Scudo Sports

Transcontinental Race No.11

Scudo
bacak yoksa isterse redbull sponsor olsun hiçbir şey olmaz.

fiona yarışı kazandıgında ne sponsoru vardı ne desteği.
Yani zengin olup da bu isi hobi olarak yapan vardir ama derece kovalayanlar genelde gecimlerini spordan saglamaya calistiklari icin sevgili Musa

bisikletleri genelde sponsorlar veriyor. geçen senenin kazanan bisikleti aşağıdaki. ortadaki süspansiyon yarım kg ek yapsa ne yazar kitleyip devam eder. en fazla 1-2 saat fazla pedallaması gerekmiştir belki kara bile geçmiştir. her şey sponsor da bitiyor.

329237 dosyayı görüntüle
Muhtemelen 80 mm orta süspansiyon, yine de kağıt üstünde yarışı çift süspansiyonlu bisikletle kazandı.

Bu yarışı süspansiyonsuz bir bisikletle kazanan da var, cezayirli sofian sehili.

Aynı adam sofian birkaç uzun mesafe yarışını daha kazandı. ekipmana çok odaklanıyoruz galiba, bazen çıkıyor oradan acemi bir bisikletçi bütün yarışın içinden geçiyor.

Yıllar önce ecnebilerin lastik yuvarlanma direnci üzerinden lastiğin TCR bitiriiş sürelerine olan etkisi üzerine bir yazıyı forumda paylaşmıştım. Arama motoru sağolsun bulamıyorum.
Durano plus, gatorskin, GP4000S, One vb lastikler karşılaştırılmıştı. 3000-3500 kmlik bir TCR' de yuvarlanma direnci en iyi olan lastiğin, en kötüye oranla - yanlış hatırlayabilirim- 7-8 saat kadar süreyi kısaltabileceği, ama yarışçıların patlama direnci dilemmasından dolayı yuvarlanma direnci düşük yerine, patlama direnci yüksek lastikleri seçebileceği söylenmişti.
Ayrıca sporcunun kondisyon, performans seviyesi yükseldikçe iyi - kötü lastik arasındaki farkın azaldığı da vurgulanmıştı.
Donanım sonuç olarak az çok etkiliyor.

Ama ekipmanın etkilemediği, istese de etkileyemediği birini çok iyi tanıyorum. :ssrtcbya: Yeteri kadar gazlarsam (yeter şart gazlayan ben olmalıyım) şu aşağıdaki bisikletle TCR' yi bile kazanır. :harika: Bu bisikletin adı Hınzır mıymış neymiş.
20250726_111735.jpg

Sporcunun adını söylemiyorum, geçenlerde herkese çay söylediydim tek ona söylemediydim şimdi gelir ağzıma kürekle felan vurur maazallah.:hımm:

Muhtemelen 80 mm orta süspansiyon, yine de kağıt üstünde yarışı çift süspansiyonlu bisikletle kazandı.

Bu yarışı süspansiyonsuz bir bisikletle kazanan da var, cezayirli sofian sehili.

Aynı adam sofian birkaç uzun mesafe yarışını daha kazandı. ekipmana çok odaklanıyoruz galiba, bazen çıkıyor oradan acemi bir bisikletçi bütün yarışın içinden geçiyor.
Sofian çok farklı bi kafa.
Avrasya bisiklet rekoru kırmak için şuan yolda 2 ayda 18.000 km yapmak içim günlük 330 km civarı pedallıyor.istanbuldan da geçmiş hiç farketmemişim yoksa yoluna çıkardım. 700x40 lastikler yine. jant 27.5 Lisbon'dan Vladivostok'a
Önceki rekorun sahibi Jonas Deichman 14331 km yi 64 günde katetmişti.
Bu linkten nerde olduğu takip edilebilir: (link)
Sofian'ın sponsorları ise: (link) (link) (link) @fizikofficial (link) (link) @shimanogravel @supernova__design (link)
benim Ahmet'ten de beklentim bu. şuan 22-23 yaşında. neden önümüzdeki 20 seneyi domine etmesin.

509644604_18406054204111161_3150589788943294928_n.jpg
Screenshot 2025-07-31 204217.png

Bu yıl yarışan bisikletlere bakarken, şöyle bir bisiklet gördüm.
Flip Flop Single Speed olması, selenin eğimi ve gidonun bu kadar aşağıda olması falan tam bir eziyet.
Üstelik yarışmacı 54 yaşında.
Tamam hepimiz bir bakıma manyağız, kendimizle mücadele etmeyi, bir şeyleri başarma hissiyatını seviyoruz ama insan kendine bu eziyeti yapmamalı diye düşünüyorum.
Bu kadar zor şartlarına rağmen şu an 167. sırada. Oldukça etkileyici bence.

1754037240593.png

en janjnalı kısımlardan biri de feribotla italyadan arnavutluğa geçerken olucak. hergün sadece 12 saatte bi feribot var. 200 km lik fark bile bu feribot olayında kapanabilir. yolda da 8-9 saat temiz uyuma vakti var. yani şuan en önde gidene aldanmamak lazım.

Screenshot 2025-08-01 205930.png

en janjnalı kısımlardan biri de feribotla italyadan arnavutluğa geçerken olucak. hergün sadece 12 saatte bi feribot var. 200 km lik fark bile bu feribot olayında kapanabilir. yolda da 8-9 saat temiz uyuma vakti var. yani şuan en önde gidene aldanmamak lazım.

329269 dosyayı görüntüle
Konudan bağımsız; benim Türkiye'ye sürme planında da bu vardı. Güzel bir ön bilgi oldu. 😅

Transcontinental kitalararasi demek degil mi, bu yil yaris neden sadece avrupa kitasinda yapiliyor?

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Sofian çok farklı bi kafa.
Avrasya bisiklet rekoru kırmak için şuan yolda 2 ayda 18.000 km yapmak içim günlük 330 km civarı pedallıyor.istanbuldan da geçmiş hiç farketmemişim yoksa yoluna çıkardım. 700x40 lastikler yine. jant 27.5 Lisbon'dan Vladivostok'a
Önceki rekorun sahibi Jonas Deichman 14331 km yi 64 günde katetmişti.
Bu linkten nerde olduğu takip edilebilir: (link)
Sofian'ın sponsorları ise: (link) (link) (link) @fizikofficial (link) (link) @shimanogravel @supernova__design (link)
benim Ahmet'ten de beklentim bu. şuan 22-23 yaşında. neden önümüzdeki 20 seneyi domine etmesin.

329246 dosyayı görüntüle
329247 dosyayı görüntüle
Sofian da artık eskisi gibi rekabet kovalamıyor, trans balkan dan sonra artık kendisinden çok daha iyilerinin olduğunu söyledi ve hedeflerini değiştirdiğini tanımlar gibi mesajlar verdi.

Artık 200 - 300 kişilik rekabetler yerine kişisel rekor ya da değişik bir şeyler deniyor.

Evet, dünya rekorundan haberim var.

Çok deli bir adam. :)

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk
Transcontinental kitalararasi demek degil mi, bu yil yaris neden sadece avrupa kitasinda yapiliyor?
İnterkontinental olsaydı kıtalararası olurdu. Transkontinental kıtayı geçiş anlamında, kıtanın “içinden”, bir ucundan diğer ucuna gibi.

Ama geçen sene Anadolu yakasına geçtiklerinde aslında kıta da değiştirmiş oldular.

Martin'im kınalı kuzum dün son feribot biletini alarak herkese naniği çekti. Neredeyse karşı kıyıya varmak üzere. Gemide bataryayı neyin fullemiş, uykuyu da kandırmıştır. Günde 500 km. ortalamayla sıkı yarış çıkardı valla. Çok büyük bir aksilik olmazsa burdan yapıştırır gider artık birincilik kürsüsüne.

Ekran görüntüsü 2025-08-04 103020.png

Ekran görüntüsü 2025-08-04 103000.png

Martin'im kınalı kuzum dün son feribot biletini alarak herkese naniği çekti. Neredeyse karşı kıyıya varmak üzere. Gemide bataryayı neyin fullemiş, uykuyu da kandırmıştır. Günde 500 km. ortalamayla sıkı yarış çıkardı valla. Çok büyük bir aksilik olmazsa burdan yapıştırır gider artık birincilik kürsüsüne.

329336 dosyayı görüntüle

329335 dosyayı görüntüle
Şu an #232 #297'nin önünde görünüyor, bir problem mi yaşadı acaba Martin? İşin enteresan yanı Martin'in ikonuna tıklayınca 1. sırada görünüyor, önündeki Victor'unkindeyse 3. sıra yazıyor. 2. sırada kim var göremedim.

1754296698167.png

CP4 varış sıralamasını gösteriyor. #46 Nicolas Chatelet 2. girmişti ama, neden bilmiyorum; ciddi geri kaldı.

Şu an #232 #297'nin önünde görünüyor, bir problem mi yaşadı acaba Martin? İşin enteresan yanı Martin'in ikonuna tıklayınca 1. sırada görünüyor, önündeki Victor'unkindeyse 3. sıra yazıyor. 2. sırada kim var göremedim.

329338 dosyayı görüntüle
Takip cihazı verileri bir değişik, yanıltıyor. Victor'u haritada görmeyince unuttum halbuki Martin ile bekliyordu feribotu. Neyse sağ salim inmiş ikisi de, hatta Victor 15 dk. takmış Martin'e. Ama live haritada Martin önde gibi, data mı geç güncelleniyor bilmiyorum. Hatta Victor karşıya geçti, Nİcolas'ın limana daha yolu var ama Leaderboard da Victor 3.sırada, Nico 2.

CP4 varış sıralamasını gösteriyor. #46 Nicolas Chatelet 2. girmişti ama, neden bilmiyorum; ciddi geri kaldı.
benim anladığım kadarıyla kadro kulağında bi sıkıntı yaşamış. sonra tekeri patlamış vs bi ton hikaye en son baktığında 26 saatte 645 km yol katetmesi lazımdı ki feribota yetişssin ondan sonra saldı. şuan iki kişi feribot ruletinden sağ çıktı
525566932_10228916065513073_8361262634700578054_n.jpg
Takip cihazı verileri bir değişik, yanıltıyor. Victor'u haritada görmeyince unuttum halbuki Martin ile bekliyordu feribotu. Neyse sağ salim inmiş ikisi de, hatta Victor 15 dk. takmış Martin'e. Ama live haritada Martin önde gibi, data mı geç güncelleniyor bilmiyorum. Hatta Victor karşıya geçti, Nİcolas'ın limana daha yolu var ama Leaderboard da Victor 3.sırada, Nico 2.
harita sim verisi üstünden çalışıyor. ayrıca kendi isteklerine gps i kapatıp açıyolar konum rota belli etmemek için diye hatırlıyorum.

Son düzenleme:
Yarıştan önce Ahmet Karaoğlan a şu tarz bi video attım. bütün tcr yi canlı yayın yapma üstüne. daha önce böyle bişey yapan yok. gelecekte sponsor toplamak için ilginç bi yol olabilir
3-4 kg power bank ve bi de esim data masrafına yol açardı heralde.

Maşallah dediğimiz bir gün yaşamıyor :D Victor feribotta olduğunu unuttuğumdan olsa gerek gurur yapıp coştu gitti, Martin'e 100 km. fark atmış durumda. 800 km.kadar yolları kalmış, bakalım kim ilk bitirecek.

1754392348236.png

Bitişten önce uyarı koymuşlar haritaya ve şu yazıyor;

ukrayna daki savaş nedeniyle rus ordusunun karadeniz bölgesinde gps sinyallerini bozduğu biliniyor. sürücüler kıyıya yaklaştıkça, gps paraziti nedeniyle takipçilerin sorun yaşaması olası.

• İnanılmaz
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Geri