iyisi bu konuda kitap okumanızdır. Okumak spor yapmak kadar iyidir ve farklı konular için insanlarda merak uyandırır. Bir spor yapıldığı kadar, bir kültür içinde yaşandığı kadar yazılan anı kitaplarından ve paylaşımlardan da ögrenilir. Sadece Km ler hesabı yapmak kültür birikimi ile alakalı değildir. Heleki bu şekilde hiç kültür polisi hiç olunmuyor. :) Ununtmayın ki bu ülke tüm dünyaya rakısını... balığı ve muhteşem boğazı ile satıyor. Bu kültürü dünya kadar merak eden insan varken .. Rakı içenlere kültürsüz demek.... :D

Bu etkinlik kime ve neye göre bir turdur? Bisikleti ile de arabası ile de katılan ve her şekilde yol yapan kişi için bu bir turdur. 10 metre ve 15 km içinde tur kelimesi kullanılabilir. :).. Tur kelimesi kendi içinde bir zorluk derecesi veya bir uzaklık özellikle de tek başına km belırleyıcı mesafe de barındırmıyor. "Mahallede tur attım. Evin içinde bir tur attım. Hatırladığım kadarı ile RAKI sofrasından kalkıp kendi etrafımda bir tur atmıştım. Değil mi? :D Uzun bir tur attım. 150 km tur yaptım. vb." En basit kullanım biçimleri.

İnsanlar 3-5-10-15 km veya fazla mesafelerde gerek spor için olsun gerek işe gidip gelmek için olsun bisiklete binse sizin dediğiniz bisiklet kültürü yavaşca oturur. 100-150-200-500 km yapmak insanlarda sadece hayret uyandırır. Bu konudaki beklentilerini olumsuz yönde bile etkileyebilir. İnsanlar için görüntü önemlidir. Eğer onu çeşitli şekillerde satamıyorsanız sonuç alamazsınız. Spor yapma alışkanlığı ....yaşam şartlarının ülkemizdeki zorluğu nedeni ile ki daha bir çok nedenden ...kazanmamış insanları her fırsatta ...efendime soyliyeyim böyle.. yok efendim şöyle diye .. yargılamak da dogru değildir. Burada büyük hata vardır.

Siz markete gidiş gelişlerinizi tur olarak foruma koyun. Sizede yazan olacaktır. Anlayış (Karşıdakini kabullenme) farkı..!? Size yazacak olan kişilere de buradan haksızlık yapmış oluyorsunuz. Kim olduğuda önemli değil. Kültür farkı...!? Hangisini seçerseniz size yazdıklarınız için bir geri dönüştür. ..Kapak.. :)

Size söylenen sözlere de aldırmayın. Ben bütün hayallerimi çocukken gözümle gördüğüm spor yapan ve macera arayan insanların üzerinden inşaa ettim. Hatta onlar ile konuşma şansım bile olmadı. Benim gibi kendine hayaller yükleyecek çok çoçuk olacak sizleri görünce. Ben bisiklet ile mahalleme geldiğimde yada mahallemde bisikletçiye gittiğimde yanıma bir sürü çoçuk toplanıyor ve beni tanıdıkları için bile mutlu oluyorlar. """...Onlara bisikletimi sallamıyorum. Tepeden bakmıyorum... Söz gitti yerine.."""" Yaptıklarınızın sadece size olumsuz yaklaşanlar için olduğunu düşünüyorsanız hata edersiniz. Şuna emin olun ki sizi gördükleri ve sizinle konuştukları konular hakkında en çok da onlar konuşacaklardır. Sizi eleştiren herkes ise başarılarınız ile övünecek ve onu/ları sizden daha çok sahiplenecektir.Biliyorsunuz ki reklamın iyisi kotusu olmaz. :) Yaptıklarınızı doğru yere kanalize ederseniz zamanla herşey olur. Sizin ulaşılmaz olduğunuzu düşünenen çoçuklara siz laf atın. Heyecanlarını yaşayın.

Biz şak şakçılara bu konuda sitemde bulunmanız veya yapılan turun uzunluğu, kısalığını eleştirmeniz kulturun durumunu etkılemeyecektır. Başka plotformlarda bağırın. Bir programı basın konferansları elinizde pankartlar ile basın falan filan... :)...

Şak şak tura kahvaltıya olduğu kadar Enver'e de... İşleyen Demir ışıldar. :)... Orada olmadığım için gerçekten de üzgünüm. Mazeretim gerçekten degerliydi. Artıııııı...

MUHTEŞEM BİR TUUUUUUUUUR OLMUŞ. Buna sahip olamayanlar üzülsün. :)

(link) .. :)

ya şimdi burada rakının nasıl içileceğini mi konuşacağız....

bir kaç kitap okuduktan sonra yazar mı kesileceğiz...

ya rakı kültürü kahve kültürü böyle bir ayrım olurmu ya ne kadar dar bir düşünce vede kafa yapısı kültür vardır geneldir bunları bölemezsin...

bisiklet kültürü nedir??? nedir bisiklet kültürü?????
bu güne kadar bir çok bisikletçi tanıdım sporcusundan mangalcısına cola kutusu toplayıcısı kapıcı dönerci v.s

ben Enver i takdir ediyorum : adam milleti tura çıkartmak için bin bir güçlükle ve sabırla bekliyor millet araba ile geliyor olabilir hava soğuk diye tur programdan sıyırmış olabilirler sadece kahvaltı tarafını yapmışlar zaten oda bunu belirtmiş
fakat şak şakçılar maalesef Enver' e büyük haksızlık ederek resimlere üstün körü bakıp yazıyıda tam okumadan otomatik şak şak makinası gibi yazmışlar olay bu....

ben şimdi çok daha fazla kişinin çok daha fazla zoruna gidecek bişey söyleyeceğim ; eğer bisiklet kültürü diye bişey varsa benim gördüğüm bir çok insan bu forumdakilerde dahil bırakın bisiklet kültürlerinin olmaları bisiklete binmeyi bile bilmiyolar....:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)):):):):)

hadi bakalım çıın işin içinden ::):):):):):):):):):):)):)::)

bülent arkadaş ile hasip artı by aytekin erzanın bana göre son derece herkes açısından faydalı olacak seviyeli bilgi alışverişine benim ekleyeceğim şu olabilir...
aytekin hocamın dediği doğru benim açıdan -ki ben gerçekten bisiklete binmesini bilmiyordum ama birileri beni uyandırana kadar ......
iran milli takımında olan bi arkadaşımız bana iki tiyo verdi ve iş bitti tabi
kullandığım bisikletin özelliğinden dolayı birazda bunun arızası vardı tabi uzun yolda yüksek tempoda mtb kullanmak için iki diz arasının fazla açılmaması gerekmekte nitekim bu cumartesi yapılan ağır antreman sonrasında bu tekniği kullanarak daha az yorulduğumu gördüm gidonu tutarken kollar kırık olmayacak ama gel gelelim boynuzlardan tuttuğun vakit frenlerden elin uzak kalmakta her an kaza yapabilirsin ...
yine gidonu klasik anlayışla tuttuk mecburen ve tabi kollar hafif kırık oldu ...
buna çalışmam gerekecek kollar dümdüz olmalı ....
selenin üstüne oturduğum zaman diz kırık olmayacak bu tiyoyuda kaptım gerçi neden yorulduğumu çözersem ve teknik olarak işi öğrendiğimde herşey daha kolay olacak ...
öğreniyorum bisiklete binmeyi ....yüksek tempoda viraja girerken hafif meyil vermeyi sağa doğru dönerken ,sağa doğru hafif meyil vermeyi ,ama bu durum offroad da başkaydı orda dağ yollarında aşağı inerken toprak yolda sağa dönerken vucudumu sola hafifçe yatırıyordum fakat asfaltta başka bi durum...
rüzgara karşı giderken adamın arkasında gitmeyi öğrendim ve ön tekerimin öndeki adamın arka tekerine fazla yaklaşmamasına ehemmiyet gösterdim..
yüksek tempolu turlarda kavşaklara girerken grubu yakalamak için arkama asla bakmamazlık yapmadım kavşaklarda grubu yakalamaktan çok arkayı sağlama alıp grubu yakalamak esastı benim için ....
yokuş aşağı inişlerde rüzgara karşı gidona çenemi yaklaştırarak hızlı indiğimi gördüm ama bu melezin yol kadar şansıda yok ayrıca ağır bisikletler daha hızlı inmekte 10 kilo bisiklet ve kendim 63 kilo toplam 73 kilo ağırlıkla fazla hızlı inemiyorum ve pedala basmak gerekiyor 44 diş az geliyor ve işi 46 ya bağlayacağız el mahkum...
evet her bisiklet antreman sonrasında yaptığım hataları görüyorum ve bunları bir daha tekrarlamıyorum ....
antreman sırasında beslenme çok önemli bu konuda en iyi çözüm ise enerji jelleri müthiş bana kondüsyon verdi kilyos turunda ....
tabi yorgun vücuda almakta fayda var.....
evet yüksek tempo bisiklet sürmek zevkli ......

.

Enver pazar günü çok işim olmasına ve hatta toplantıya geç kalsam bile iyikide bu TURA katılmışım kardeşim.

@uzaktr

• Beğen
Tepkiler: enver avcı
Genişlesin kafa yapıları... :D:D:D:D

Kafa vardır. Kafaların yapıları yoktur. tanımlanamaz. Alt başlıkları yoktur.

Balık...Sadece balık vardır. Balık türleri sınıflandırılamaz. Cunku balık. (Bilimi bile sacma sadece ye.)

Renk vardır. Farklı renkler tanımlanamaz. ( Ayırt edıcılık kabul edılemez.)

Kültür vardır. Tanımlanır ve oyle bırakılır. Onun tanımlayan ve tamamalayan unsurlar isimlendirilmez.

İnsan vardır. Çesitli tanımlar altına sokulamaz. Erkek ve dişi.. Toplum olamaz. Cunku ınsandır. Birsey yaratamaz. Atlamayalım ...Bizler sadece tek hücreden evrilen canlılarız. İnsan yoktur. ERROR...:)))))

Düşünce vardır. Dar veya geniş olarak tanımlanamaz. Tanımlayanlar tanımlanamaz. :))))))

İnsan + Düşünce + Yaşam biçimi = Kültür ... Problem cözüldü. Tanımlamaların ve bunları ögrenımlerın bir onemı kalmadı. Nirvanaya erdik. Kapatıyoruz dükkanı. :):):):):)....

Bisiklet kültürü tanımsızdır. Kültür vardır. :))))))))))

Anlamış mıyım hocam? :))))))..

Rakı masası kuralım yoksa bitmez bu muhabbet... :D :D :D....

• Beğen
Kuralım...
tamam 10 numara veriyorum yazılıyı geçtin...
Nevizade'de sözlü yapacağım hazırlan haftaya kadar :):):):):):):):):):):):):)

@berk arat

PROMİL BERK im de burada.. Bir turda Rakı için patlatalım yahu.. :)))))

Duy sesismiz Enver paşaaa........:in: :in: :in: :Skull-175 :Skull-175 :Skull-175

• Beğen
@Kudret Kurtcebe

Seni nasıl toparlayacağız bilemiyorum. :):):):)... Aklımda iken buraya yazayım. Sen hala iki arkadaşıma sana forumdaki rumuzlarını vermeme rağmen mesaj atmamışsın. Kurtar kendini elimden. :Skull-175 :Skull-175 :Skull-175

• Beğen
@berk arat

sağol kardeşim.sen tufi bülo vural tayfun gibi çok değer verdiğim(diğer dostlarım kendilerini bilir.) üç beş dostum gelse turlarıma yeter bana.her turum illa kilometre bazlı olmaz.bazılarını da sadece keyif için yaparım.buda pedal çevirmekten çok sevdiğim insanlarla bir araya gelip hoş beş sohbet edip eğlenmekti.şahsım adına ben çok eğlendim.bizler milli sporcu değiliz.kimseye de bişeyler ispatlamaya çalışmıyoruz.amacımız sadece güzel vakit geçirip eğlenerek spor yapmak.kimsenin turlarıma şakşakçılık yapmasına da gerek yok.bu işden bi çıkarım da yok.millet '' aman ne güzel tur olmuş,süper olmuş deyince gaza gelip de aynısını yapmaya çalışmıyorum.dostlar güzel fikirlerini yazmasada ben turlarıma devam edeceğim.burdaki tek amacım çocukluğumdan beri yalnız başıma binerek yaşadığım bisiklet aşkını artık
sadece sevdiğim arkadaşlarımla devam ettirmektir.burada huzurlu olduğum tek konu ise verdiğim sözü yerine getirmek.kimse yokken orada 45 dakika bekleyip dönüşe geçerken arayan dostlarımla yinede kahvaltımızı yapabilmek yeterli benim için.herkesin eleştirme hakkı var.fakat şahsıma yapılacak herhangi bir saldırı hissedersem işin boyutları değişir dostlar.burdan hasip beye gönderme yapmıyorum.hasip bey fikirlerini yazmış ama ardından birileri çıkıp da işin keyfini kaçıracak konulara devam etmeye kalkmasın.turlarımız herkese açık turlardır.kimseyi bazı konularda sıkmadan yapıyoruz turlarımızı.kimseyide zorla getirmiyoruz.tura gelip de ters gördüğünüz bişeyler varsa yazın buraya.ama diğerleri için bu kısım tartışma bölümü değil.bu sebeple bu konu daha fazla uzamasın lütfen.benim turlarım genelde eğlenceli ve makara kukara tarzı olduğundan şu ana kadar kimseden ters bir laf duymadım.herkes özgür.isteyen gelir isteyen gelmez.neden az kişi geldi diye inanın oturup da kafa yormuyorum.sevdiğim ve bu gruba girerken tanıştığım ve hatta yoldan geçerken çevirip foruma üye yaptığım onca arkadaşım var.bazıları ile sanki yıllardır arkadaşmışız gibi olduk.bu dostluklar bozulmasın yeter.onun haricinde ne bisiklet ne forum nede turlar umurumda değil.biz dostlarımız ile eğlenebildiğimiz sürece burada oluruz.yoksa hiç bi anlamı yok bu işin.
kalın sağlıcakla...

bunlarda bizim kahvaltıdan :):):):):):):):):):):):)

<script src='http://img59.imageshack.us/shareable/?i=imgp2908g0.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>(link)</noscript>
<script src='http://img687.imageshack.us/shareable/?i=imgp2910g.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>(link)</noscript>
'http://img10.imageshack.us/shareable/?i=imgp2912e.jpg&p=tl' type
<script src='http://img146.imageshack.us/shareable/?i=imgp2909.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>(link)</noscript>
<script src='http://img40.imageshack.us/shareable/?i=imgp2914a.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>(link)</noscript>
<script src='http://img10.imageshack.us/shareable/?i=imgp2912e.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>(link)</noscript>

hocam bu ne yahu geliyorum oraya şimdi...
anladığım kadarıyle filipinde bi sabah kahvaltısı...

:D :D :D

sofrada şunlar olabilir tabi atıyorum
kurbağa ayağı ...
tarantula göğüsü...
yılan ezmesi

:D :D :D

@Hasip Çehre

kurbağa bacağı iyidir.istemeden yemişsem de tavukdan farkı olmadığını iyi hatırlıyorum.zaten tavuklu pilav niyetine yemiştik :D salyangoz ve bacon da fena değil :p

Geri