Tüm katılımcıları ve organizasyonda emeği geçenleri canı gönülden tebrik ederim. Çok istememe rağmen son anda ortaya çıkan engellerden dolayı bu seneki yarışa katılamadım. Katılabilseydik şayet hedefimiz iyi giderse Çanakkaleye kadar değilse Ilgaza kadar pedallamak olacaktı biraderle. Kısmetse seneye inşallah.
@hamlet2006 forumda uzun zamandır yazdıklarınızdan kondisyon olarak kendimi size daha yakın buluyordum, ilk günkü performansınız ağzımı açık bıraktı. Belki hataydı o kadar yüklenmek ama yine de ilk gün yaptığınız o km ve sonrasındaki azim ve özverin taktire şayan. Bu yarışın ileride uluslararası katılımcılarımın da olduğu bir gelenek haline geleceğine inancım sizinle aynı. Kilitli pedal konusunda haklısınız, benim için vazgeçilmezler arasında artık. Şehir içi için plastik platform aldım pedalın bir yüzüne takılan ama bir süre sonra çıkardım, şehir içi turlara bile kilitli pedal kullanıyorum. Mtb için olan iki vidalı sistem kullanıyorum ve oldukça memnunum. Eminim yol pedalı ve ayakkabısı performans olarak bi tık daha üst olacaktır ancak bu ayakkabının verdiği rahatlık, takıp çıkarma kolaylığı ve gerektiğinde yürünebilmesi sebebiyle çok daha yerinde bir tercih bu tarz kullanımlar için. Lastik konusunda şanssızlığınız üzücü olmuş, lastik tercihinde söküp takma kolaylığı hiç bahsedilen birşey değil, herkes milimetrik yuvarlanma direnci hesaplarını ve koruma düzeyini öne çıkartıyor. Siz söylemeseniz hiç aklıma gelmezdi lastik tercihindeki önemi.
Sele konusunda ben de huzura eremeyenlerdenim. Bisiklet üzerinde gelen sele sele ağrısına sebep oluyordu. Kullandığım bisiklet endurance hatta türünün en endurance geometrili yol bisikletlerinden biri. (Fuji sportif 1.3 2014 model) Normal yol bisikletlerine göre daha dik oturma açısına sahip olduğu için rahat ederim düşüncesiyle brooks B17 aldım. Gidonu üstten tuttuğumda birde pedli tayt giymişsem 24 saat üzerinde kalabileceğim kadar rahat oluyordu ancak droplardan tutmak istediğimde ezilme oluyordu. Droplardan da tutabilmek için seleyi çok az öne eğmem ve çok az olması gerekenden aşağıda kullanmam gerekiyordu o zaman da yine de uzun süre droplardan tutacak kadar rahat olmuyordu ve üstten tuttuğumda da ellerime yük bindiği için 100 km üzerinde avuç içinde rahatsızlık seviyesine ulaşan uyuşmalar başlıyordu. Uzun süre bu şekilde kullandım. Power comp sele benim de aklımda olan bir seleydi, sizin de pozitif yorumlarınız üzerine memnun olmama ihtimaline de karşı daha az zarar etmek adına ikinci el almaya karar verdim. Aktif pedalda yaptırdığım ölçümde 155 mm genişliğin uygun olacağı söylendi. Uzun süre bekledim ancak denk gelmedi. İstediğim genişlikte body geometry özelliğine ve 155mm genişliğe sahip başka bir model buldum, specialized oura modeli. Aslında bayan selesi ama netten araştırdığımda bayan ile erkek modelleri arasında çokta fark olmadığını bazı kişilerin bayan selelerinde daha rahat ettiğini falan okudum ve gaza gelerek aldım. Form olarak biraz smp selelere benziyor. İlk taktığımda brooksa göre dar olması sebebiyle sele yüksekliği 3-4 cm daha yukarı kalktı ve bacaklarımın arasına oturduğu için pedal çevirme olayım değişti resmen. Yol bisikleti kullandığımı anladım. Fakat bu sele de derdime derman olmadı. İlk seleden daha iyi olmasına rağmen bu da 50km sonrası 4-5 gün süren ağrılara sebep oluyor. Mutemelen bi tık dar geliyor olabilir emin değilim. Evde yaptığım ölçümde oturma kemiklerimin genişliği 125mm çıkıyor. Selenin genişliği 155 mm ancak oturulan bölge daha dar ve oval formlu belki bu yüzden emin değilim. Bu süreçte dünya kadar yazı okudum ve video izledim bike fit ve sele ayarıyla alakalı. Gidon boyu ve ileri geri ayarlarıyla oynadım biraz ama uzun km denemedim henüz. O da işe yaramaz ise yeni sele arayışına devam.

Kısaca brooks B17 ne kadar rahat olsa da yol bisikletine uygun değil bence. Narrow modeli nasıl olur bilmiyorum.
Fren bacakları kargosu için ayrıca teşekkür ederim.
@Süper Dede yarışa katılan bisikletçi ve seleleri hakkında bilgilendirme yapabilirmisiniz elinizde veri varsa. İnstagramdan takip ettim sele ağrısı konusunda her yarışmacıya sormaya çalıştınız benim gibi ağzı yanan biri olarak. Sadece Okan Karayas’ın selesini biliyorum.