Ahmet e yaris oncesi sormustum lastik ne takicaksin vs.. gp5000 dedi ben de zirhli bi lastik kullanmalisin demistim. Gecen sene Sinan Kargı nin 13-14 kere lastigi patlamisti ayni cenabetlik bulasmasin diye hic bahsetmedim. Ama Sinan Kargı ya yaris baslamadan once yazmistimm yolda surekli kendine Nas-Felak oku. Bana soyle yazmisti.
"Maalesef. TCR kuralları gereği sadece herkesin ulaşabileceği imkanları kullnabiliryorsunuz. Gayrimüslim dostlarıma karşı avantaj kazanamam 😔"
xd
Ahmet de bir önceki yarışta çok fazla lastik patlattı, bir ara bir poşet iç lastik muhabbeti dönüyordu. bu yarışları takip ettikçe uzun yol hevesim artıyor.
Kafamda değişik planlar var fakat biraz cesaret eksikliği yaşıyorum maalesef.
Bu tarz etkinliklere girişin ana kuralı 200 km dir derler.
Bir kişi bir günde sorunsuz bir şekilde 200 kilometre sürebiliyorsa ultra mesafe de sürebilir gibi bir kural var yazılı olmayan.
200 fiziksel olarak ortalama veya bir tık daha zorken psikolojik olarak ciddi bir eşik.
Ben ilk 100 denememde çok felaket patlamıştım, hatta Ramazan da oruçken sürmüştüm.
60 larda patladım hem de, bir de genç zamanlarım olduğu için gençlik cahilliğiyle sürmüştüm.
40 kilometre daha devam ettim bitik halimle, son kilometrelerimin ortalaması 7 - 8 e kadar düşmüştü. en son halisülasyon eşiğine gelmiştim fakat yine de 100 e tamamladım o dönem.
Büyük cahillikti fakat çok iyi bir dersti benim için.
Yanımda yiyecek ve su olmadan 30 - 40 kilometreleri geçmiyorum artık. genellikle 40 dan sonra toslama evresine giriyorum ve nabzım artmaya başlıyor.
Uzun lafın kısası bir şeye yoğun odaklandığınızda fiziksel sınırlarınızı zorlamak ya da sınıra dayanmak gayet mümkün, fakat bunun için de değişik bir psikolojiniz ya da sizi motive edebilen başka sebeplerin olması gerekiyor.
Burada yarışan insanların da her birinin kendi sebepleri var. kiminin olumlu, kiminin olumsuz birçok sebebi var.
iyi bir sebep bulmadan bu tarz fiziksel aktivitelerin zorluğuna dayanmanın imkansıza yakın olduğunu düşünüyorum.
Sonuç olarak hayat garip bir olgu, herkesin bir imtihanı var. keşke burada yarışan arkadaşlar kadar yetenekli olsaydım, en azından bir kez olsun denerdim kendimi.