Awacs7n
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.016
- Başlangıç
- 2013—14
- Bisiklet
- Trek
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Uzun mesafeleri sorunsuz gidebiliyorum hocam, son iki uzunum dağ bisikleti ile 130 ve 100 dü. muhtemelen 150 - 170 bandında bitirebilecek kadar da enerjim vardı ki birkaç yıldır bu tarz mesafeleri sürmediğim halde bu mesafeleri rahat sürebiliyorum.Sadece bir kıvılcım gerekiyor. Gaza getirecek motive edecek herhangi bir şey. Kilometre hesapları yapıp mesafeyi gözünüzde büyütmeyin. Farklı yerlere odaklanın. Evet kolay değil ama hiçte imkansız değil inanın. Sadece olaya bakış açınızı değiştireksiniz ve sağlam bir motivasyon sebebi bulacaksınız. Bu yarış olur, birilerine kendinizi ispatlamak olur, kendi kendinize inatlaşmak olur, yapacam lan bunu diye hırs yapmak olur.. Bir sebep bulun ve ona odaklanıp sürün. Öldürmüyor ve gerçekten o kadarda süründürmüyor uzun sürüşler. Ve kafası muhteşem güzel bu uzunların. Salgılanan hormonlardan olsa gerek bende hafif sarhoşluk vari birşey yapıyor bu tür etkinlikler. Şapşal bir ruh haline giriyorum, böyle her yanı acıyan ama mental olarak çok yükselmiş. Başkalarının maceralarını okurken de yeteri kadar empati yapabilirsem hafiften tatmin edici benzer duygular uyanıyor içimde.
Benim cesaret noksanlığı yaşadığım asıl nokta günlük 300-400 kilometrelik sürüşler.
Bu noksanlık da fiziksel eksiklikten çok yalnız sürmekten geliyor, onun da sebebi dağ bisikleti ile uzun yol yapıyor olmam. mesela yol bisikletiyle bir yerlerde patlarsam bir şekilde devam edebilirim çünkü evden 50 km ilerde bile patlarsam çok fazla efor sarfetmeden 14 - 15 kilometre hızla bir şekilde eve varabilirim.
Dağ bisikletiyle patlarsanız kalın lastikler sizinle savaşmaya başlıyor ve 10 kilometre hızla bile gitseniz sizi tüketmeyz devam ediyor.
Bu patlama olayı bir kez daha başıma geldi, yanıma 40 kilometre için yeterli yakıt vardı. rota da aşağı yukarı 40 kilometre idi.
Yolun son 18 kilometresi falan yola bisiklet giremez tabelası koymuşlardı, geri de dönmek istemeyince yol kenarındaki çimenlerden gitmek zoeunda kalmıştım 6 - 7 kilometre.
Çimen de öyle bir şey ki toprak gibi değil, 10 kilometre hızda gitmek için 155 - 160 nabız gerekiyor. o ara tükendim bir ara.
Yani birden fazla patlama hikayem olunca günlük 300 - 400 ürkütüyor, dağ bisikletiyle daha da fazla ürkütüyor. yoksa 200 vs bir şey değil, beni korkutan şey sürdüğüm rotalarda yalnız olmak.
Yanlış bilmiyorsam akademik anlamda da başarılı bir çocuk, yolu açık olsun.Delikanlinin kafa calisiyor, girisimci de. Antrenorluk hizmeti veren sirket kurmus. Sahalarda gormek istedigimiz hareketler bunlar.
Yok şu anda 100.vs çok rahat sürüyorum, o.dönem bilinçsiz spor yapıyordum sadece.Oruçtan dolayı güne -1 lt suyla başlamışsın. 100km yolda da 3-4 lt su içmen gerekirdi. bi de üstüne şekerin düşmüştür. kenara düşüp bayılmadığına dua et.
şimdi sakin kafayla yapsan 100 yaparsın bence.
tcr ilginç bi vaka. günlük 250 km sürüyosun ama yine de ortalaman zayıf kalıyo. after parti için 330 yapman gerekli.
Ortalamaların düşmesinin sebebi yarışın süresi, her geçen gün dinlenik nabız artıyor ve artık belirli nabız bölgelerine çok daha hızlı bir şekilde çıkıyorsunuz.
Hal böyleyken ya nabız yükselecek ya da hız düşecek. ilk seçenek yarışın ana temasına aykırı, muhtemelen birkaç güne patlarsınız nabız belirli bir bölgeye geçerse.
evet, muhtemelen yarış sonrası girilen kaotik süreç bunu doğruluyor. insanlar fiziki olarak çok şey kaybediyorlar.Eskiden Formula 1 de şöyle bir mantık vardı:''Öyle güçlü bir araç yap ki, finiş çizgisini geçtiğinde patlasın.''
Bilindiği üzere eskiden F1 de takımlar araçlarından maksimum gücü almak için dayanıklılıklarından maksimum tavizi verirlerdi.O sınır da finişi geçmek.Geçtikten sonra isterse patlasın.
Bunu TCR' ye de uyarlayabiliriz diye düşünüyorum.Finişi süresinde geçebilecek kadar performans ver,sonrasında istersen ''duvara çarp''. Bu girişin ana kuralı olmasa bile bitirişin minimum cinsinden ana kuralı olabilir.
İrfan abi daha az uyumak için yakın zamanda bisikletçilerin yan ceplerine kokain gibi kimyasalların girebileceğinden bahsediliyordu bir yerde.Doping kontrolü de yok, deneme yanılma yöntemiyle bile takım işler yapılır 😀
bence uykuyu bastıracak her türlü uyuşturucuyu kullanmakta herhangi bir sakınca görmeyecek olanlar var.
Son düzenleme: